Rrodhe – E.I BARDANA ( Arctium lappa )

  • Pastrimin e sëmundjeve të lëkurës;
  • Djersitje, antipiretik, diuretik dhe acidit urik;
  • Zvogëlon tërësinë dhe vëllimin e mëlçisë;
  • Kundër mikrobeve Gram +

Arctium lappa
50 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.440

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Pastrues gjaku – Rrodhe

pastrimin e sëmundjeve të lëkurës;
– djersitje, antipiretik, diuretik dhe acidit urik;
– rrit sekretimin biliar, zvogëlon tërësinë dhe vëllimin e mëlçisë (veprim që i atribuohet arktinës);
– laksativ mesatar;
antimikrobik, bakteriostatik kundër mikrobeve Gram +;
– kundër kërpudhave të lëkurës;
hipoglikemik (inulin);
– anti-helm në pickimin e insekteve.

Favorizon eliminimin e toksinave, pra “mbeturinave” të reaksioneve të ndryshme metabolike të organizmit.
Tinktura e rodhes përdoret në fitoterapi për të mbështetur mëlçinë në aktivitetin e saj pastrues, pasi stimulon funksionin e tëmthit dhe të mëlçisë.
Për përdorim të brendshëm rekomandohet në prani të diabetit dhe hiperglicemisë (në këtë rast duhet të merret nën mbikëqyrje të rreptë mjekësore); për të luftuar kolesterolin; reumatizma dhe përdhes, për shkak të hiperuricemisë, falë vetive hipoglikemike, hipokolesterolemike, laksative dhe antireumatike.
Solucioni hidroalkoolik i rodhes indikohet edhe në trajtimin e çrregullimeve të lëkurës, të lidhura me çrregullime biologjike dhe metabolike, si puçrrat, dermatiti, ekzema, seborrea, zbokthi dhe psoriasis, pasi ka një veprim antibiotik dhe antiinflamator.

Mënyra e përdorimit
Fëmijët: 10-15 pika për çdo 10 kg peshë.
Të rriturit: Nëse jemi në fazë akute 50 pika 3 herë në ditë;
Nëse është një trajtim afatgjatë ose parandalues, mjaftojnë 30 pika 2 ose 3 herë në ditë.
Të moshuarit: të moshuarit kanë nevojë për doza më të ulëta, ndonjëherë të përgjysmuara.
Nëse është e mundur larg vakteve

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Mbajeni mundësisht larg fëmijëve nën moshen tre vjeç. Mos e tejkaloni dozën e rekomanduar ditore. Suplementet nuk synojnë të zëvendësojnë një dietë të larmishme dhe një mënyrë jetese të shëndetshme. Ruajeni në një vend të freskët dhe të thatë larg burimeve të nxehtësisë. Ekstrakt alkoolik i vlefshëm për përdorim të ndryshëm për prodhimin e likerit.

.

.

La Bardana si usa come:
– depurativa delle malattie della pelle;
– sudorifera, antipiretica, diuretica e acido urico;
– coleretica, aumenta la secrezione biliare, riduce l’intero e il volume del fegato (azione attribuita all’arctina); moderatamente lassativa;
– antimicrobica, batteriostatica verso i germi Gram+;
– antifungina;
– ipoglicemizzante (inulina);
– antivelenosa nelle punture di insetti.

Favorisce l’eliminazione delle tossine, cioè i “rifiuti” delle diverse reazioni metaboliche dell’organismo.
La tintura madre di bardana è impiegata in fitoterapia per sostenere il fegato nella sua attività depurativa, in quanto stimola la funzionalità biliare ed epatica.
Per uso interno è consigliata in presenza di diabete e iperglicemia (nel qual caso va assunta sotto stretto controllo medico); per combattere colesterolo; reumatismi e gotta, dovuti a iperuricemia, grazie alle proprietà ipoglicemizzante, ipocolesterolemizzante, lassativa e antireumatica.
La soluzione idroalcolica di bardana è indicata anche nel trattamento dei disturbi della pelle, legati a disordini biologici e metabolici, come acne, dermatiti, eczema, seborrea, forfora e psoriasi, in quanto svolge un’azione antibiotica e antiflogistica.

Pastrues gjaku – E.I BARDANA – Referenca NATM27

Arctium lappa (i maceruar në alkool me origjinë bimore dhe ujë të pastruar për një minimum prej 21 ditësh).

error: Content is protected !!