E.I FUCUS ( Fucus vesiculosus )

Ekstrakti i tij nxit funksionin e tiroides në rast të hipotiroidizmit dhe përdoret si një ilaç dobësimi ( i shkëlqyeshëm per fillimin e dietave ne reduktimin e peshës) në rast të obezitetit.

Fucus vesiculosus
50 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.440

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Tiroide – Tretësirë Fucus:

Vetia kryesore e tinkturës fucus lidhet me stimulimin e metabolizmit bazal, për shkak të pranisë së jodit (të paktën 0.04%), si në formë proteinike ashtu edhe në formë inorganike.

Prandaj, ekstrakti i tij hidroalkool nxit funksionin e tiroides në rast të hipotiroidizmit dhe përdoret si një ilaç dobësimi ( i shkëlqyeshëm per fillimin e dietave ne reduktimin e peshës) në rast të obezitetit, metabolizmit të ngadaltë dhe kapsllëkut, pasi gjithashtu ka një veprim dytësor laksativ dhe antireumatik.

Mënyra e përdorimit
Fëmijët: 10-15 pika për çdo 10 kg peshë.
Të rriturit: Nëse jemi në fazë akute 50 pika 3 herë në ditë;
Nëse është një trajtim afatgjatë ose parandalues, mjaftojnë 30 pika 2 ose 3 herë në ditë.
Të moshuarit: të moshuarit kanë nevojë për doza më të ulëta, ndonjëherë të përgjysmuara

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Për shkak të përmbajtjes së lartë të jodit, nuk duhet të merret në mbrëmje dhe për periudha të gjata (maksimumi 60 ditë). Nuk duhet të përdoret në pacientët me sëmundje të tiroides ose hipertiroidizëm, ose që marrin tiroksinë, sepse duke shtuar efektet, mund të shkaktojë dridhje, nervozizëm, takikardi, pagjumësi dhe hipertension arterial.

Vini re
Mbajeni mundësisht larg fëmijëve nën moshen tre vjeç. Mos e tejkaloni dozën e rekomanduar ditore. Suplementet nuk synojnë të zëvendësojnë një dietë të larmishme dhe një mënyrë jetese të shëndetshme. Ruajeni në një vend të freskët dhe të thatë larg burimeve të nxehtësisë. Ekstrakt alkoolik i vlefshëm për përdorim të ndryshëm për prodhimin e likerit

.

.

La principale proprietà della tintura madre di fucus è relativa proprio alla stimolazione del metabolismo basale, dovuta alla presenza di iodio (almeno 0,04%), sia in forma proteica che inorganica.

Il suo estratto idroalcolico perciò, favorisce la funzionalità tiroidea, in caso di ipotiroidismo, ed è impiegato come rimedio dimagrante (ottimo starter nelle diete per ridurre il sovrappeso) in caso di obesità, metabolismo lento e per la stitichezza, in quanto ha anche un’azione lassativa e antireumatica secondaria.

Per l’alto contenuto di iodo non va assunta la sera e per lunghi periodi (max 60 gg.). Non va usato in pazienti portatori di malattie tiroidee o ipetiroidismo, o che assumono tiroxina, perché sommandosi gli effetti, può causare tremori, irritabilità, tachicardia, insonnia e ipertensione arteriosa.

Tiroide – Tretësirë Fucus – Referenca NATM74

Fucus vesiculosus (i zhytur në alkool me origjinë bimore dhe ujë të pastruar për një minimum prej 21 ditësh).

error: Content is protected !!