Cipresso O.E – Selvi ( Qiparis )

Cupressus sempervirens 

*DERMATOLOGJI
*QARKULLIMI DHE MUSKUJT
*SISTEMI RESPIRATOR
*SISTEMI UROGJENITAL
*SISTEMI NERVOR

Nuk përmban: Tretës

Formati: 10 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.250

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Perberesit

Përshkrimi dhe përdorimi

Vaj Cipresso ose vaj Selvi ka shum dobi dhe ndër to janë:

SISTEMI I DERMATOLOGJISË: Hemorroide, lëkurë e yndyrshme dhe e hiperhidratuar, djersitje e tepruar, repelente ndaj insekteve, piorre (gjakderdhje gingivale), variçe, plagë.

QARKULLIMI, MUSKUJT DHE NGJYJET: Celuliti, ngërçet e muskujve, edemë, insuficiencë qarkullimi, reumatizma.

SISTEMI RESPIRATOR: Astma, bronkit, kollë spazmatike.

SISTEMI UROGJENITAL: Dismenorre, probleme me menopauzën, menorragji.

SISTEMI NERVOR: Tensioni nervor dhe gjendjet e lidhura me stresin.

Mënyra e përdorimit të vajit Cipresso 
Për përdorim të brendshëm > 2-4 ditë me pak mjaltë 2-3 herë në ditë
Për përdorim të jashtëm > 2 ditë në ujë të vluar për inhalacione ose disa pika në një top pambuku të vendosur në jastëk në rast kollitjeje spazmatike edhe në femije.
trajtimi i hemorroideve te jashtme > keshillohet nderhyrja duke holluar 10g esence ne 90g vaj bajame te embel per aplikime lokale.
I njejti preparat perdoret me ferkime te lehta per venat variçe,çrregullime te qarkullimit te gjakut,reumatizma 2 pika. në një lugë çaji me vaj bajame të ëmbël 2/3 herë në ditë.

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Nuk përmban:
Tretësit

.

.

SISTEMA DERMATOLOGIA: Emorroidi, pelle untuosa e iperidratata, eccessiva traspirazione, insettorepellente, piorrea (emorragie gengivali), vene varicose, ferite.

CIRCOLAZIONE, MUSCOLI E ARTICOLAZIONI: Cellulite, crampi muscolari, edemi, insufficienza circolatoria, reumatismi.

SISTEMA RESPIRATORIO: Asma, bronchite, tosse spasmodica.

SISTEMA UROGENITALE: Dismenorrea, problemi della menopausa, menorragia.

SISTEMA NERVOSO: Tensione nervosa e stati associati a stress.

Il modo d’uso
Per uso interno > 2-4 ggt su poco miele, 2-3 volte al giorno.Per uso esterno > 2 ggt in acqua bollente per inalazioni o alcune gocce su un batuffolo di cotone posto sul guanciale negli accessi tussivi spasmodici anche nel bambino.Per il trattamento delle emorroidi esterne > si consiglia di intervenire diluendo 10 g di essenza in 90g di olio di Mandorle dolci per applicazioni locali.La stessa preparazione si usa, con leggere frizioni, sulle varici, disturbi circolatori, reumatismo.2 gocce in un cucchiaino di olio di mandorle dolci, 2/3 volte al giorno.

Non contiene:
Solventi

 NAOE18

Cupressus sempervirens (i distiluar me avull)

error: Content is protected !!