DIOSCOREA

  • Permban Diosgenin, e ngjashme me progesteronin
  • Rregullator hormonal femeror
  • E dobishme gjate tranzicionit se menopauze
  • Kunder sindromës premenstruale dhe celulitit
  • Antioksidant, antidhimbje / antiinflamator

30 Kapsule da 723 mg

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.450

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Perberesit

Përshkrimi dhe përdorimi

DIOSCOREA :

– I DOBISHME GJATË KALIMIT NË MENOPAUZË
SINDROMI PREMESTRUAL KONTRAST DHE RUAJTJA E UJIT
– VETI ANTIOKSIDANT
-LEHTËSON DHIMBJET
-ANTIINFLAMATOR

Dioscorea është një bimë barishtore shumëvjeçare e përhapur në Amerikën Qendrore dhe Kanada dhe ka veti të ndryshme të dobishme falë pranisë së fitosteroideve, diosgeninës dhe taninave.
Diosgenina, e përmbajtur në dioscorea, është një substancë e ngjashme me progesteronin, një rregullues i hormoneve femërore, efektet e të cilit modulon dhe plotëson në një sinergji të përsosur me vetitë anti-inflamatore, antispazmatike dhe relaksuese të muskujve.
Ky hormon natyror “i ngjashëm” është i dobishëm për të shoqëruar disa faza delikate të jetës femërore, si ajo e atyre që kanë kaluar moshën e lindjes së fëmijëve, si një alternativë ndaj trajtimeve të zakonshme hormonale. Në këtë kuptim, dioscorea, përveçse ka efekte pozitive në prodhimin e hormoneve, ngadalëson procesin natyral të plakjes dhe favorizon aktivizimin e metabolizmit.
Bima konsiderohet si një mbështetje e mirë kundër shtimit të peshës (veçanërisht për shkak të akumulimit të yndyrës në zonën e barkut) tipike për menopauzën, osteoporozën, afshet e nxehta, ënjtjet, palpitacionet, shqetësimet e gjumit.
Për më tepër, Dioscorea është gjithashtu një aleat i mirë për gratë në moshë riprodhuese: marrja e ekstrakteve të bimëve ndihmon në luftimin e simptomave të sindromës premenstruale dhe mbajtjes së ujit. Mund të merret në kombinim me suplemente të tjera nga linja Climaxus për të rritur efektet e tyre.

TENORI DEGLI INGREDIENTI CARATTERIZZANTI
Componenti per dose giornaliera

(1 capsula da 723 mg)

Dioscorea rizoma e.s. 400 mg
apporto di Diosgenina 80 mg

Mënyra e përdorimit
Rekomandohet të merret 1 kapsulë në ditë pas një vakti

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

 

 NAMO17

.

.

– UTILE NEL PERIODO DI PASSAGGIO ALLA MENOPAUSA
– CONTRASTA LA SINDROME PREMESTRUALE E LA RITENZIONE IDRICA
– PROPRIETÀ ANTIOSSIDANTI, ANTIDOLORIFICHE E ANTIINFIAMMATORIE

La dioscorea, è una pianta erbacea perenne diffusa in America Centrale e Canada e possiede diverse proprietà benefiche grazie alla presenza di fitosteroidi, diosgenina e tannini.
La diosgenina, contenuta nella dioscorea, è una sostanza simile al progesterone, regolatore ormonale femminile di cui modula e completa gli effetti in perfetta sinergia con proprietà antispasmodiche antiinfiammatorie e miorilassanti.
Questo “simil“ ormone naturale è utile per accompagnare alcune fasi delicate della vita femminile, come quella di chi ha superato l’età fertile, in alternativa alle consuete cure ormonali. La dioscorea, in questo senso, oltre ad avere effetti positivi sulla produzione ormonale, rallenta il naturale processo di invecchiamento e favorisce l’attivazione del metabolismo.
La pianta è considerata un buon supporto contro aumento di peso (soprattutto dovuto all’accumulo di grasso nella zona addominale) tipico della menopausa, osteoporosi, vampate di calore, gonfiore, palpitazioni, disturbi del sonno. Inoltre, la Dioscorea è una buona alleata anche delle donne in età fertile: l’assunzione di estratti della pianta aiuta a combattere i sintomi della sindrome premestruale e la ritenzione idrica.
Può essere assunta in abbinamento agli altri integratori della linea Climaxus per potenziarne gli effetti.

Il modo d’uso
Si consiglia l’assunzione di 1 capsula al giorno, dopo un pasto, con mezzo bicchiere d’acqua.

 

Dioscorea (Dioscorea oppositifolia L.) rhizoma d.e. i titruar në 20% në Diosgenin; Niseshte misri; Agjentët e lustrimit (lëvozhga e kapsulës): Hidroksipropil metilcelulozë, çamçakëz Gellan.

error: Content is protected !!