E.I ESCOLZIA ( Eschscholtzia califonica Cham )

Rekomandohet në rast ankthi, stresi, çrregullimi të gjumit, pagjumësi, dhe nervozizëm.
Perdorimi i tij ndihmon në uljen e periudhës së pergjumjes dhe ndihmon ne ruajtjen e një gjumi cilësor, gjatë gjithë natës, duke shmangur zgjimet e papritura.

Eschscholtzia californica
50 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.440

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Qetësuese

Vetitë qetësuese dhe hipno-nxitëse (të cilat nxisin gjumin). Në veçanti, alkaloidet (berberina, protopina, kriptopina, kelidonina, sanguinarinë) veprojnë në zemër dhe në sistemin nervor me një efekt qetësues; kanë një veprim relaksues në muskuj dhe stimulojnë gjumin.

Prandaj, tretësira e eskolzisë rekomandohet në rast ankthi, stresi, çrregullimi të gjumit, pagjumësi, dhe nervozizëm. Perdorimi i tij ndihmon në uljen e periudhës së pergjumjes dhe ndihmon ne ruajtjen e një gjumi cilësor, gjatë gjithë natës, duke shmangur zgjimet e papritura.
Gjithashtu ka aktivitet antispazmatik dhe analgjezik, veçanërisht në nivelin e sistemit gastrointestinal;
është i dobishëm në ngërçet e natës (flavonoidet gjithashtu përmirësojnë qarkullimin e mikroqarkullimit), çrregullimet psikosomatike, dhimbje koke, spazma muskulore dhe distoni autonome.

Mënyra e përdorimit
Fëmijët: 10-15 pika për çdo 10 kg peshë.
Të rriturit: Nëse jemi në fazë akute 50 pika 3 herë në ditë;
Nëse është një trajtim afatgjatë ose parandalues, mjaftojnë 30 pika 2 ose 3 herë në ditë.
Të moshuarit: të moshuarit kanë nevojë për doza më të ulëta, ndonjëherë të përgjysmuara.
Nëse është e mundur larg vakteve

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Vini re
Mbajeni mundësisht larg fëmijëve nën moshen tre vjeç. Mos e tejkaloni dozën e rekomanduar ditore. Suplementet nuk synojnë të zëvendësojnë një dietë të larmishme dhe një mënyrë jetese të shëndetshme. Ruajeni në një vend të freskët dhe të thatë larg burimeve të nxehtësisë. Ekstrakt alkoolik i vlefshëm për përdorim të ndryshëm për prodhimin e likerit

.

.

Proprietà sedative e ipnoinducenti (che favoriscono il sonno). In particolare, gli alcaloidi (berberina, protopina, criptopina, chelidonina, sanguinarina) agiscono sul cuore e sul sistema nervoso con effetto calmante; svolgono azione rilassante sulla muscoli e stimolano il sonno.

La tintura madre dell’escolzia è quindi indicata in caso ansia, stress, disturbi del sonno, insonnia, nervosismo e irritabilità. La sua assunzione aiuta a diminuire il periodo dell’addormentamento e produce il mantenimento di una buona qualità del sonno, lungo tutta la notte evitando risvegli improvvisi.
Ha anche attività antispasmodica e analgesica, soprattutto al livello del sistema gastroenterico; è utile nei crampi notturni (i flavonoidi migliorano anche la circolazione del microcircolo), disturbi psicosomaticimal di testaspasmi muscolari e distonia neurovegetativa.

Qetësuese – Referenca NATM67

Eschscholtzia californica (i maceruar në alkool me origjinë bimore dhe ujë të pastruar për të paktën 21 ditë).

error: Content is protected !!