Vaj Helichrysum – OLEOLITO DI ELICRISO

Për mirëqenien e rrugëve të frymëmarrjes, kollës, ftohjes, alergjive nga kontakti, ekzemës, herpesit dhe dermatitit –  Antihistaminik natyral i shkëlqyer.

  • 100% I PASTER
  • I PRESUAR NE TE FTOHTË

50 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.520

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Vaj Helichrysum

  • SUPLEMENT I DIETES
  • 100% I PASTER 
  • I PRESUAR NE TE FTOHTË
  • PA PERDORIM TE TRETESVE

Nga macerimi i ftohtë në vaj ulliri i pjesëve ajrore me lule Helichrysum, fitohet një suplement ushqimor me veti të njohura të dobishme për organizmin.
Vetitë e tij kanë për qëllim kryesisht lëkurën dhe sistemin e frymëmarrjes. Brenda është një ekspektorant dhe antiseptik i shkëlqyer bronkial, si dhe luan një rol stimulues në funksionin e mëlçisë.
Është një antihistaminik natyral i shkëlqyer, i dobishëm për të gjitha llojet e alergjive, por veçanërisht aktiv në dermatitin alergjik dhe atë të kontaktit, mbi të cilin vepron si nga brenda ashtu edhe nga jashtë.
Për përdorim të jashtëm, helichrysum është veçanërisht i dobishëm për të gjitha llojet e ekzemës dhe herpesit, irritimet e lëkurës, dermatitin, psoriazën.
Ka një efekt të mirë kundër rrudhave dhe elasticizuese dhe është i dobishëm, në sinergji me bimë të tjera si kantarioni ose kalendula, në trajtimin e djegieve dhe plagëve.
Vaji Helichrysum, falë veprimit sinergjik të përbërësve të tij aktivë, përdoret në fitokozmetikë në trajtimin aktual të ekzemës, psoriasis, veçanërisht nëse lokalizohet në duar ose këmbë, gjunjë ose bërryla. Për më tepër, për vetitë e tij analgjezike dhe anti-inflamatore, rekomandohet në rastet e dhimbjeve reumatizmale dhe venave me variçe, pasi ndihmon në riaktivizimin e qarkullimit të gjakut, duke e bërë atë vërtet efektiv në prani të duarve dhe këmbëve të ftohta dhe të ftohtit. , lëkurë reaktive me tendencë alergjike, në prani të plagëve dhe djegieve, ose për të lehtësuar djegiet nga dielli. Për këto arsye përdoret edhe si një përbërës funksional në kremra, pomada dhe pastrues për të reduktuar dhimbjen, kruajtjen dhe djegien.

Për otitis / dhimbje veshi: ngrohni një lugë çaji me vaj dhe zhytni një top pambuku në të (Idealja do të ishte të shtoni 1 pikë livando o.e. ose pemë çaji ose kamomil romak).
Futeni pambukun në vesh dhe mbajeni gjatë natës / disa orë.
Pambuku duhet të ketë një formë të zgjatur në mënyrë që të mund të hiqet lehtësisht nga veshi.

Mënyra e përdorimit
Rekomandojmë marrjen e 1-2 lugë gjelle në ditë para ose gjatë vakteve kryesore për funksionin e tretjes ose kur është e nevojshme për mirëqenien e hundës dhe fytit dhe për efektin balsamik.
PËRDORIMI I BRENDSHËM / I JASHTËM

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Shënim:
Mos e tejkaloni dozën e rekomanduar ditore. Mbajeni jashtë mundësive të fëmijëve nën 3 vjeç. Suplementet ushqimore nuk synojne të zëvendësojnë një dietë të larmishme dhe të ekuilibruar dhe një mënyrë jetese të shëndetshme. Nuk përmban tretës.

Vaj Helichrysum

.

.

  • INTEGRATORE ALIMENTARE
  • 100% PURO
  • PRESSATO A FREDDO SENZA USO DI SOLVENTI

Dalla macerazione a freddo in Olio di Oliva delle parti aeree con fiori di Elicriso si ottiene un Integratore alimentare dalle note proprietà benefiche per l’organismo. Le sue proprietà sono rivolte soprattutto all’apparato cutaneo e respiratorio. Per via interna è un ottimo espettorante e antisettico bronchiale, oltre a svolgere un ruolo stimolante sulle funzionalità del fegato. É un ottimo antistaminico naturale, utile per tutti i tipi di allergie ma attivo soprattutto sulle dermatiti allergiche e da contatto,sulle quali agisce sia dall’interno che dall’esterno. Per uso esterno l’elicriso è particolarmente benefico per tutti i tipi di eczemi e di herpes, irritazioni della pelle, dermatiti, psoriasi. Ha un buon effetto antirughe ed elasticizzante ed è utile, in sinergia con altre piante come l’iperico o la calendula, nei trattamenti delle scottature e delle ferite.

L’olio di elicriso, grazie all’azione sinergica dei suoi principi attivi, è usato in fitocosmesi nel trattamento topico di eczemipsoriasi, soprattutto se localizzati su mani o piediginocchia o gomiti. Inoltre per la proprietà analgesica e antinfiammatoria, è consigliato in caso di dolori reumatici e le varici, in quanto aiuta a riattivare la circolazione sanguigna, risultando davvero efficace in presenza di mani e piedi freddi e geloni.

Inoltre quest’olio è un rimedio efficace per rinforzare e decongestionare la pelle sensibile, reattiva con tendenza allergica, in presenza di piaghe e ustioni, o per sfiammare l’eritema solare. Per questi motivi viene iimpiegato anche come ingrediente funzionale in creme, unguenti e detergenti per ridurre il dolore, il prurito e il bruciore

USO INTERNO / ESTERNO

Note:
Non superare la dose giornaliera consigliata. Tenere lontano dalla portata dei bambini di età inferiore ai 3 anni. Gli integratori alimentari non vanno intesi come sostituti di una dieta varia ed equilibrata e di uno stile di vita sano..

Non contiene: Solventi

Referenca NAOL09

Vaj Helichrysum

vaj ulliri, Helichrysum (Helichrysum italicum (Roth.) G. Don.) Pjesë ajrore me lule.

error: Content is protected !!