Bari i Bletes Melissa Officinalis – O.E MELISSA

* Ribalancues i sistemit hormonal
*Veprim relaksues në sistemin nervor, qetëson tensionin dhe ankthin
*Stimulon aktivitetin e stomakut
*Tonifikon zemrën, rregullon presionin

Melissa officinalis
(Bari i Bletes)
Nuk përmban: Tretës

Formati: 10 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.140

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Perberesit

Përshkrimi dhe përdorimi

Bari i Bletes / Melissa Officinalis – Vaj esencial: 

DERMATOLOGJIA: Alergji, pickime insektesh, insekte repelente.

SISTEMI RESPIRATOR: Astma, bronkit, kollë kronike.

SISTEMIGJITHSHËM: Dhimbje barku, probleme me tretjen, të përziera.

SISTEMI UROGJENITAL: Probleme menstruale.

SISTEMI NERVOR: Ankthi, depresioni, hipertensioni, pagjumësia, migrena, tensioni nervor, shoku dhe marramendja.

Ribalancimi i sistemit hormonal, përdoret për problemet që lidhen me menopauzën.
Tretës, i marrë pas ushqimit, melisa ndihmon tretjen, stimulon aktivitetin e stomakut dhe relakson muret e stomakut.
Bari i Bletes është Qetësues, ushtron një veprim relaksues në sistemin nervor, qetëson tensionin dhe ankthin dhe të gjitha manifestimet e natyrës psikosomatike të lidhura me këto gjendje, si rrahjet e zemrës, dhimbje koke, gastriti.
Kardiak, energjia e Vaj esencial Melisa tonifikon zemrën, rregullon presionin, qetëson gjendjet e ankthit dhe stresit dhe rrjedhimisht edhe efektet e tyre në sistemin e qarkullimit të gjakut.

  • Për përdorim tretës: 2 pika vaj esencial në një lugë çaji mjaltë për t’u tretur në një çaj bimor ose në një filxhan me ujë të nxehtë, për t’u pirë pas ngrënies.
  • Për pagjumësinë: 2 pika në një vaj vektori për masazh në tempuj dhe në barku për të qetësuar, relaksuar dhe nxitur gjumë. E shkëlqyeshme edhe në një difuzer në dhomën e gjumit
  • Për afshet e nxehta: shtoni 2 pika në shishen e tretësirës së nënës së sherebelës që duhet të merret rregullisht për të qetësuar afshet e nxehta nga menopauza.

Bari i Bletes – Kundërindikimet
Përdorimi i vaj esencial Melisa nuk rekomandohet në rastet e terapive të bazuara në hormonet tiroide, mund të çojë në efekte paradoksale me gjendje agjitacioni.

Nuk përmban: Tretës

Mënyra e përdorimit
2-4 gtt, disa herë në ditë me pak sheqer dhe në thithje ose në çaj të nxehtë bimor 2 pika në një lugë çaji vaj bajame të ëmbël, 2/3 herë në ditë.

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Referenca NAOE35

.

.

.

DERMATOLOGIA: Allergie, punture di insetti, insettorepellente.

SISTEM RESPIRATORIO: Asma, bronchite, tosse cronica.

SISTEMA DIGERENTE: Coliche, problemi digestivi, nausea.

SISTEMA UROGENITALE: Problemi mestruali.

SISTEMA NERVOSO: Ansia, depressione, ipertensione, insonnia, emicrania, tensione nervosa, shock e vertigine.

Riequilibratore del sistema ormonale, impiegato per le problematiche legate alla menopausa.
Digestivo, assunta dopo i pasti la melissa aiuta la digestione, sollecitando l’attività gastrica e rilassando le pareti dello stomaco.
Sedativo, esercita un’azione rilassante sul sistema nervoso, calma la tensione e l’ansia e tutte le manifestazioni di natura psicosomatica collegate a queste condizioni, come le palpitazioni, la cefalea, la gastrite.
Cardiaco, la sua energia solare tonifica il cuore, regola pressione, seda gli stati di ansia e stress e quindi i loro effetti sul sistema circolatorio.

Ad uso digestivo: 2 gocce di olio essenziale in un cucchiaino di miele da sciogliere in una tisana o in una tazza d’acqua calda, da bere dopo i pasti.
Per l’insonnia: 2 gocce in un olio vettore da massaggiare sulle tempie e sull’addome per calmare, rilassare e indurre al sonno. Ottimo anche in diffusore nella camera da letto.
Per le vampate: aggiungere 2 gocce alla boccetta della tintura madre di salvia da assumere regolarmente per placare le vampate di calore da menopausa.

Controindicazioni
Se ne sconsiglia l’uso in caso di terapie a base di ormoni tiroidei, potrebbe portare effetti paradosso con stati di agitazione.

Non contiene:
Solventi

Il modo d’uso
2-4 gtt, più volte al giorno su poco zucchero e succhiare o in tisana calda.2 gocce in un cucchiaino di olio di mandorle dolci, 2/3 volte al giorno.

Riferimento NAOE35

Melissa officinalis (e distiluar me avull)

error: Content is protected !!