Hericium Erinaceus Yamabushitake

  • Rigjeneron dhe mbron indet e trurit 
  • Riparues i qelizave të sistemit nervor qendror dhe periferik
  • Prebiotik Natyral i shkelqyer
  • Refluksi gastroezofageal
  • Ulçera
  • Gastriti
  • Kolit

60 kapsula  (nga 718 mg)

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 3.550

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Hericium Erinaceus Yamabushitake

SISTEMI GASTROINTESTINAL DHE SISTEMI NERVOR – SËMUNDJET NEUREDEGENERATIVE

Hericium Erinaceus eshte nje kerpudhe me ngjyre te bardhe me nje pamje sugjestive.

Në Japoni njihet si Yamabushitake që rrjedh nga termi Yamabushi që do të thotë “ata që flenë në male” dhe i referohet murgjve vetmitar të Shushendos, nga të cilët kërpudha merr formën shumë të ngjashme të veshjeve të tyre tradicionale.

Në mykoterapi Hericium Erinaceus Yamabushitake është ndër mjetet më efektive për të luftuar çrregullimet gastrointestinale.
Në fakt, ai nxit riparimin e mukozave, ka efekte anti-inflamatore dhe, per te gjithe ata qe kerkojne solucion natyral si pershembull Myo inositol, Hericium sillet si një prebiotik i shkelqyer.
Në mjekësinë tradicionale kineze është përdorur gjithmonë në problemet gastrointestinale: nga vështirësitë e tretjes, te gastriti, nga refluksi gastroezofageal, te ulçera dhe kolit.
Në mënyrë efektive largon Helicobacter pylori, në fakt është një antibakterial dhe imunostimulant i fuqishëm.

Hericium Erinaceus Yamabushitake përmban agjentë aktivë, si Erinacina dhe Ericenoni, të cilët veprojnë në mënyrë sinergjike në sistemin gastrointestinal dhe sistemin nervor të cilët janë gjithashtu të lidhur thellë. Përdoret gjithashtu për të promovuar rigjenerimin dhe aktivitetin mbrojtës të indeve të trurit.

Hericium Erinaceus eshte shumë i dobishëm në sëmundjet neurodegjenerative, në të cilat arrin të reduktojë simptomat neurologjike dhe të përmirësojë funksionet njohëse dhe kujtesën, siç tregohet nga studimet in vitro, in vivo dhe studimet klinike mbi pacientët (Kim YO, 2014).

Mënyra e përdorimit
merrni një deri në dy kapsula në ditë, sipas nevojës, shoqëruar me ujë.

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

.

.

(Yamabushitake)

APPARATO GASTROINTESTINALE E SISTEMA NERVOSO – MALATTIE NEUREDEGENERATIVE

L’Hericium è un fungo di colore bianco dall’aspetto suggestivo. In Giappone è conosciuto come Yamabushitake che deriva dal termine Yamabushi che significa “quelli che dormono sulle montagne” e si riferisce ai monaci eremiti di Shushendo, da cui il fungo riprende la forma, molto simile, delle loro vesti tradizionali.

In micoterapia è tra i rimedi più efficaci per combattere i disturbi gastrointestinali. Favorisce infatti la riparazione delle mucose, sortisce effetti antinfiammatori e si comporta come un prebiotico.

Nella medicina tradizionale cinese è da sempre stato utilizzato nelle problematiche gastroenteriche: dalle difficoltà digestive, alla gastrite, dal reflusso gastroesofageo, all’ulcera.

Scaccia efficacemente l’Helicobacter pylori, infatti è un potente antibatterico e immunostimolante.

Contiene agenti attivi, quali Erinacine e Ericenoni, che agiscono in maniera sinergica sull’apparato gastrointestinale e sul sistema nervoso che sono peraltro profondamente connessi. Utilizzato anche per favorire la rigenerazione e l’attività di protezione del tessuto cerebrale.

E’ utilissimo nelle malattie neurodegerative, nelle quali riesce a ridurre i sintomi neurologici e a migliorare le funzioni cognitive e la memoria, come dimostrano studi in vitro, in vivo e studi clinici su pazienti (Kim YO, 2014).

Referenca NAF06

TENORI MEDI DEGLI INGREDIENTI CARATTERIZZANTI
Componenti per dose massima giornaliera

(2 capsule da 718 mg)

Hericium erinaceus plv. 1200 mg
di cui polisaccaridi 600 mg
di cui ß -(1,3 – 1,6)-glucani min. 180 mg

Hericium (Hericium erinaceus (Bull.) Pers.) Sporophore pluhur * tit. 50% në polisaharide dhe min. 15% në β- (1,3-1,6) -glukane, kapsulë vegjetale në hidroksipropilmetilcelulozë. * Përbërës nga bujqësia organike

error: Content is protected !!