ARTDOL

 • Per funksionimin dhe dhimbjet e kyceve
 • Kunder inflamacionit
 • Me Glucosamine, Boswelia, MSM (metil-sulfonil-metan) dhe xhenxhefil

30 tableta nga 1095 mg

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 2.270

Produkt i disponueshem

 • Përshkrimi dhe përdorimi
 • Perberesit

Përshkrimi dhe përdorimi

ARTDOL – I DOBISHEM PER FUNKSIONALITETIN E NYJEVE
Me Boswellia, Xhenxhefil, Kthetrat e Djallit dhe Acidin Hyaluronik.

ArtDol eshte nje suplement ushqimor i bazuar me perberes natyral, i afte per te sjelle mireqenie fiziologjike ne trup duke ndihmuar funksionin e kyçeve dhe metabolizmin e kerceve.

Glukozamina dhe sulfati i kondroitinës
Sulfati i kondroitinës dhe glukozamina janë dy substanca të pranishme në mënyrë natyrale në indet lidhëse të trupit të njeriut, për shembull në ato që mbulojnë skajet e kockave (veçanërisht kërc).

Prandaj, glukozamina dhe kondroitina janë dy përbërës natyralë të kërcit artikular; Duke pasur parasysh këtë rol biologjik, supozohet se, duke futur sasi të mjaftueshme në dietë, ato mund të ndihmojnë këtë ind të mbajë ujin, duke e mbrojtur atë nga konsumimi mekanik (artroza) për shkak të moshës.

Ku gjenden glukozamina dhe sulfati i kondroitinës?
Glukozamina nxirret nga indet që strukturojnë guaskën e krustaceve; për shembull: lëvozhga gaforre, karavidhe dhe karkaleca deti.
Në të kundërt, sulfati i kondroitinës gjendet në kërcin e kafshëve (p.sh. atë të trakesë) ose në kërcin e peshkaqenëve dhe rrezeve (Klasa Chondrichthyes).

Kur të përdorni glukozaminë dhe kondroitin sulfat?
Suplementet me bazë kondroitin sulfat dhe glukozaminë indikohen për përmirësimin e shëndetit të kërcit, atij lloj indi elastik por shumë rezistent që mbulon skajet e kockave që marrin pjesë në nyje, duke i mbrojtur ato nga trauma dhe konsumimi.
Aplikimet më të shpeshta përfshijnë:

 • Osteoartriti
 • Hollimi i kërcit në sport
 • Lëndimet dhe traumat që kërkojnë riparim të kërcit
 • Osteoartriti
 • Parandalimi i osteoartritit.

Menyra e perdorimit
Rekomandohet te merrni 1 kapsule ne dite

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

TENORI MEDI DEGLI INGREDIENTI CARATTERIZZANTI
Componenti per dose massima giornaliera 

(1 compressa da 1095 mg)

MSM 250 mg
Condroitinsolfato 225 mg
Glucosamina 147,5 mg
Boswellia resina e.s. 160 mg
apporto di acidi boswellici 104 mg
Sodio ialuronato 50 mg
Zenzero rizoma e.s. 50 mg
apporto di gingeroli 2,5 mg
Artiglio del diavolo radice e.s. 50 mg
apporto di arpagoside 1,25 mg
 NAAD04

.

.

.

 • UTILE PER LA FUNZIONALITÀ ARTICOLARE

con Boswellia, Zenzero, Artiglio del diavolo e Acido ialuronico.

ArtDol è un integratore alimentare a base di principi naturali capaci di apportare benessere fisiologico all’organismo coadiuvando la funzionalità articolare e il metabolismo delle cartilagini.

Glucosamina e condroitina solfato: cosa sono?
Condroitina solfato e glucosamina sono due sostanze naturalmente presenti nei tessuti connettivi dell’organismo umano, ad esempio in quelli che rivestono le estremità delle ossa (soprattutto cartilagini).

Glucosamina e condroitina sono quindi due componenti naturali della cartilagine articolare; considerando tale ruolo biologico, si ipotizza che, introducendone quantità sufficienti con la dieta, possano aiutare questo tessuto a trattenere acqua, proteggendolo dal logorio meccanico e dall’usura (artrosi) dovuti all’età.

Dove si trovano glucosamina e condroitina solfato?
La glucosamina viene estratta dai tessuti che strutturano il carapace dei crostacei; ad esempio: granchi, aragoste e gusci dei gamberi.
Al contrario, la condroitina solfato si trova nella cartilagine animale (ad esempio quella della trachea) o nella cartilagine di squali e razze (Classe Chondrichthyes).

Quando usare glucosamina e condroitina solfato?
Gli integratori a base di condroitina solfato e glucosamina sono indicati per migliorare la salute della cartilagine, quella sorta di tessuto elastico, ma molto resistente, che ricopre le estremità delle ossa che partecipano all’articolazione, proteggendole da traumi e usura.
Le applicazioni più frequenti interessano:

 • Osteoartrite
 • Assottigliamento cartilagineo in ambito sportivo
 • Infortuni e traumi che necessitano una riparazione della cartilagine
 • Osteoartrosi
 • Prevenzione dell’artrosi.

 NAAD04

Codroitin sulfate (që rrjedh nga peshku), metil-sulfonil-metan (MSM), sulfat glukozaminë 2KCl (që rrjedh nga butakët), ekstrakt i thatë i rrëshirës boswellia (Boswellia serrata Roxb.)* me 65% acide boswellike, hialuronat natriumi (C turmarik i gjatë L.), xhenxhefil, ekstrakt i thatë rizome me 95% kurkumin, kthetrat e djallit (Harpagophytumprocumbens DC.) ekstrakt i thatë i rrënjës* me 2,5% harpagoside, agjentë kundër ngjitjes: dioksid silikoni, kripë magnezi e acideve yndyrore, dioksid silikoni. *mbështetur në maltodekstrina

error: Content is protected !!