Rrushi zi – M.G BIO RIBES NERO

  • Alergji akute (hundë, sy, fyt, astma alergjike, etj.)
  • Antihistamine natyrale
  • Stimulon prodhimin e kortizolit (kortizon natyral)
  • Anti-inflamator (trakti respirator, bronkiti, ftohja, migrena, etj.)

Ribes nigrum
50 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.440

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Rrushi zi

Çrregullime alergjike:
Ekstrakti i sythave te rrushi zi përdoret për vetitë e tij anti-alergjike dhe shpesh rekomandohet për të luftuar urtikarinë, konjuktivitin, rinitin alergjik, ethet e barit, astmën alergjike, nazofaringitin dhe bajametin e përsëritur.
Veprimi i tij ushtrohet në nivelin e korteksit adrenal, nga i cili duket se stimulon sekretimin e hormoneve anti-inflamatore.
Ka një veprim të qartë antialergjik, indikohet në të gjitha gjendjet inflamatore ku shpejtësia e sedimentimit është shumë e përshpejtuar dhe në rastet alergjike cilado qoftë pamja klinike e tyre: rinit, bronkit, astmë, gastrit, migrenë, urtikari, edemë Quincke, reumatizma alergjike.

Sythat janë të pasur me flavonoide dhe glikozide, të njohura për stimulimin e prodhimit të kortizolit nga gjëndrat mbiveshkore dhe, për rrjedhojë, të afta për të reduktuar inflamacionin dhe të dobishëm si një antihistamine.
Ato përmbajnë edhe vaj esencial, efektiv në pengesat inflamatore të rrugëve të sipërme të frymëmarrjes, i dobishëm në rastet e bronkitit dhe ftohjes.

Vërejtje: Është ilaç për alergjitë akute, gjendjet kronike të përdhes dhe insuficiencën e vogël azotemike renale. Çdo sindromë akute adinamike gjen ilaçin e saj të domosdoshëm në Ribes nigrum për të rritur nivelin e kortikosteroideve.
Përdorimi: 30 pika 3 herë në ditë.

Përdoret gjithashtu për reumatizma inflamatore, artrozë dhe artrit, dismenorre, fibromë, prostatë, migrenë.

Mënyra e përdorimit
60 pika 2 ose 3 herë në ditë larg vakteve në pak ujë të barabartë me një dozë ditore prej 3 ml ekstrakt të sythave, që korrespondon me 0,06 g sytha ose filiza ose rrënjë.

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Shenim:
Mbajeni mundësisht larg fëmijëve nën moshen tre vjeç Mos e tejkaloni dozën e rekomanduar ditore. Suplementet nuk synojnë të zëvendësojnë një dietë të larmishme dhe një mënyrë jetese të shëndetshme. Ruani në një vend të freskët dhe të thatë larg burimeve të nxehtësisë. Ekstrakt alkoolik i vlefshëm për përdorim të ndryshëm për prodhimin e pijeve

.

.

Disturbi allergici:
Il gemmoderivato di ribes nero è impiegato per le sue proprietà antiallergiche ed è spesso consigliato per combattere orticaria, congiuntiviti, riniti di natura allergica, raffreddore da fieno, asma allergica, rinofaringiti e tonsilliti recidivanti.
La sua azione si esercita a livello del cortico-surrene, di cui sembra stimolare la secrezione di ormoni antinfiammatori. Ha una netta azione antiallergica, è indicato in tutti gli stati infiammatori dove la velocità di sedimentazione è molto accelerata e nei casi allergici quale che sia il loro aspetto clinico : riniti, bronchiti, asma, gastriti, emicranie, orticaria, edema di Quincke, reumatismo allergico.

Le gemme sono ricche di flavonoidi e glicosidi, noti per stimolare la produzione di cortisolo da parte delle ghiandole surrenali e, perciò, capaci di ridurre le infiammazioni e utili come antistaminico. Contengono, inoltre, olio essenziale, efficace sulle ostruzioni infiammatorie delle prime vie respiratorie, utile in caso di bronchiti e raffreddori.

Osservazioni : E’ il rimedio dell’allergia acuta, degli stati gottosi cronici e dell’insufficienza renale iperazotemica minore. Ogni sindrome adinamica acuta trova nel Ribes nigrum il suo rimedio indispensabile per fare aumentare il tasso corticosteroide.
Uso : 30 gocce 3 volte al dì .

Inoltre è usato per reumatismi infiammatori, artrosi ed artriti, dismenorrea, fibromaprostataemicranie.

Rrushi zi – Referenca NAGE40

Ribes nigrum

error: Content is protected !!