Xinxife – M.G GIUGGIOLO ( Zizyphus jujuba )

I pasur me vitamina B1, B2, B6 dhe kripëra minerale si mangan, kalium, hekur, kalcium dhe fosfor;
Vetitë relaksuese muskulore, reduktuese te ankthit, hipno-nxitëse;
Vetitë mbrojtëse antioksiduese, antiaritmike dhe kardiovaskulare.

Zizyphus jujuba
50 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.440

Produkt i disponueshem

 • Përshkrimi dhe përdorimi
 • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Palpitacionet – Xinxife

Nga sythat e xinxifes (Ziziphus jujuba Mill.) përftohet një macerat i cili është veçanërisht i dobishëm për mirëqenien e të rriturve dhe fëmijëve, falë veprimit të tij qetësues në sistemin nervor.

Macerati i glicerinuar me xinxife mund të përdoret për:

 • rivendosni tonin e duhur të humorit,
 • lehtësimin e shqetësimeve të gjumit,
 • lehtësimin e panikut dhe ankthit,
 • lehtësimin e nervozizmit dhe nervozizmit,
 • përmirëson kujtesën, veçanërisht nëse përkeqësohet nga gjendjet e ankthit,
 • veprojnë mbi emocionin që shfaqet në nivelin gastrointestinal.

Vetitë relaksuese muskulore, reduktuese te ankthit, hipno-nxitëse të xinxife (giuggiolo), të përdorura vetëm dhe në bashkëpunim me bimë të tjera.
Janë theksuar gjithashtu vetitë mbrojtëse antioksiduese, antiaritmike dhe kardiovaskulare;
Marrja e vazzhdueshme redukton kolesterolin LDL dhe trigliceridet, duke përmirësuar funksionin kardioqarkullues.I pasur me vitamina B1, B2, B6 dhe kripëra minerale si mangan, kalium, hekur, kalcium dhe fosfor.

Ekstrakti përdoret kryesisht për trajtimin e ankthit, pagjumësisë, zgjimeve të shpeshta të natës, maktheve, nervozizmit, agjitacionit, hiperaktivitetit, palpitacioneve.

Mënyra e përdorimit
60 pika 2 ose 3 herë në ditë larg vakteve në pak ujë të barabartë me një dozë ditore prej 3 ml ekstrakt të sythave, që korrespondon me 0,06 g sytha ose filiza ose rrënjë.

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Vini re
Mbajeni mundësisht larg fëmijëve nën moshen tre vjeç. Mos e tejkaloni dozën e rekomanduar ditore. Suplementet nuk synojnë të zëvendësojnë një dietë të larmishme dhe një mënyrë jetese të shëndetshme. Ruajeni në një vend të freskët dhe të thatë larg burimeve të nxehtësisë. Ekstrakt alkoolik i vlefshëm për përdorim të ndryshëm për prodhimin e pijeve

.

.

Dalle gemme del Giuggiolo (Ziziphus jujuba Mill.) si ottiene un macerato che è particolarmente utile per il benessere di grandi e piccoli, grazie alla sua azione tranquillizzante sul sistema nervoso.

Benefici
Il macerato glicerinato di Giuggiolo può essere utilizzato per:

 • ristabilire il corretto tono dell’umore,
 • alleviare i disturbi del sonno,
 • alleviare panico e ansia,
 • alleviare irritabilità e nervosismo,
 • migliorare la memoria, soprattutto se peggiorata da stati di ansia,
 • agire sull’emotività che si manifesta a livello gastrointestinale.

Proprietà miorilassanti, ansiolitiche, ipnoinducenti del Giuggiolo, sia utilizzato da solo, sia in associazione con altre piante. Sono state messe in evidenza anche proprietà antiossidanti, anti-aritmiche e protettive cardiovascolari; un’assunzione prolungata riduce il colesterolo LDL e i trigliceridi, migliorando la funzione cardiocircolatoria.

L’estratto dei semi viene utilizzato soprattutto per il trattamento di ansia, insonnia, frequenti risvegli notturni, incubi, irritabilità, agitazione, iperattività, palpitazioni.

Utile l’associazione con altre piante rilassanti e adattogene quali Passiflora, Melissa, Rodiola.

Palpitacionet – Xinxife  – Referenca NAGE19

Zizyphus jujuba (distiluar në një rrymë avulli uji)

error: Content is protected !!