Hudhrës – E.I AGLIO ( Allium sativus )

Aktiviteti antitrombotik;
Aktiviteti kundër kolesterolit;
Veprimi parandalues ​​në demtimet e arterieve ne semundjet diabetike;
Veprim antihipertensiv dhe mbrojtës vaskular.

Allium sativus
50 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.440

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Presionin e gjakut – Hudhrës:

Profilaksia e arterosklerozës dhe trajtimi i hiperlipemisë;
Aktiviteti antitrombotik;
Aktiviteti kundër kolesterolit;
Veprimi parandalues ​​në demtimet e arterieve ne semundjet diabetike;
Veprim antihipertensiv dhe mbrojtës vaskular ( hipertension / tension te larta )
Veprim antiseptik, balsamik, ekspektorant në nivelin e të gjithë sistemitfrymëmarrjes;
Antispazmatik;
Antiseptik i zorrëve;
Kundër krimbave të zorrëve;

Për përdorim të jashtëm: I dobishëm në trajtimin e akneve, puçrrave dhe lythave.

Për përdorim të brendshëm: Një nga efektet për të cilin hudhra është më e njohur është ulja e presionit të gjakut. Ky veprim lidhet me aftësinë e hudhrës për të shkaktuar vazodilatim, veçanërisht në enët e vogla të gjakut të lëkurës.

Mënyra e përdorimit
Fëmijët: 10-15 pika për çdo 10 kg peshë.
Të rriturit: Nëse jemi në fazë akute 50 pika 3 herë në ditë;
Nëse është një trajtim afatgjatë ose parandalues, mjaftojnë 30 pika 2 ose 3 herë në ditë.
Të moshuarit: të moshuarit kanë nevojë për doza më të ulëta, ndonjëherë të përgjysmuara.
Nëse është e mundur larg vakteve

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Shenim:
Mbajeni mundësisht larg fëmijëve nën moshen tre vjeç. Mos e tejkaloni dozën e rekomanduar ditore. Suplementet nuk synojnë të zëvendësojnë një dietë të larmishme dhe një mënyrë jetese të shëndetshme. Ruajeni në një vend të freskët dhe të thatë larg burimeve të nxehtësisë. Ekstrakt alkoolik i vlefshëm për përdorim të ndryshëm për prodhimin e likerit.

.

.

Profilassi dell’arterosclerosi e trattamento dell’iperlipemia;
Attività antitrombotica;
Attività anticolesterolo;
Azione preventiva nelle arteriopatie diabetiche;
Azione antipertensiva ( ipertensione) e protettrice vascolare;
Azione antisettica, balsamica, espettorante a livello di tutto l’apparato respiratorio;
Antispastico;
Antisettico intestinale;
Vermifugo;

Per uso esterno: Utile nel trattamento di acne, foruncoli e verruche.

Per uso interno: Uno degli effetti per cui l’Aglio è più conosciuto è quello di abbassare la pressione arteriosa. Quest’azione è legata alla capacità dell’Aglio di causare vasodilatazione, in particolare nei piccoli vasi sanguigni del distretto cutaneo.

Testi tratti da:
Piergiorgio Chiereghin, Farmacia verde manuale di fitoterapia, Ed. Edagricole, 2011
Enrica Campanini, Dizionario di fitoterapia e piante medicinali, Ed. Tecniche nuove, 2004

Presionin e gjakut – Hudhrës – Referenca NATM02

Allium sativus (i maceruar në alkool me origjinë bimore dhe ujë të pastruar për një minimum prej 21 ditësh).

error: Content is protected !!