Ekstrakt Portokalli – E.i Arancio amaro

  • Qetësues i lehtë i sistemit nervor qendror
  • Pagjumësi nervore dhe antispazmatike
  • Çrregullime të tretjes dhe stomakut me origjinë nervore
  • Ulçera gastroduodenale, kapsllëk nervor
  • 50 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.440

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Perberesit

Përshkrimi dhe përdorimi

Tretje e vështirë – Ekstrakt portokalli e hidhur: 

Ekstrakt Portokalli i hidhur është qetësues i lehtë i sistemit nervor qendror, përdoret në rastet e pagjumësisë nervore dhe antispazmatikë. Për këtë veprim të fundit ato janë të dobishme në parandalimin e çrregullimeve të tretjes dhe stomakut me origjinë nervore: tretje të vështirë, ulçerë gastroduodenale, kapsllëk nervor. Normalizon lipeminë dhe sheqerin në gjak. (Hën. Tedesche).

Ekstrakt Portokalli i hidhur ka veti të hidhura-tonike, tretëse, stomaku (rritje të sekrecioneve gastrike) dhe antispazmatike në traktin gastrointestinal.
Më konkretisht, këto veti i atribuohen lëvozhgës së frutit të hidhur të portokallit dhe vajit esencial që përmban. Për më tepër, vajit të lartpërmendur i atribuohen edhe aktivitetet antimikrobike dhe qetësuese.
Nga ana tjetër, veprimet anorektike që i atribuohen bimës i atribuohen sinefrinës që përmban portokallia e hidhur. Në fakt, nuk është e pazakontë që portokallia e hidhur të përfshihet në përbërjen e suplementeve ushqimore që përdoren si ilaçe ndihmëse gjatë procesit të dobësimit.
Falë vetive të theksuara stomaku, eupeptike dhe antispazmatike të së cilës i është dhënë portokallia e hidhur, përdoret për trajtimin e çrregullimeve dispeptike dhe simptomave që lidhen me to (si fryrje, ndjenjë e ngopjes, etj.).
Për më tepër, falë aktiviteteve të hidhura-tonike që mund të ushtrojë, portokallia e hidhur është gjithashtu efektive në luftimin e humbjes së oreksit.

Mënyra e përdorimit
Fëmijët: 10-15 pika për çdo 10 kg peshë.
Të rriturit: Nëse jemi në fazë akute 50 pika 3 herë në ditë;
Nëse është një trajtim afatgjatë ose parandalues, mjaftojnë 30 pika 2 ose 3 herë në ditë.
Të moshuarit: të moshuarit kanë nevojë për doza më të ulëta, ndonjëherë të përgjysmuara.

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Tretje e vështirë – Referenca NATM17

.

.

L’arancio amaro è leggermente sedativo del sistema nervoso centrale, viene usato in caso di insonnia nervosa e antispasmodici. Per quest’ultima azione sono utili nella prevenzione dei disturbi digestivi e gastrici di origine nervosa: digestione difficile, ulcera gastroduodenale, stipsi nervosa. Normalizza la lipemia e la glicemia. (Mon. Tedesche)

L’arancio amaro è dotato di proprietà amaro-toniche, digestive, stomachiche (incremento delle secrezioni gastriche) e antispasmodiche sul tratto gastrointestinale.
Più nel dettaglio, tali proprietà sono ascritte alla scorza dei frutti di arancio amaro e all’olio essenziale in essa contenuto. Inoltre, al suddetto olio sono attribuite anche attività antimicrobiche e sedative.
Alla sinefrina contenuta nell’arancio amaro, invece, sono ascrivibili le azioni anoressizzanti attribuite alla pianta. Infatti, non è raro che l’arancio amaro rientri nella composizione d’integratori alimentari impiegati come rimedi coadiuvanti durante il processo di dimagrimento.
Grazie alle spiccate proprietà stomachiche, eupeptiche e antispasmodiche di cui l’arancio amaro è dotato, esso viene impiegato per il trattamento dei disturbi dispeptici e dei sintomi ad essi associati (come flatulenza, sensazione di pienezza, ecc.).
Inoltre, grazie alle attività amaro-toniche che è in grado di esercitare, l’arancio amaro risulta efficace anche nel contrastare la perdita di appetito.

Citrus aurantium var. amara (maceruar në alkool me origjinë bimore dhe ujë të pastruar për të paktën 21 ditë).

error: Content is protected !!