E.I CENTELLA ( Centella asiatica )

Përdoret për të mbrojtur dhe forcuar sistemin e qarkullimit të gjakut dhe në trajtimin e simptomave të insuficiencës venoze, si rëndim në këmbë, ngërçe, variçe, edemë në gjymtyrët e poshtme, demtim kapilar, celulit.

Centella asiatica
50 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.440

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Venat me variçe – E.I CENTELLA

Ekstrakti hidroalkoolik i centelës përdoret për të mbrojtur dhe forcuar sistemin e qarkullimit të gjakut dhe në trajtimin e simptomave të insuficiencës venoze, si rëndim në këmbë, ngërçe, variçe, edemë në gjymtyrët e poshtme, demtim kapilar, celulit.

Si për përdorim të brendshëm ashtu edhe për përdorim të jashtëm, tinktura e centeles kryen një veprim shërues dhe riepithelizues, për këtë arsye përdoret për të përshpejtuar shërimin e plagëve, demtimeve të lëkurës dhe djegieve të shkallës së parë dhe të dytë, dekubituseve, psoriazës, dermatozës, ekzemës, variçeve. dhe ulcerat arteriale.

Mënyra e përdorimit
Fëmijët: 10-15 pika për çdo 10 kg peshë.
Të rriturit: Nëse jemi në fazë akute 50 pika 3 herë në ditë;
Nëse është një trajtim afatgjatë ose parandalues, mjaftojnë 30 pika 2 ose 3 herë në ditë.
Të moshuarit: të moshuarit kanë nevojë për doza më të ulëta, ndonjëherë të përgjysmuara.
Nëse është e mundur larg vakteve

Gjatë marrjes së preparateve me bazë centella, këshillohet që të kufizohet ekspozimi i drejtpërdrejtë ndaj dritës së diellit pasi mund të ndodhë fotosensitiviteti.

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Vini re
Mbajeni mundësisht larg fëmijëve nën moshen tre vjeç. Mos e tejkaloni dozën e rekomanduar ditore. Suplementet nuk synojnë të zëvendësojnë një dietë të larmishme dhe një mënyrë jetese të shëndetshme. Ruajeni në një vend të freskët dhe të thatë larg burimeve të nxehtësisë. Ekstrakt alkoolik i vlefshëm për përdorim të ndryshëm për prodhimin e likerit

.

.

L’estratto idroalcolico della centella è impiegato per proteggere e rinforzare il sistema circolatorio e nel trattamento dei sintomi dell’insufficienza venosa come pesantezza alle gambe, crampi, variciedemi agli arti inferiorifragilità capillarecellulite.

Sia per uso interno che esterno, la tintura madre di centella svolge un’azione cicatrizzante e riepitelizzante, per questo motivo è usata per accelerare la guarigione di feritelesioni cutanee e ustioni di primo e secondo grado, piaghe da decubito, psoriasi, dermatosi, eczemi, ulcere varicose e arteriose.

Le foglie di Centella asiatica contengono saponine triterpeniche (asiaticoside, osiasiaticoside, bramoside, centelloside), olio essenziale, flavonoidi, fitosteroli, tannini, sali minerali e zuccheri.Queesti principi attivi conferiscono alla pianta la capacità di stimolare i fibroblasti, nella loro attività di sintesi del collagene, indispensabile per la salute di diversi tessuti, quali il derma, il tessuto connettivo e i vasi sanguigni.

Venat me variçe – Referenca NATM45

Centella asiatica (i zhytur në alkool me origjinë bimore dhe i pastruar për të paktën 21 ditë).

error: Content is protected !!