E.I CALENDULA ( Calendula officinalis )

Tinktura e kalendulës përdoret nga brenda në crregullimet e sistemit gjenital femëror,
qetëson dhimbjet menstruale
dhe të barkut,
Pickimet e insekteve, djegiet, plagët, skuqjen dhe acarimin e lëkurës, ulcerat e gojës dhe gingivitin.

Calendula officinalis
50 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.440

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Çrregullimet e ciklit menstrual – E.I CALENDULA:

Tinktura e kalendulës përdoret nga brenda, për veprimin estrogjenik, në crregullimet e sistemit gjenital femëror, pasi nxit dhe rregullon ciklin hormonal; ndërsa për vetinë antispazmatike qetëson dhimbjet menstruale dhe të barkut, shton menstruacionet e pakta dhe pakëson ato të bollshme.

Për përdorim të jashtëm, tretësira e kalendulës qetëson dhe shëron demtimet e lëkurës (përfshirë plagët), pickimet e insekteve, djegiet, plagët, skuqjen dhe acarimin e lëkurës, ulcerat e gojës dhe gingivitin. Përdoret me sukses për të shëruar shenjat e lindjes dhe çarjet e gjirit tek nënat.

Mënyra e përdorimit
Fëmijët: 10-15 pika për çdo 10 kg peshë.
Të rriturit: Nëse jemi në fazë akute 50 pika 3 herë në ditë;
Nëse është një trajtim afatgjatë ose parandalues, mjaftojnë 30 pika 2 ose 3 herë në ditë.
Të moshuarit: të moshuarit kanë nevojë për doza më të ulëta, ndonjëherë të përgjysmuara.
Nëse është e mundur larg vakteve

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Vini re
Mbajeni mundësisht larg fëmijëve nën moshen tre vjeç. Mos e tejkaloni dozën e rekomanduar ditore. Suplementet nuk synojnë të zëvendësojnë një dietë të larmishme dhe një mënyrë jetese të shëndetshme. Ruajeni në një vend të freskët dhe të thatë larg burimeve të nxehtësisë. Ekstrakt alkoolik i vlefshëm për përdorim të ndryshëm për prodhimin e likerit.

.

.

La sua tintura madre di calendula è impiegata in uso interno, per la sua azione estrogenica, nelle disfunzioni dell’apparato genitale femminile, in quanto favorisce e regola il ciclo ormonale; mentre per la proprietà antispasmodica, calma i dolori mestruali e addominali, aumenta le mestruazioni scarse e diminuisce quelle abbondanti.

Per uso esterno, la tintura madre di calendula lenisce e cicatrizza lesioni cutanee (anche piaghe), punture d’insetti, scottature, ferite, arrossamenti e irritazioni della pelle, ulcere della bocca e gengivite. Viene impiegata con successo per rimarginare i punti del parto e le ragadi al seno della mamma che allatta.

Çrregullimet e ciklit menstrual – E.I CALENDULA – Referenca NATM36

Calendula officinalis (i zhytur në alkool me origjinë bimore dhe ujë të pastruar për të paktën 21 ditë).

error: Content is protected !!