CHOLESTEROL Oriz i kuq + koenzim q10 (Riso Rosso + CoQ10)

  • KOENZIMA Q10 (UBIKUINON) NGA FERMENTIMI

60 kapsula vegetale nga 424 mg

L 1.670

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Pereberesit

Përshkrimi dhe përdorimi

  • KOENZIMA Q10 (UBIKUINON) NGA FERMENTIMI

Cholesterol Red Rice ( oriz i kuq ) + Co Q10 ( koenzim q10 ) është një shtesë ushqimore e bazuar në koenzimën Q10 dhe oriz të kuq të fermentuar nga Monascus purpureus.

ÇFARË ËSHTË ORIZI I KUQ I FERMENTUAR?
Orizi i kuq i fermentuar përftohet duke fermentuar nje maja të kuqe, Monascus Purpureus, në oriz të bardhë normal. Nga fermentimi, majaja prodhon Monacolin K, një substancë e aftë për të ulur nivelet e kolesterolit deri në 20-25%, dhe që ka një strukturë të ngjashme me ate te lovastatines, një statinë që i përket klasës së barnave më të përdorura për të luftuar hiperkolesteroleminë.
Veprimi është i njëjtë: sinteza e kolesterolit nga mëlçia është ulur. Orizi i kuq i fermentuar nuk duhet të ngatërrohet me orizin e kuq që gjendet në treg, i cili, duke qenë se nuk ka Monacolin K që rrjedh nga fermentimi, nuk ka asnjë rol në uljen e kolesterolit.

TENORI MEDI DEGLI INGREDIENTI CARATTERIZZANTI
Componenti per dose giornaliera

(1 capsula da 424 mg)

Apporto di Monacoline totali da Riso rosso fermentato da Monascus purpureus < 3 mg
Coenzima Q10 12 mg

Mënyra e përdorimit
Rekomandojmë marrjen e 1 kapsule në ditë me ujë, mundësisht pas darkës.

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

 NA42
.
.
.
  • COENZIMA Q10 (UBICHINONE) DA FERMENTAZIONE

Cholesterol Riso Rosso + Co Q10 è un integratore alimentare a base di coenzima Q10 e riso rosso fermentato da Monascus purpureus.

Il modo d’uso
si consiglia l’assunzione di 1 capsula al giorno con un bicchiere d’acqua, preferibilmente dopo cena.

COS’È IL RISO ROSSO FERMENTATO?
Il riso rosso fermentato si ottiene facendo fermentare un lievito di colore rosso, il Monascus Purpureus, su del normale riso bianco. Fermentando, il lievito produce la Monacolina K, sostanza in grado di abbassare i livelli del colesterolo fino al 20-25%, e che presenta una struttura simile a quella della lovastatina, una statina che appartiene alla classe di farmaci più utilizzati per contrastare l’ipercolesterolemia. L’azione è la stessa: viene diminuita la sintesi del colesterolo da parte del fegato. Il riso rosso fermentato non è da confondere con il riso rosso che si trova in commercio che, essendo privo della Monacolina K derivata dalla fermentazione, non ha alcun ruolo nella diminuzione del colesterolo.

 

 

Agjent përforcues: celulozë; agjentë mbulues (lëvozhga e kapsulës): hidroksipropil metilcelulozë, çamçakëz gellan; oriz i kuq (Oryza sativa L., fara) i fermentuar me ekstrakt të thatë Monascus purpureus të titruar në total Monacolins; koenzima Q10.

error: Content is protected !!