Vaj Arnica – OLEOLITO DI ARNICA

  • Anti-inflamator
  • Kundër reumatizmës dhe dhimbjeve të muskujve
  • 100% e pastër
  • I maceruar në të ftohtë

100 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.560

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Vaj Arnica

  • 100% I PASTER 
  • I MACERUAR NE TE FTOHTE
  • NË VAJ MISRI
  • PA PERDORIM TRETESI
  • PËRDORIMI KOZMETIK

Një vaj që është përdorur prej shekujsh merret me maceracion nga lulet e Arnicës.Përdoret kryesisht në rast të mavijosjeve, ndrydhjeve, dhimbjeve të kyçeve/muskujve dhe reumatizmit, aktivitetit fizik intensiv dhe në ditët e ftohta dhe të lagështa.
Falë përbërësve aktivë që përmban, vaji i Arnicës ka një veprim antiinflamator dhe qetësues, parandalon formimin e mavijosjeve dhe lehtëson rithithjen e tyre, qetëson dhimbjet, stimulon shërimin dhe riparimin e indeve.
Më pas përfshihet në prodhimin  e xhelit dhe kremrave për përgatitjen e muskujve për aktivitet fizik, në vajra masazhi dhe balsame të aplikuara pas sportit dhe në pomadat e ndihmës së parë që përdoren në rast të mavijosjeve, spazmave dhe kontuzioneve.
Falë vetive të tij stimuluese, vaji i Arnicës është i përshtatshëm për këmbët e rënda, të ënjtura dhe venat me variçe.  PËRDORIMI I JASHTËM

Arnika është një bimë të cilës i atribuohen vetitë anti-inflamatore, antiedematoze, antitraumatike, antireumatike, analgjezike, antinevralgjike, revulsive, antiseptike dhe imunostimuluese.

Vetitë anti-inflamatore i atribuohen helenalinës që përmban vetë arnika. Helenaline, në fakt, është në gjendje të pengojë çlirimin e faktorit të transkriptimit NF-kB, një nga faktorët kryesorë të përfshirë në mekanizmat imunitar dhe proceset inflamatore që ndodhin në trup.

Për më tepër, duket se helenalina është në gjendje të reduktojë kemotaksinë dhe lëvizshmërinë e granulociteve. Ky lakton sesquiterpene gjithashtu nxit stabilizimin e membranave lizozomale, duke ndihmuar kështu në reduktimin e zonës së prekur nga inflamacioni.

Mënyra e përdorimit
Aplikojeni dhe masazhojeni në zonën e prekur derisa të përthithet plotësisht. I përshtatshëm për mavijosje dhe inflamacion të kyçeve.

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Shënim:
Përdorimi i jashtëm. Mos e aplikoni në mukozën ose lëkurën e dëmtuar. Mos e përdorni në rast intolerance ndaj përbërësve të përshkruar. Mbajeni larg fëmijëve.

.

.

  • PURO AL 100%
  • MACERATO A FREDDO IN OLIO DI MAIS SENZA USO DI SOLVENTI
  • USO COSMETICO

Dai fiori dell’Arnica si ottiene, per macerazione, un olio utilizzato da secoli. Particolarmente indicato in caso di contusioni, affaticamento muscolare ed indolenzimento derivati da attività sportiva, lavoro fisico pesante o giornate fredde e umide. Apprezzato anche come stimolante del microcircolo sul cuoio capelluto. USO ESTERNO

L’arnica è una pianta a cui sono attribuite proprietà antiflogistiche, antiedematose, antitraumatiche, antireumatiche, analgesiche, antinevralgiche, revulsive, antisettiche e immunostimolanti.

Le proprietà antinfiammatorie sono ascrivibili all’elenalina contenuta all’interno della stessa arnica. L’elenalina, infatti, è in grado d’inibire il rilascio del fattore di trascrizione NF-kB, uno dei principali fattori coinvolti nei meccanismi immunitari e nei processi infiammatori che avvengono nell’organismo.

Inoltre, sembra che l’elenalina sia in grado di ridurre la chemiotassi e la mobilità dei granulociti. Questo lattone sesquiterpenico promuove anche la stabilizzazione delle membrane lisosomiali, contribuendo così a ridurre l’area interessata dall’infiammazione.

Note:
Uso esterno. Non applicare su mucose o cute lesa. Non usare in caso di intolleranza agli ingredienti descritti. Tenere lontano dalla portata dei bambini.

Non contiene:
Solventi

Referenca NAOL02

Vaj Arnica

Vaj zea mays, ekstrakt lulesh Arnica montana

error: Content is protected !!