COPRINUS COMATUS (Sasakure) DIABETI

  VEPRIMI HIPOGLIKEMIK – DIABETI

  • Përmban vitamina C, D, E dhe vitamina B
  • Kalcium, Hekur, Bakër dhe Zink; 20 aminoacide
  • Diabeti i tipit I dhe i tipit II
  • Kapsllëk dhe infeksione të zorrëve
  • 60 kapsula 

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 3.550

Esaurito

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Perberesit

Përshkrimi dhe përdorimi

COPRINUS: VEPRIM HIPOGLIKEMIK – DIABETI

Coprinus është një kërpudha e shijshme nga pikëpamja e kuzhinës, por përdorimi i saj është përshkruar edhe në mjekësinë tradicionale kineze pasi ka veti që nxisin tretjen.

Përmban vitamina C, D, E dhe vitamina të grupit B (veçanërisht Niacinë), minerale nga të cilat Vanadium dhe Kalium në sasi të lartë, por edhe Kalcium, Hekur, Bakër dhe Zink; 20 aminoacide duke përfshirë të gjitha elementet thelbësore dhe një përmbajtje të lartë proteinash.

Nga pikëpamja medicinale, është një kërpudhë hipoglikemike që është shumë e dobishme në diabetin e tipit I dhe tipit II.
Kjo veçori shtohet nga përmbajtja e lartë e Vanadiumit, një mineral me efekt antidiabetik, një veprim i balancuar nga përmbajtja e lartë e hekurit që do të thotë se nuk ka efekte anësore të dukshme.

Dobia e tij është përshkruar edhe në trajtimin e kapsllëkut dhe infeksioneve të zorrëve.

DIABETI

Mënyra e përdorimit
Merrni një deri në dy kapsula në ditë, sipas nevojës, shoqëruar me një gllënjkë ujë.

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Referenca NAF02

.

.

AZIONE IPOGLICEMIZZANTE – DIABETE

Il Coprinus è un fungo delizioso dal punto di vista culinario ma il suo utilizzo è stato descritto anche nella medicina tradizionale cinese in quanto ha proprietà che favoriscono la digestione.

Contiene vitamine C,D,E e vitamine del gruppo B (soprattutto Niacina), minerali di cui Vanadio e Potassio in elevate quantità, ma anche CalcioFerroRame Zinco; 20 aminoacidi tra cui tutti gli essenziali e un elevato contenuto in proteine.

Dal punto di vista medicinale è un fungo dall’azione ipoglicemizzante che risulta molto utile nel diabete di tipo I e di tipo II. Questa caratteristica è potenziata dal suo elevato contenuto in Vanadio, minerale con effetto antidiabetico, azione bilanciata dall’elevato contenuto di Ferro che fa si che non si evidenzi alcun effetto collaterale. (DIABETI)

La sua utilità è stata descritta anche nel trattamento di stipsi e delle infezioni intestinali.

 

Koprinus (Coprinus comatus (O.F. Müll.) Pers.) Pluhur sporofore * tit. 50% në polisaharide dhe min. 15% në β- (1,3-1,6) -glukane, kapsulë vegjetale në hidroksipropilmetilcelulozë. * Përbërës nga bujqësia organike