E.I Withania somnifera – Ashwagandha /Xhensen indian

  • Rigjenerues psiko-fizik
  • Tonik adaptogjen, jep energji fizike
  • Anti-inflamator
  • Rrit kapacitetin seksual dhe fertilitetin
  • Diuretik   

Withania somnifera 50 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.440

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Energjia fizike – E.I Whitania

Konsiderohet si “ginseng” i mjekësisë Ayurvedic, mjekësia tradicionale e Indisë.
Withania Somnifera konsiderohet për vetitë e saj adaptogjene, një term që përdoret për të përshkruar barishtet që përmirësojnë energjinë fizike dhe aftësinë atletike, rrisin imunitetin ndaj ftohjeve dhe infeksioneve dhe rrisin kapacitetin seksual dhe fertilitetin.
Përdoret kryesisht për të rritur sistemin imunitar dhe si një antistres efektiv, por edhe për vetitë e tij qetësuese, antibakteriale, astringente dhe diuretike.

Siç u përmend, withania ka veti tonike dhe adaptogjene; me fjalë të tjera, besohet se kjo bimë është në gjendje të rrisë rezistencat jo specifike të trupit në përgjigje të stimujve të stresit të jashtëm.

Për këtë arsye, nuk është e pazakontë që Withania të përfshihet në përbërjen e llojeve të ndryshme të suplementeve ushqimore, me indikacione në rast të lodhjes dhe mungesës së energjisë. Jo çuditërisht, withania njihet edhe si xhensen indian.

Për më tepër, bimës i atribuohen vetitë anti-inflamatore dhe analgjezike (kundër dhimbjeve).
Për më tepër, disa studime të kryera in vitro kanë hetuar vetitë e mundshme antikancerogjene të ekstrakteve të Withania. Më në detaje, gjatë këtyre studimeve, këto ekstrakte janë treguar se ushtrojnë një veprim antiproliferativ, citostatik dhe citotoksik kundër llojeve të ndryshme të qelizave malinje.

Mënyra e përdorimit
Fëmijët: 10-15 pika për çdo 10 kg peshë.
Të rriturit: Nëse jemi në fazë akute 50 pika 3 herë në ditë;
Nëse është një trajtim afatgjatë ose parandalues, mjaftojnë 30 pika 2 ose 3 herë në ditë.
Të moshuarit: të moshuarit kanë nevojë për doza më të ulëta, ndonjëherë të përgjysmuara.

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Vini re
Mbajeni mundësisht larg fëmijëve nën moshen tre vjeç.
Përdorimi i Withania është kundërindikuar gjatë shtatzënisë dhe ushqyerjes me gji.
Mos e tejkaloni dozën e rekomanduar ditore. Suplementet nuk synojnë të zëvendësojnë një dietë të larmishme dhe një mënyrë jetese të shëndetshme. Ruajeni në një vend të freskët dhe të thatë larg burimeve të nxehtësisë. Ekstrakt alkoolik i vlefshëm për përdorim të ndryshëm për prodhimin e pijeve

.

.

È considerata il “ginseng” della medicina ayurvedica, la medicina tradizionale dell’India.
La Withania Somnifera è considerata per le sue proprietà adattogene, termine utilizzato per descrivere le erbe che migliorano l’energia fisica e le capacità atletiche, aumentano l’immunità ai raffreddori e alle infezioni, ed aumentano la capacità sessuale e la fertilità. Viene utilizzata soprattutto per tonificare il sistema immunitario e come efficace antistress, ma anche per le sue proprietà calmanti, antibatteriche, astringenti e diuretiche.

Come accennato, alla Withania sono ascritte proprietà toniche e adattogene; in altre parole, si ritiene che questa pianta sia in grado di aumentare le resistenze aspecifiche dell’organismo in risposta agli stimoli di stress esterni.

Per tale ragione, non è insolito che la Withania rientri nella composizione di diversi tipi d’integratori alimentari, con indicazioni in caso di stanchezza e carenza di energie. Non a caso, la withania è anche conosciuta con il nome di ginseng indiano.

Alla pianta, inoltre, sono attribuite proprietà antinfiammatorie e analgesiche ( contro il dolore).
Inoltre, alcuni studi condotti in vitro hanno indagato le potenziali proprietà antitumorali degli estratti di Withania. Più nel dettaglio, nel corso di tali studi, questi estratti hanno dimostrato di esercitare un’azione antiproliferativa, citostatica e citotossica nei confronti di diversi tipi di cellule maligne.

L’uso della Withania è controindicato in gravidanza e durante l’allattamento al seno.

Energjia fizike – E.I Whitania – Referenca NATM171

Withania somnifera (i maceruar në alkool me origjinë bimore dhe ujë të pastruar për të paktën 21 ditë).

error: Content is protected !!