MAJORANA ORIGANUM – O.E MAGGIORANA

 

Origanum majorana

10 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.200

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Perberesit

Përshkrimi dhe përdorimi

Majorana – O.E MAGGIORANA

DERMATOLOGJIA: Të ftohta, mavijosje, marimangat.

QARKULLIMI, MUSKUJT DHE NGJYJET: Artrit, lumbago, dhimbje muskujsh, ngurtësi muskulore, reumatizëm, tendosje.

SISTEMI I FRYMËMARRJES: Astma, bronkit, kollë.

SISTEMI TË GJITHSHËM: Dhimbje barku, kapsllëk, dispepsi, fryrje, Helicobacter Pylori.

SISTEMI UROGENITAL: Amenorrhea, dismenorrhea, leucorrhoea, tensioni premenstrual.

SISTEMI IMUNET: Ftohjet.

SISTEMI NERVOR: Dhimbje koke, hipertension, pagjumësi, migrenë, tension nervor dhe gjendje të lidhura me stresin.

Helicobacter Pylori: Vaji esencial MARJOR / MAGGIORANA (Origanum Majorana) përbëhet nga një alkool monoterpen (terpinen-4-ol) i njohur se ka një aktivitet të mirë antifungal dhe antimikrobik. Vaji esencial tregoi efikasitet të mirë antibakterial i aftë për të penguar rritjen e 9 shtameve të Helicobacter pilory in vitro.

Përdorimi dhe këshilla praktike për Majorana:

Kundër pagjumësisë: 4 deri në 6 pika hidhen në një kub sheqeri për t’u marrë 60-80 minuta para se të flini.
Kundër dhimbjevekokës: veprimi relaksues i borzilokut e bën vajin esencial të tij ideal për masazh në qendër të ballit për të rritur nivelin e përqendrimit.
Kundër reumatizmës: 10 deri në 20 pika vaj esencial borzilok i shtohen 100 ml alkool, për t’u fërkuar në kyçet që shkaktojnë probleme.
Kundër kontrakturave: 10 pika vaj esencial në vaskë për të masazhuar muskujt e lënduar dhe për t’u çlodhur në ujin e nxehtë.
Antiseptik: disa pika vaj esencial të derdhura në tabaka me ujë të radiatorëve ndihmojnë në pastrimin e ajrit në dhoma.
Studimet e fundit kanë treguar efektivitetin e tij kundër Helicobacter Pylori.

Vaji esencial i borzilokut është i dobishëm edhe për banjot e këmbëve, banjat e duarve, banjat e ulura etj.

Mënyra e përdorimit
1-3 gtt mbi pak sheqer pas ushqimit si tretës 3-5 gtt, tri herë në ditë në distonitë neurovegjetative 8 gtt në mbrëmje, në një çaj bimor të nxehtë bliri ose portokalli, si qetësues-hipnogjen. , vaji i borzilokut përdoret gjerësisht për masazhet kundër dhimbjeve reumatizmale.
Si qetësues dhe qetësues.2 pika në një lugë çaji vaj bajame të ëmbël, 2/3 herë në ditë.

Kundërindikimet
Vaji esencial i borzilokit duhet shmangur gjatë shtatzënisë, për më tepër nuk duhet të përdoret në doza të larta.

Nuk përmban: tretës

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

 NAOE34

.

.

O.E MAGGIORANA

DERMATOLOGIA: Geloni, contusioni, acari.

CIRCOLAZIONE, MUSCOLI E ARTICOLAZIONI: Artrite, lombaggine, dolori muscolari, rigidità muscolare, reumatismi, stiramenti.

SISTEMA RESPIRATORIO: Asma, bronchite, tosse.

SISTEMA DIGERENTE: Coliche, stipsi, dispepsia, flautolenza.

SISTEMA UROGENITALE: Amenorrea, dismenorrea, leucorrea, tensione premestruale.

SISTEMA IMMUNITARIO: Raffreddori.

SISTEMA NERVOSO: Cefalea, ipertensione, insonnia, emicrania, tensione nervosa e stati associati a stress.

Non contiene: solventi

Uso e consigli pratici per la Maggiorana ( Majorana )
Contro l’insonnia: da 4 a 6 gocce versate su una zolletta di zucchero da assumere 60-80 minuti prima di andare a dormire.
Contro il mal di testa: l’azione rilassante della maggiorana rende il suo olio essenziale l’ideale da massaggiare al centro della fronte per aumentare coì anche il livello di concentrazione.
Contro i reumatismi: da 10 a 20 gocce di olio essenziale di maggiorana aggiunte in 100 ml di alcool, da frizionare sulle articolazioni che danno problemi.
Contro le contratture: 10 gocce di olio essenziale nella vasca da bagno per massaggiare la muscolatura dolente e rilassarsi nell’acqua calda.
Antisettico: poche gocce olio essenziale versate nelle vaschette di acquadei termosifono aiutano a purificare l’aria nelle stanze.

L’olio essenziale di maggiorana è anche utile per pediluvi, maniluvi, semicupi, ecc.

Il modo d’uso
1-3 gtt su poco zucchero dopo i pasti come digestivo 3-5 gtt, tre volte al giorno nelle distonie neurovegetative 8 gtt alla sera, in una tisana calda di tiglio o arancio foglie, come sedativo-ipnogeno.
Per uso esterno l’olio di Maggiorana è molto usato per massaggi contro i dolori reumatici,
come calmante e sedativo.2 gocce in un cucchiaino di olio di mandorle dolci, 2/3 volte al giorno.

Controindicazioni
L’olio essenziale di Maggiorana è da evitare in gravidanza, inoltre non si deve utilizzare in dosi elevate.

 NAOE34

Origanum majorana (i distiluar me avull)

error: Content is protected !!