Paste dhembesh per femije – BAMBINI 0-12

  • Qetesuese
  • Delikate per femijet
  • Parandalon formimin e gurzave
  • Kunder pllakave

100 ml

L 1.000

Nuk disponohet në magazinë.
(Porositeni pas disa ditësh)

  • Përshkrimi dhe përdorimi

Përshkrimi dhe përdorimi

Paste dhembesh per femije 0-12 dhe avantazhet e pastave biooris Naturetica:

STUDIMET SHKENCORE

PËRBËRËS TË CERTIFIKUAR

Certifikata organike bio Naturetica

Nuk permban:
Alkol – Sakarine – Fluorid – Ngjyra – Doksid titaniumi – Gluten – SLS/SLES – Laktoza – OMG

Shije frutash

Paste dhembesh per femije

Organike (biologjike) me veti qetësuese dhe kundër pllakave, e bazuar në ujin e kamomilit, hibiscus, karkade dhe trëndafil i eger. 
Përbërësit e çmuar natyralë, kripërat rimineralizuese dhe përbërësit e fermentuar, e bëjnë këtë Paste dhembesh per femije veçanërisht ideale për higjenën delikate orale të fëmijëve.
Përdorimi i përditshëm promovon heqjen e pllakave dhe parandalon formimin e gurzave.

Pse Trehalose si pjesë e sheqerit:
Krahasuar me saharozën është një molekulë më e qëndrueshme dhe ka një fuqi ëmbëltuese të reduktuar me 40%;
• Parandalon formimin e pllakave;
• Parandalon denatyrimin e molekulave. Pengon formimin e aldehideve, duke reduktuar erën e keqe të gojës.
• Parandalon shfaqjen e njollave të errëta.
• I reziston kushteve të ashpra mjedisore: si variacionet ekstreme të temperaturës, duke mbrojtur natyrën kimiko/fizike të formulave në të cilat është futur.
www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov

Pse Leucidal (konservues natyral):
Shërben për të mbajtur nën kontroll ngarkesën bakteriale të kozmetikës së përfunduar (me veprim me spektër të gjerë) dhe është me origjinë bimore dhe ekologjike. Rrepka e fermentuar vepron në respekt të plotë të mikrobiomës së lëkurës dhe nuk irriton. E dobishme në ato trajtime me lëkurë reaktive/sensitive.

Surfaktanti Lauril Glukozid:
Është një surfaktant jo-jonik me origjinë bimore: përftohet nga vaji i kokosit dhe glukoza që rrjedh nga misri. I biodegradueshëm, me fuqi të mirë shkumëzimi, pavarësisht se është jashtëzakonisht delikat, ka një pH alkalik të pajtueshëm me pH’n të pështymës që luhatet midis 6.5 dhe 7.4.
Kontribuon në shpërndarjen uniforme të produktit gjatë përdorimit të tij. Testi krahasues me SLS: Plantacare ruan performancën e mirë dhe karakteristikat sensoriale me komoditetin e shkumëzimit të SLS’s pa komponentin agresiv.

Pse dihidrati i fosfatit të kalciumit si një gërryes i butë:
Nuk është aq agresiv sa bikarbonati i natriumit.
Është një agjent lustrim me një veprim remineralizues, duke riparuar mikrolezionet dhe duke parandaluar formimin e kaviteteve. Favorizon mbylljen e tubulave dentine, duke reduktuar ndjeshmërinë e dhëmbëve.

Pse shtimi i fosfatit dibazik të kalciumit:
Rregullon aciditetin, lufton pllakën, gurët dhe kavitetet, madje edhe në dhëmbët e kaduceusit; falë tretshmërisë së joneve të pranishme në rrjetën kristalore në mjedisin oral, nxit remineralizimin e vazhdueshëm dentinal.

Roli i RDA në zgjedhjen e pastës së dhëmbëve:
Për të vlerësuar gërryerjen e një paste dhëmbësh, në 1976 Shoqata Dentare Amerikane zhvilloi metodën RDA nga akronimi Relative Dentin Abrasivity, e cila u bë standardi për matjen laboratorike të gërryerjes. Një vlerë numerike është marrë si referencë mund të përcaktojë shkallën e fortësisë së pastës së dhëmbëve, duke dalluar një RDA të ulët: midis 60 dhe 70; mesatare: midis 71 dhe 100; e moderuar: ndërmjet 101 dhe 120; dhe e lartë: midis 121 dhe 250.

 

COD. NAOR05

 NAPO05

.

.

.

Dentifricio Biologico dalle proprietà lenitive e antiplacca a base di Acqua di Camomilla, Ibisco
Karkadè e Rosa Canina.
I preziosi ingredienti naturali, Sali remineralizzanti e ingredienti fermentati, lo rendono particolarmente ideale per la delicata igiene orale dei bambini.
L’uso quotidiano favorisce la rimozione della placca e previene la formazione delle carie.

 

error: Content is protected !!