E.i Agnocasto ( Vitex agnus-castum )

Crregullimet e ovulacionitmenopauzës, Akne, veprim galaktagogues (rritje ose rifillim i prodhimit të qumështit të gjirit).

Vitex agnus-castum
50 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.440

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

AGNOCASTO

Tek femrat përdoret:
– Në çrregullimet e ovulacionit: sindroma e hiperfolikulizmit premenstrual, mbajtja e ujit para menstruacioneve, gjakderdhja menstruale dhe në depresionin e menopauzës;
Akne vulgaris dhe herpes te buzeve nëse i referohen sindromes premenstruale
– Veprim galaktagogues (rritje ose rifillim i prodhimit të qumështit të gjirit)

Ilaç natyral i dobishëm për ribalancimin e funksionit të vezoreve, rivendosjen e komunikimit të saktë midis vezoreve, hipotalamusit dhe gjëndrrës së hipofizës dhe reduktimin e simptomave të dhimbshme.
Prandaj i dobishëm edhe në rastin e kistit ovarian ( ciste ovarica). 

Agnocasto mund të jetë në gjendje të mbështesë prodhimin e hormonit luteinizues (LH), të rregullojë prodhimin e prolaktinës dhe të veprojë në ribalancimin e marrëdhënies midis estrogjenit dhe progesteronit (në favor të këtij të fundit).
Duket se kjo ndodh sepse brenda bimës ka substanca me aktivitet dopaminergjik të kryera nëpërmjet lidhjes me receptorët e dopaminës së tipit 2 (receptorët D2), gjë që çon në një frenim të sekretimit të prolaktinës. Prandaj është i dobishëm edhe në rastin e mastalgjisë (dhimbje në njërin ose të dy gjinjtë, rëndim dhe ndjeshmëri të shtuar; në rastet më të rënda edhe tension dhe kërcitje).

Mënyra e përdorimit
Fëmijët: 10-15 pika për çdo 10 kg peshë.
Të rriturit: Nëse jemi në fazë akute 50 pika 3 herë në ditë;
Nëse është një trajtim afatgjatë ose parandalues, mjaftojnë 30 pika 2 ose 3 herë në ditë.
Të moshuarit: të moshuarit kanë nevojë për doza më të ulëta, ndonjëherë të përgjysmuara.
Nëse është e mundur larg vakteve

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Mbajeni mundësisht larg fëmijëve nën moshen tre vjeç. Mos e tejkaloni dozën e rekomanduar ditore. Suplementet nuk synojnë të zëvendësojnë një dietë të larmishme dhe një mënyrë jetese të shëndetshme. Ruajeni në një vend të freskët dhe të thatë larg burimeve të nxehtësisë. Ekstrakt alkoolik i vlefshëm për përdorim të ndryshëm për prodhimin e likerit.

.

.

Nella donna si usa:
– Nei disturbi dell’ovulazionesindrome premestruale da iperfollicolismo, ritenzione idrica premestruale, emorragie mestruali e nella depressione da menopausa;
– Acne volgare e herpes labiale se riferibile all sindrome premestruale;
– Azione galattagoga.

Rimedio naturale utili a riequilibrare la funzionalità ovarica, ripristinando la corretta comunicazione tra ovaie, ipotalamo e ipofisi e riducendo la sintomatologia dolorosa.
Utile quindi anche in caso di cisti ovarica.

Si ritiene che l’agnocasto possa essere in grado di sostenere la produzione di ormone luteinizzante (LH), di regolare la produzione di prolattina e di agire sul riequilibrio del rapporto fra estrogeni e progesterone (a favore di quest’ultimo).
Sembra che ciò avvenga in quanto all’interno della pianta sono presenti sostanze dotate di attività dopaminergica espletate attraverso il legame con i recettori della dopamina di tipo 2 (recettori D2) che porta ad una inibizione della secrezione di prolattina. Utile quindi anche in caso di mastalgia ( dolore a una o entrambe le mammelle, pesantezza e aumentata sensibilità; nei casi più gravi anche tensione e fitte.)

Testi tratti da:
Piergiorgio Chiereghin, Farmacia verde manuale di fitoterapia, Ed. Edagricole, 2011
Enrica Campanini, Dizionario di fitoterapia e piante medicinali, Ed. Tecniche nuove, 2004

AGNOCASTO – Referenca NATM03

Vitex agnus-castum (i maceruar në alkool me origjinë bimore dhe ujë të pastruar për të paktën 21 ditë).

error: Content is protected !!