Paste dhembesh homeopatike – OMEOCOMPATIBILE

  • Veti qetësuese, rigjeneruese
  • Përbërës natyralfermentuar
  • Produkt homeopatik
  • Për dhembë të ndjeshëm

100 ml

 

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.000

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Perberesit

Përshkrimi dhe përdorimi

Paste dhembesh homeopatike dhe avantazhet e pastave biooris Naturetica:

STUDIMET SHKENCORE

PËRBËRËS TË CERTIFIKUAR

Certifikata organike bio Naturetica

Paste dhembesh homeopatike

Paste dhembesh homeopatike organike e bazuar në Calendula, Bambu, Hithër, Aloe dhe Argjilë jeshile, me veti qetësuese dhe rigjeneruese.
Formuluar me përbërës të çmuar natyralë dhe të fermentuar, për të garantuar higjienën e përditshme orale që mund të jetë e përputhshme me trajtimet homeopatike dhe me dhëmbët e ndjeshëm ndaj komponentëve agresivë që mund të ndikojnë në florën natyrale të gojës.

Nuk permban:
Alkol – Sakarine – Fluorid – Ngjyra – Doksid titaniumi – Gluten – SLS/SLES – Laktoza – OMG

A mund të ndikojnë pastat e dhëmbëve në trajtimet homeopatike?
Homeopatia bazohet në marrjen e dozave infinite të vogla të përbërësve aktivë.
Pikërisht për këtë arsye disa mjekë homeopatike rekomandojnë përdorimin e pastave specifike të dhëmbëve që janë në përputhje me këto trajtime. Granulat homeopatike në fakt duhet të shpërndahen nën gjuhë dhe për të qenë efektive mukoza e gojës nuk duhet të jetë e ngopur me asnjë shije (duhan, kafe, alkool, ushqime pikante, pastë dhëmbësh, etj.).
Në veçanti, mentoli, i pranishëm në shumicën e pastave të dhëmbëve në treg, është shkaku kryesor i papajtueshmërisë së produkteve që përmbajnë këtë përbërës.
Shpesh nuk rekomandohen pastat e dhëmbëve me mentol, veçanërisht për pacientët që zakonisht marrin dozën e homeopatisë pasi kanë larë dhëmbët. Rreziku më i madh është që trajtimi homeopatik të bëhet plotësisht joefektiv dhe joaktiv.

Rezultati është një pastë dhëmbësh shumë delikate, e përshtatshme për të gjithë njerëzit e ndjeshëm ndaj komponentëve agresivë që ndryshojnë floren bakteriale te gojes.

Shije erezash

Pse Trehalose si pjesë e sheqerit:
Krahasuar me saharozën është një molekulë më e qëndrueshme dhe ka një fuqi ëmbëltuese të reduktuar me 40%;
• Parandalon formimin e pllakave;
• Parandalon denatyrimin e molekulave. Pengon formimin e aldehideve, duke reduktuar erën e keqe të gojës.
• Parandalon shfaqjen e njollave të errëta.
• I reziston kushteve të ashpra mjedisore: si variacionet ekstreme të temperaturës, duke mbrojtur natyrën kimiko/fizike të formulave në të cilat është futur.
www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov

Pse Leucidal (konservues natyral):
Shërben për të mbajtur nën kontroll ngarkesën bakteriale të kozmetikës së përfunduar (me veprim me spektër të gjerë) dhe është me origjinë bimore dhe ekologjike. Rrepka e fermentuar vepron në respekt të plotë të mikrobiomës së lëkurës dhe nuk irriton. E dobishme në ato trajtime me lëkurë reaktive/sensitive.

Surfaktanti Lauril Glukozid:
Është një surfaktant jo-jonik me origjinë bimore: përftohet nga vaji i kokosit dhe glukoza që rrjedh nga misri. I biodegradueshëm, me fuqi të mirë shkumëzimi, pavarësisht se është jashtëzakonisht delikat, ka një pH alkalik të pajtueshëm me pH’n të pështymës që luhatet midis 6.5 dhe 7.4.
Kontribuon në shpërndarjen uniforme të produktit gjatë përdorimit të tij. Testi krahasues me SLS: Plantacare ruan performancën e mirë dhe karakteristikat sensoriale me komoditetin e shkumëzimit të SLS’s pa komponentin agresiv.

Pse dihidrati i fosfatit të kalciumit si një gërryes i butë:
Nuk është aq agresiv sa bikarbonati i natriumit.
Është një agjent lustrim me një veprim remineralizues, duke riparuar mikrolezionet dhe duke parandaluar formimin e kaviteteve. Favorizon mbylljen e tubulave dentine, duke reduktuar ndjeshmërinë e dhëmbëve.

Pse shtimi i fosfatit dibazik të kalciumit:
Rregullon aciditetin, lufton pllakën, gurët dhe kavitetet, madje edhe në dhëmbët e kaduceusit; falë tretshmërisë së joneve të pranishme në rrjetën kristalore në mjedisin oral, nxit remineralizimin e vazhdueshëm dentinal.

Roli i RDA në zgjedhjen e pastës së dhëmbëve:
Për të vlerësuar gërryerjen e një paste dhëmbësh, në 1976 Shoqata Dentare Amerikane zhvilloi metodën RDA nga akronimi Relative Dentin Abrasivity, e cila u bë standardi për matjen laboratorike të gërryerjes. Një vlerë numerike është marrë si referencë mund të përcaktojë shkallën e fortësisë së pastës së dhëmbëve, duke dalluar një RDA të ulët: midis 60 dhe 70; mesatare: midis 71 dhe 100; e moderuar: ndërmjet 101 dhe 120; dhe e lartë: midis 121 dhe 250.

NAOR03
.
.
.

SENZA:

ALCOHOL – SACCARINA – FLUORO – COLORANTI – BIOSSIDO DI TITANIO – GLUTINE – SLS/SLES – LATTOSIO – NO OGM

GUSTO SPEZIATO

Dentifricio biologico a base di Acqua di Calendula, Bamboo, Ortica, Aloe e Argilla Verde, dalle proprietà lenitive, rigeneranti. Formulato con preziosi ingredienti naturali e fermentati, per garantire un’igiene orale quotidiana che possa essere compatibile con cure omeopatiche o sensibilità a componenti aggressivi capaci di intaccare la naturale flora orale.

I dentifrici possono influenzare le cure omeopatiche?
L’omeopatia si basa sull’assunzione di dosi di principi attivi infinitesimali.
Proprio per questo motivo alcuni medici omeopati consigliano di utilizzare dei dentifrici specifici che sono compatibili con questi trattamenti. I granuli omeopatici devono infatti sciogliersi sotto la lingua e per essere efficaci la mucosa della bocca non deve essere impregnata di alcun sapore (tabacco, caffè, alcolici, cibi piccanti, dentifricio, ecc.).
In particolare il mentolo, presente nella maggior parte di dentifrici in commercio,è la causa principale dell’incompatibilità dei prodotti al cui interno è presente questo ingrediente.
I dentifrici al mentolo vengono spesso sconsigliati, soprattutto per i pazienti che sono soliti prendere la dose di omeopatia dopo esserti lavati i denti. Il rischio maggiore è quello di rendere il trattamento omeopatico completamente inefficace e inattivo.

Ne risulta un dentifricio molto delicato, indicato per tutte le persone sensibili a componenti aggressivi che alterano la flora batterica orale.

NAOR03

 

 

Hidrolizatë e niseshtës së hidrogjenizuar, glicerinë, silicë e hidratuar, dihidrat dikalciumi fosfat, akua, glukozid lauril, filtrati i fermentit të rrënjës leuconostoc/rrepkë, aroma, solum Fullonum, ujë lulesh Calendula Officinalis, Ekstrakt i gjetheve të Aloe barbadensis*, ekstrakt i gjetheve urinës barbadensis*, /Ekstrakt i kërcellit, citrat kaliumi, çamçakëz xanthan, trehalozë, benzoat natriumi, sorbat kaliumi, d-limonen. *Përbërësit nga bujqësia organike

error: Content is protected !!