HYDRATE 3 – Magnez, kalium, vitaminë c

 • PER TE REDUKTUAR LODHJEN
 • PËR NJE FUNKSIONIM NORMAL TË MUSKUJVE 
 • ME MINERALET ALKALINIZUESE

      30 zarfe

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 2.500

Produkt i disponueshem

 • Përshkrimi dhe përdorimi
 • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

HYDRATE 3

 • PER TE REDUKTUAR LODHJEN  
 • PËR NJE FUNKSIONIM NORMAL TË MUSKUJVE 
 • ME MINERALET ALKALINIZUESE

HYDRATE 3 është një suplement ushqimor i bazuar në magnez dhe kalium, dy minerale të përfshira në funksionimin korrekt të sistemit neuro-muskular; magnezi gjithashtu ndihmon në reduktimin e lodhjes  dhe në metabolizmin normal të energjisë. Prania e vitaminës C brenda produktit është e rëndësishme për funksionimin normal të sistemit imunitar dhe për mbrojtjen e qelizave nga stresi oksidativ.

Simptomat dhe pasojat e mungesës së kripërave minerale
– lodhje,
– vështirësi në përqendrim dhe çrregullime të lehta të sistemit nervor (në rast të mungesës së magnezit),
– hipertensioni dhe prania e ngërçeve (mungesa e kaliumit),
– ndryshime në rrahjet e zemrës (në rast të mungesës së zinkut).

Mënyra e përdorimit
rekomandojmë marrjen e një qeseje në ditë të tretur në një gotë ujë.

PËRMBAJTJA MESATARA E PËRBËRËSVE KARAKTERIZUES
Komponentët për dozë ditore
Magnesio (5630 mg) 424 mg 113 % NRV
Potassio (1000 mg) 26 mg 18 % NRV
Vitamina C 240 mg 300 % NRV

Kaliumi gjendet kryesisht në lëngjet ndërqelizore, ku kryen të njëjtat funksione që kryen natriumi jashtë qelizës: d.m.th., rregullon ngacmueshmërinë neuromuskulare, ritmin e zemrës, presionin osmotik, ekuilibrin acido-bazik dhe mbajtjen e ujit.
Kaliumi gjendet në ushqime të shumta si fasulet dhe bizelet e thata, shpargu, patatet, kajsitë, bananet, lulelakrat, spinaqi.
Mungesa e kaliumit mund të ndodhë në gjendje të veçanta patologjike, pas një administrimi të zgjatur parenteral të solucioneve pa kalium, në rast të hiperfunksionit të gjëndrave mbiveshkore ose marrjes së tepërt të diuretikëve. Simptomat janë: dobësi e muskujve, hipereksitueshmëri, aritmi dhe ndryshime elektrokardiografike deri në bllokim të zemrës dhe vdekje.

Teprica e kaliumit për shkak të insuficiencës renale, dehidrimit, sekretimit të pamjaftueshëm të veshkave, nga ana tjetër shkakton: asteni, ngërçe muskulore, hipotension, bradikardi dhe arrest kardiak.

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

.

.

 • PER RIDURRE STANCHEZZA ED AFFATICAMENTO 
 • PER LA NORMALE FUNZIONE MUSCOLARE
 • CON MINERALI ALCALINIZZANTI

HYDRATE 3 è un integratore alimentare a base di magnesio e potassio, due minerali coinvolti nel corretto funzionamento del sistema neuro-muscolare; il magnesio, inoltre, contribuisce alla riduzione della stanchezza e dell’affaticamento e al normale metabolismo energetico. La presenza di vitamina C all’interno del prodotto è importante per la normale funzionalità del sistema immunitario e per la protezione delle cellule dallo stress ossidativo.

Il potassio si trova principalmente nei liquidi intracellulari, dove esercita le stesse funzioni svolte dal sodio all’esterno della cellula: regola cioè l’eccitabilità neuromuscolare, la ritmicità del cuore, la pressione osmotica, l’equilibrio acido-base e la ritenzione idrica.
Il potassio si trova in numerosi alimenti come i fagioli e i piselli secchi, gli asparagi, le patate, le albicocche, le banane, i cavolfiori, gli spinaci.
Una carenza di potassio si può instaurare in particolari stati patologici, in seguito ad una prolungata somministrazione di soluzioni prive di potassio per via parenterale, nel caso di iperfunzione dei surreni o di eccessiva assunzione di diuretici. I sintomi sono: debolezza muscolare, ipereccitabilità, aritmie ed alterazioni elettrocardiografiche fino a giungere al blocco cardiaco e alla morte.

Referenca NAH02

 

Maltodekstrina; Pidolat magnezi; Glukonat magnezi; citrat magnezi; Citrati i kaliumit; Vitamina C (acidi L-askorbik); shije portokalli; shije limoni; Bojë: beta-karoten; Agjent kundër ngjitjes: dioksid silikoni, Ëmbëlsues: glikozide steviol.

error: Content is protected !!