E.I BIO MALVA ( Malva sylvestris )

Mallow është i përshtatshëm për trajtimin e skuqjeve dhe inflamacioneve të lëkurës, për të lehtësuar kruajtjen, për hemorroidet dhe inflamacionin e mishravedhëmbëve.
Për përdorim të brendshëm në trajtimin e kapsllëkut, inflamacionit të zorrëve dhe për të nxitur eliminimin e mukusit.

Malva sylvestris
50 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.440

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Inflamacion zorrët – Mallow :

Për përdorim të brendshëm për vetitë e tij: zbutës, antiinflamator, qetësues, laksativ dhe ekspektorant, ndërsa për përdorim të jashtëm ka veti: antiinflamatore, qetësuese, astringent dhe vazoprotektive.

Prandaj mallow përdoret për përdorim të brendshëm në trajtimin e kapsllëkut, inflamacionit të zorrëve dhe për të nxitur eliminimin e mukusit.

Për përdorim të jashtëm, larjet me bazë mallow rekomandohen për forunkulat dhe plagë të dhimbshme. Përveç kësaj, Mallow është i përshtatshëm për trajtimin e skuqjeve dhe inflamacioneve të lëkurës, për të lehtësuar kruajtjen, për hemorroidet dhe inflamacionin e mishravedhëmbëve.

Falë vetive të përbërësve të saj aktivë (mucilage, anthocyanin, malvin – në lule-, vitaminat A, B1, C, acidet kafeike dhe klorogjenike, flavonoidet, polisaharidet), tretësira e nënës së mallit është një ilaç me zbutës dhe anti- karakteristika inflamatore, të dobishme kundër kollës, por edhe për rregullimin e funksionit të zorrëve.
Lulet, në veçanti, përmbajnë taninë, glukozë, oksalat kalciumi, antocianina si malvina dhe gjurmë të një vaji eterik.
Inflamacion zorrët : 
Këta përbërës aktivë veprojnë duke veshur mukozën me një shtresë viskoze që i mbron ato nga agjentët irritues, prandaj produkti është i indikuar për hidratimin, lehtësimin e zorrës së trashë, pastrimin e zorrëve dhe rregullimin e funksioneve të tij, falë veprimit të tij të butë laksativ.
Për më tepër, mallow vlerësohet për balancimin e funksionalitetit të mukozës orofaringeale, gjithashtu ka një veprim zbutës dhe qetësues në funksionimin e sistemit tretës, duke i bërë sekrecionet bronkiale të lëngshme.

Mënyra e përdorimit
Fëmijët: 10-15 pika për çdo 10 kg peshë.
Të rriturit: Nëse jemi në fazë akute 50 pika 3 herë në ditë;
Nëse është një trajtim afatgjatë ose parandalues, mjaftojnë 30 pika 2 ose 3 herë në ditë.
Të moshuarit: të moshuarit kanë nevojë për doza më të ulëta, ndonjëherë të përgjysmuara.

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Vini re
Mbajeni mundësisht larg fëmijëve nën moshen tre vjeç. Mos e tejkaloni dozën e rekomanduar ditore. Suplementet nuk synojnë të zëvendësojnë një dietë të larmishme dhe një mënyrë jetese të shëndetshme. Ruajeni në një vend të freskët dhe të thatë larg burimeve të nxehtësisë. Ekstrakt alkoolik i vlefshëm për përdorim të ndryshëm për prodhimin te likerit

.

.

Ad uso interno per le sue proprietà: emollienti, antinfiammatorie, lenitive, lassative ed espettoranti, mentre per uso esterno vanta proprietà: antinfiammatorie, lenitive, astringenti e vasoprotettrici.

La Malva trova quindi impiego per uso interno nel trattamento della stipsi, delle infiammazioni intestinali e per favorire l’eliminazione del muco.

Per uso esterno, i lavaggi a base di Malva sono indicati per i foruncoli e le piaghe dolenti. Inoltre, la Malva è adatta per lenire gli arrossamenti e le infiammazioni cutanee, per attenuare il prurito, per le emorroidi e le infiammazioni delle gengive.

Grazie alle proprietà dei suoi principi attivi (mucillagini, antocianina, malvina -nei fiori-, vitamine A, B1, C, acidi caffeico e clorogenico, flavonoidi, polisaccaridi), la tintura madre di malva è un rimedio dalle caratteristiche emollienti e antinfiammatorie, utile contro la tosse, ma anche per regolare la funzionalità dell’intestino.
I fiori, in particolare, contengono tannino, glucosio, ossalato di calcio, antociani quali la malvina e tracce di un olio etereo.
Questi principi attivi agiscono rivestendo le mucose con uno strato vischioso che le proteggono da agenti irritanti, quindi il prodotto è indicato per idratare, sfiammare il colon, depurare l’intestino e per regolarne le funzioni, grazie alla sua dolce azione lassativa.
Inoltre la malva è apprezzata per equilibrare la funzionalità della mucosa orofaringea, svolge un’ azione emolliente e lenitiva anche sulla funzionalità del sistema digerente, conferendo fluidità delle secrezioni bronchiali.

Inflamacion zorrët – Mallow – Referenca NATM102

Malva sylvestris (i zhytur në alkool me origjinë bimore dhe ujë të pastruar për një minimum prej 21 ditësh).

error: Content is protected !!