Imunitet – WINTER HELP – IMMUNO COMPLEX

  • VEPRIM ANTIVIRAL
  • Stimulon SISTEMIN IMUNITAR 
  • KONTRASTON AGRESIONIN E VIRUSEVE DHE BAKTEREVE

30 tableta

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 2.000

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Imunitet

  • VEPRIM ANTIVIRALE
  • STIMULON SISTEMIN IMUNITAR
  • KUNDER VIRUSEVE DHE BAKTEREVE

Suplement ushqimor per imunitet me bazë Cistus dhe Echinacea. Cistus përmban një përqindje të lartë të polifenoleve me një përbërje të C98 të cilat e diferencojnë atë dhe i japin një kapacitet të fortë anti-inflamator. Disa hetime kanë treguar se polifenolet kanë aftësinë të lidhen me bakteret, duke parandaluar kolonizimin e tyre.
Studimet më të fundit duket se konfirmojnë frenimin e drejtpërdrejtë dhe jospecifik ndaj një numri të madh patogjenësh, në fakt ekstrakti Cistus ndërvepron drejtpërdrejt me glikoproteinat e shtresës (kapsid) të viruseve të influencës duke bllokuar kështu lidhjen e tyre me receptorët e qelizave.
Përveç kësaj, ekstrakti vepron në proteinat virale sipërfaqësore si Rhinoviruset (dmth pa kapsid), përgjegjëse për ftohjet e zakonshme.
Veprimi antiviral shprehet në fazat e hershme të infeksionit dhe pa efekte toksike, për më tepër mosspecifiteti i tij i jep vetinë që të mos zhvillojë rezistencë ndaj viruseve, ndryshe nga sa ndodh për disa barna antivirale.

ECHINACEA PURPUREA është një ilaç popullor për simptomat e ftohjes dhe gripit dhe është bima më e mbështetur nga studimet klinike që mburren me veprimin e saj imunomodulues dhe aktiv ndaj simptomave. Ekstrakti i të gjithë bimës është treguar se ndërvepron drejtpërdrejt dhe në një mënyrë jo specifike me hemagglutininat virale, duke shtuar imunitet dhe penguar aftësinë e viruseve për të depërtuar brenda qelizave dhe për këtë arsye për t’u shumuar.

Prandaj, ekstrakti per imunitet ushtron një veprim të dyfishtë kundër disa patogjenëve që ndikojnë në sistemin e frymëmarrjes: një efekt të drejtpërdrejtë dhe jospecifik mbi viruset dhe bakteret (si Streptococcus Haemophilus inflenzae dhe Staphylococcus aureus) dhe një efekt anti-inflamator, duke mbështetur përdorimin e tij për të kontrolluar simptomat e lidhura. tek infeksionet respiratore.


SINERGJIA CISTO – ECHINACEA.
Kombinimi i Cistus dhe Echinacea purpurea është i shkëlqyeshëm për të luftuar aktivitetin e baktereve të caktuara, veçanërisht duke pasur parasysh rezistencën e tyre në rritje ndaj antibiotikëve. Aftësia për të penguar në mënyrë specifike dhe drejtpërdrejt veprimin e viruseve dhe baktereve dhe për të kundërshtuar përgjigjen inflamatore, i jep Cistus dhe Echinacea purpurea potencialin për të parandaluar dhe kontrolluar infeksionet e sistemit të frymëmarrjes.
Suplementi plotësohet me Vitaminë C, Astragalus, Elderberry, Zink dhe Bakër, substanca të dobishme për një funksionim normal të sistemit per imunitet.

Mënyra e përdorimit
Rekomandohet të merrni 1 tabletë në ditë.

TENORI DEGLI INGREDIENTI CARATTERIZZANTI
Componenti

per dose giornaliera 

(1 tavoletta da 1000 mg)

Spirea 200 mg
di cui acido salicilico 0,4 mg
Cisto 160 mg
da cui polifenoli 32 mg
Echinacea 160 mg
da cui polifenoli 6,4 mg
da cui acido cicorico 4 mg
Astragalo 100 mg
da cui polisaccaridi 70 mg
Sambuco 100 mg
da cui antociani 10 mg
Resveratrolo 10 mg
Vitamina C 92 mg (115% NRV)
Zinco 6,5 mg (62,5% NRV)
Rame 1 mg (100% NRV)

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Paralajmërimet
Nëse jeni duke marrë ilaçe antitrombocitare ose antikoagulante, këshillohet që të kërkoni mendimin e mjekut tuaj.
Produkti nuk rekomandohet për fëmijët dhe adoleshentët.

.

.

– AZIONE ANTIVIRALE

– STIMOLA IL SISTEMA IMMUNITARIO

– CONTRASTA L’AGGRESSIONE DI VIRUS E BATTERI

Integratore alimentare a base di di Cisto ed Echinacea. Il Cisto contiene un’elevata percentuale di polifenoli dalla particolare composizione, che lo differenziano e gli conferiscono una spiccata capacità antinfiammatoria. Alcune indagini hanno evidenziato che i polifenoli hanno la capacità di legarsi ai batteri, impedendo la loro colonizzazione. Studi più recenti sembrano confermare l’inibizione diretta e aspecifia verso un vasto numero di patogeni, infatti l’estratto di Cisto interagisce direttamente con le glicoproteine del rivestimento (capside) dei virus dell’influenza bloccando così il loro legame ai recettori cellulari. Inoltre, l’estratto agisce sulle proteine virali di superficie come dei Rhinovirus (cioè senza capside), responsabili dei comuni raffreddori. L’azione antivirale si esplica nei primi stadi dell’infezione e senza effetti tossici, inoltre la sua aspecificità gli conferisce la proprietà di non sviluppare la resistenza nei virus, contrariamente a quanto avviene per alcuni farmaci antivirali.

Imuniteti

ECHINACEA PURPUREA è un rimedio molto popolare per i sintomi del raffreddore e dell’inflenza ed è la pianta maggiormente supportata da studi clinici che ne vantano l’azione immunomodulante e attiva sui sintomi. L’estratto della pianta intera, ha dimostrato di interagire direttamente e in modo aspecifio con le emoagglutinine virali, inibendo la capacità dei virus di penetrare all’interno delle cellule e quindi di replicarsi.

L’estratto esercita dunque una duplice azione contro alcuni patogeni che colpiscono l’apparato respiratorio: un effetto diretto e aspecifio su virus e batteri (come Streptococcus Haemophilus inflenzae e Staphylococcus aureus) e un effetto antinfimmatorio, supportando il suo utilizzo per controllare i sintomi associati a infezioni respiratorie.
LA SINERGIA CISTO – ECHINACEA. La combinazione del Cisto e dell’Echinacea purpurea è ottima nel contrastare l’attività di determinati batteri soprattutto in vista della crescente resistenza degli stessi agli antibiotici. La capacità di ostacolare in modo specifico e diretto l’azione di virus e batteri e di contrastare la risposta infiammatoria, conferiscono al Cisto e all’Echinacea purpurea la potenzialità di prevenire e controllare le infezioni dell’apparato respiratorio. L’ integratore è completato con Vitamina C, Astragalo, Sambuco, Zinco e Rame, sostanze utili ad un normale funzionamento del sistema immunitario.

Referenca NAWH06

Imuniteti winterhelp

Spirea (Spirea ulmaria L.) pjesë ajrore d.e. cicë. 0,2% në acid salicilik, Cistus (Cistus incanus L.) pjesët ajrore d.e. cicë. 20% polifenole, Echinacea (Echinacea purpurea (L.) Moench) pjesët ajrore d.e. cicë. 4% në polifenole dhe 2,5% në acid cikorik, agjent përforcues: celulozë, rrënja Astragalus (Astragalus membranaceus Moench) d.e. cicë. me 70% polisakaride Fruti i Elderberry (Sambucus nigra L.) d.e. cicë. 10% antocianina, acid L-askorbik (Vit. C), glukonat zinku, Polygonum resveratrol (Polygonum cuspidatum Siebold & Zucc.), glukonat bakri, agjentë kundër ngjitjes: dioksid silicium dhe kripëra magnezi të acideve yndyrore.

error: Content is protected !!