E.I EUFRASIA – Euphrasia officinalis

Ekstraktet e Euphrasia përdoren zakonisht për të luftuar forma të ndryshme të inflamacionitsyve,
Është një ndihmës në gastrit,
Efektiv kundër herpesit dhe skuqjes së lëkurës dhe fytit.

Euphrasia officinalis
50 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.440

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Inflamacion sytë

Tinktura e Euphrasia ka veti anti-inflamatore, antiseptike, astringente dhe anti-alergjike.
Vetitë që janë veçanërisht efektive për qetësimin e sëmundjeve të syve.
Ekstraktet e Euphrasia përdoren zakonisht për të luftuar forma të ndryshme të inflamacionit të syve.

Është një ndihmës në gastrit.

Dezinfekton fytin dhe lëkurën. Vetitë antikongjestive dhe anti-infektive të Euphrasia e bëjnë atë gjithashtu efektiv kundër herpesit dhe skuqjes së lëkurës dhe fytit.

Tinktura e Euphrasia jithashtu ka cilësi të shkëlqyera kundër:

  • infeksionet e gojës,
  • çrregullime të frymëmarrjes,
  • alergji ose rinit,
  • kongjestion bronkial dhe hundor,
  • ftohjet,
  • trakeiti,
  • otitis stagnimi.

Taninat e tij, astringentët natyralë, reduktojnë mukozën dhe ndihmojnë në rast kollë, bllokim bronkial, hundë të mbytur dhe rrufë dhe në rast të alergjive sezonale.

Nëse hollohet, mund të përdoret si një “larës goje” për të qetësuar dhimbjet e fytit dhe për të reduktuar plagët e kancerit; mund të përdoret edhe si kompresë në sy për të qetësuar dhe dekongjesuar skuqjen dhe djegien e qepallave.

Euphrasia është gjithashtu e dobishme për të luftuar irritimin e lëkurës dhe inflamacionin e mukozave, duke ndihmuar problemet e dermatitit, ekzemës, mykozës dhe kandida.

Mënyra e përdorimit
50 pika 2 ose 3 herë në ditë larg vakteve, në pak ujë, të barabartë me një dozë ditore prej 3 ml produkti, që korrespondon me 0,9 g bimë të freskët.

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Vini re
Mbajeni mundësisht larg fëmijëve nën moshen tre vjeç. Mos e tejkaloni dozën e rekomanduar ditore. Suplementet nuk synojnë të zëvendësojnë një dietë të larmishme dhe një mënyrë jetese të shëndetshme. Ruajeni në një vend të freskët dhe të thatë larg burimeve të nxehtësisë. Ekstrakt alkoolik i vlefshëm për përdorim të ndryshëm për prodhimin e likerit

.

.

La tintura madre di Eufrasia ha capacità antinfiammatorieantisettiche, astringenti e antiallergiche. Proprietà che sono particolarmente efficaci per lenire i disturbi degli occhi. Gli estratti dell’eufrasia vengono usati comunemente per combattere le varie forme di infiammazioni oculari.

E’ coadiuvante nella gastrite.

Disinfiamma gola e pelle. Le proprietà anticongestionanti e antinfettive dell’Eufrasia la rendono efficace anche contro herpes e arrossamenti alla pelle e alla gola.

Inflamacion sytë – Referenca NATM69

Euphrasia officinalis (i maceruar në alkool me origjinë bimore dhe ujë të pastruar për të paktën 21 ditë).

error: Content is protected !!