Vaj lule balsamik – Oleolito di Iperico

  • 100% I PASTER
  • I MACERUAR NE TE FTOHTE NË VAJ LULEDIELLI PA PËRDORIM TRETSI
  • PËRDORIMI KOZMETIK

I njohur mbi të gjitha si një agjent efektiv qetësues dhe normalizues pas ekspozimit në diell, ai tonifikon lëkurën e lodhur dhe balancon sekretimin e tepërt dhjamor, me një veprim astringent dhe kompaktues në poret e zgjeruara.

100 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 2.030

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

HIPERIK OLEOLIT:

  • 100% I PASTER 
  • I MACERUAR NE TE FTOHTE NË VAJ LULEDIELLI
  • PA PËRDORIM TE TRETESVE
  • PËRDORIMI KOZMETIK

HIPERIK OLEOLIT (Lulja e basanit / balsamit) mund të përdoret direkt në lëkurë në rast të: mavijosjeve, ndrydhjeve, njollave të lëkurës, psoriazës, thatësisë, plakjes së lëkurës, plagëve, plagëve, strijave, plagëve, çarjeve, hemorroideve, pickimeve të insekteve, lezioneve të shkaktuara nga aknet. , rrudha, djegie nga dielli apo mavijosje nga të ftohtit, inflamacione dhe infeksione të lëkurës (skuqja e pelenave), gingivit, etj…
Ky vaj ka veti shëruese, antiseptike (duke qenë antimykotike dhe antivirale), astringente, dekongjestive, pastruese, anti-inflamatore, madje është në gjendje të stimulojë rigjenerimin e qelizave na zbulon se sa shumë kjo bimë mbart në vetvete aftësi të jashtëzakonshme në sistemin e gjakut.
Për ndihmën e parë në rast djegieje shtëpiake, është e mundur të përdoret vaji i kantarionit në pjesën e djegur, duke hequr nxehtësinë nga pjesa e prekur me ujë të ftohtë dhe më pas duke aplikuar vajin si një ilaç i shkëlqyer për shërim, lehtësim , dekongest dhe shëron djegiet .
Si përdorim kozmetik prandaj është i dobishëm në papërsosmëri të ndryshme të lëkurës dhe përdoret direkt në lëkurë si “thonj” çdo mbrëmje dhe çdo mëngjes raporton rezultate të shkëlqyera pas 10 ditësh trajtim.
Mund ta përdorim edhe për masazhe sidomos kur ndjeni dhimbje kyçesh, kontraktura muskulore dhe keni nevojë për nxehtësi. E shkëlqyeshme edhe në rastet e përdhes dhe reumatizmit.

Vaji Hypericum ka gjithashtu veti të jashtëzakonshme qetësuese, zbutëse, restauruese, shëruese, të aftë për të stimuluar rigjenerimin e qelizave dhe për këtë arsye është veçanërisht i indikuar kundër djegieve, nga të cilat ndihmon në reduktimin e formimit të flluskave dhe plagëve, madje edhe ato nga plagët e shtratit.
Gjithashtu përmirëson pamjen e strijave, plagëve(cicatrici),  shenjave të akneve dhe njollave të lëkurës.

Përdorimi i jashtëm.
Mos e aplikoni HIPERIK OLEOLIT në mukozën ose lëkurën e dëmtuar. Mos e përdorni në rast intolerance ndaj përbërësve të përshkruar. Mbajeni larg fëmijëve. Nuk përmban tretës.

Mënyra e përdorimit
Aplikojeni dhe masazhojeni në zonën e prekur derisa të përthithet plotësisht. Zbutës dhe elastik. Mos e ekspozoni veten në diell për njëzet e katër orë pas përdorimit, kjo mund të çojë në djegie dhe njolla në lëkurë.

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

.

.

  • PURO AL 100%
  • MACERATO A FREDDO IN OLIO DI GIRASOLE SENZA USO DI SOLVENTI
  • USO COSMETICO

L’olio di iperico può essere utilizzato direttamente sulla pelle in caso di: contusioni, distorsioni, macchie della pelle, psoriasi, secchezza, invecchiamento epidermide, piaghe, cicatrici, smagliature, ferite, screpolature, emorroidi, punture di insetti, lesioni provocate dall’acne, rughe, scottature da sole o escoriazioni da freddo, infiammazioni e infezioni della pelle (arrossamento da pannolino), gengiviti, ecc…
Questo olio ha proprietà cicatrizzanti, antisettiche (essendo antifungino e antivirale), astringente, decongestionante, purificante, antiinfiammatorio ed è in grado persino di stimolare la rigenerazione cellulare.Le proprietà di favorire la circolazione, irrorare meglio i capillari, la cicatrizzazione e un potere antisettico spiccato, ci rivela quanto questa pianta porti in sé capacità notevoli sul sistema sanguigno.
Per un pronto soccorso in caso di bruciature domestiche è possibile utilizzare l’olio di iperico sulla parte scottata,togliendo il calore dalla parte colpita con acqua fredda e poi successivamente applicare l’olio di iperico come ottimo rimedio per cicatrizzare, sfiammare, decongestionare e guarire la scottatura.
Come uso cosmetico è quindi utile in diversi inestetismi della pelle e utilizzato direttamente sulla pelle come “unguneto” ogni sera e ogni mattina riporta ottimi risultati già dopo 10 giorni di trattamento.
Inoltre possiamo utilizzarlo per i massaggi soprattutto quando si avvertono dolori articolari, contratture muscolari e si ha bisogno di calore. Ottimo anche in caso di gotta e reumatismi.

Dall’Iperico si ottiene, tramite macerazione, un olio particolarmente indicato per le pelli delicate. Conosciuto soprattutto come efficacissimo lenitivo e normalizzante dopo l’esposizione solare, tonifica le pelli stanche e riequilibra l’eccessiva secrezione sebacea, con un’azione astringente e compattante sui pori dilatati.

L’olio di Iperico inoltre ha eccezionali proprietà lenitive, emollienti, restitutive, cicatrizzanti, capaci di stimolare la rigenerazione cellulare ed è quindi particolarmente indicato contro le scottature, delle quali aiuta a ridurre la formazione di vesciche, e le piaghe, anche quelle da decubito.
Inoltre migliora l’aspetto di smagliature, cicatrici, segni dell’acne e macchie della pelle.

USO ESTERNO

Note:
Uso esterno. Non applicare su mucose o cute lesa. Non usare in caso di intolleranza agli ingredienti descritti. Tenere lontano dalla portata dei bambini.

Non contiene: Solventi

Referenca NAOL11

Vaji i farës së Helianthus Annus, ekstrakt lulesh Hypericum perforatum, acetat Tocopheryl.

error: Content is protected !!