Paste dhembesh te ndjeshem – DENTI SENSIBILI

  • Veti qetesuese dhe astringente
  • Rigjeneron mishrat e dhembeve
  • I dobishem ne rast te ndryshimeve te flores orale

100 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.000

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Perberesit

Përshkrimi dhe përdorimi

Paste dhembesh te ndjeshem dhe avantazhet e pastave biooris Naturetica:

STUDIMET SHKENCORE

PËRBËRËS TË CERTIFIKUAR

Certifikata organike bio Naturetica

Paste dhembesh te ndjeshem

Formuluar me perberes te cmuar natyral, te fermentuar, ekstrakte bimore qe rigjenerojne mishrat e dhembeve dhe mbrojne nga ndjeshmeria ndaj dentines. Prania e likenit Cladonia rangiferina e ben ate te dobishem ne rast te ndryshimeve te flores orale, stimulon mbrojtjen imune.

Nuk permban:
Alkol – Sakarine – Fluorid – Ngjyra – Doksid titaniumi – Gluten – SLS/SLES – Laktoza – OMG

Shije delikate:
Produkte organike te bazuar ne uje lajthie, bambu, livando dhe geshtenje, me veti qetesuese dhe astringente.

Pse Trehalose si pjesë e sheqerit:
Krahasuar me saharozën është një molekulë më e qëndrueshme dhe ka një fuqi ëmbëltuese të reduktuar me 40%;
• Parandalon formimin e pllakave;
• Parandalon denatyrimin e molekulave. Pengon formimin e aldehideve, duke reduktuar erën e keqe të gojës.
• Parandalon shfaqjen e njollave të errëta.
• I reziston kushteve të ashpra mjedisore: si variacionet ekstreme të temperaturës, duke mbrojtur natyrën kimiko/fizike të formulave në të cilat është futur.
www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov

Pse Leucidal (konservues natyral):
Shërben për të mbajtur nën kontroll ngarkesën bakteriale të kozmetikës së përfunduar (me veprim me spektër të gjerë) dhe është me origjinë bimore dhe ekologjike. Rrepka e fermentuar vepron në respekt të plotë të mikrobiomës së lëkurës dhe nuk irriton. E dobishme në ato trajtime me lëkurë reaktive/sensitive.

Surfaktanti Lauril Glukozid:
Është një surfaktant jo-jonik me origjinë bimore: përftohet nga vaji i kokosit dhe glukoza që rrjedh nga misri. I biodegradueshëm, me fuqi të mirë shkumëzimi, pavarësisht se është jashtëzakonisht delikat, ka një pH alkalik të pajtueshëm me pH’n të pështymës që luhatet midis 6.5 dhe 7.4.
Kontribuon në shpërndarjen uniforme të produktit gjatë përdorimit të tij. Testi krahasues me SLS: Plantacare ruan performancën e mirë dhe karakteristikat sensoriale me komoditetin e shkumëzimit të SLS’s pa komponentin agresiv.

Pse dihidrati i fosfatit të kalciumit si një gërryes i butë:
Nuk është aq agresiv sa bikarbonati i natriumit.
Është një agjent lustrim me një veprim remineralizues, duke riparuar mikrolezionet dhe duke parandaluar formimin e kaviteteve. Favorizon mbylljen e tubulave dentine, duke reduktuar ndjeshmërinë e dhëmbëve.

Pse shtimi i fosfatit dibazik të kalciumit:
Rregullon aciditetin, lufton pllakën, gurët dhe kavitetet, madje edhe në dhëmbët e kaduceusit; falë tretshmërisë së joneve të pranishme në rrjetën kristalore në mjedisin oral, nxit remineralizimin e vazhdueshëm dentinal.

Roli i RDA në zgjedhjen e pastës së dhëmbëve:
Për të vlerësuar gërryerjen e një paste dhëmbësh, në 1976 Shoqata Dentare Amerikane zhvilloi metodën RDA nga akronimi Relative Dentin Abrasivity, e cila u bë standardi për matjen laboratorike të gërryerjes. Një vlerë numerike është marrë si referencë mund të përcaktojë shkallën e fortësisë së pastës së dhëmbëve, duke dalluar një RDA të ulët: midis 60 dhe 70; mesatare: midis 71 dhe 100; e moderuar: ndërmjet 101 dhe 120; dhe e lartë: midis 121 dhe 250.

 NAOR02
.
.
.

SENZA:

ALCOHOL – SACCARINA – FLUORO – COLORANTI – BIOSSIDO DI TITANIO – GLUTINE – SLS/SLES – LATTOSIO – NO OGM

GUSTO DELICATO

Dentifricio Biologico a base di Acqua di Amamelide, Bamboo, Lavanda e Ippocastano dalle proprietà lenitive, astringenti. Formulato con preziosi ingredienti naturali, fermentati, ed estratti vegetali rigeneranti per le gengive e protettivi verso la sensibilità dentinale. La presenza di Lichene Cladonia rangiferina lo rende particolarmente utile in caso di alterazioni della flora orale, stimola le difese immunitarie.

Glicerinë, Hidroliz i niseshtës së Hidrogjenuar, Silicë e Hidratuar, Dihidrat Dicalcium Fosfat, Aqua, Lauryl Glucoside, Leuconostoc/Ferment Root rrepkë, Ujë i gjetheve Hamamelis virginiana* Citrate kaliumi, Ekstrakt i ekstraktit Cladonia rangiferina, Lafolawer, Gjethja e Bambusa vulgaris /Ekstrakt i kërcellit, Vaj gjethesh Melaleuca alternifolia, Çamçakëz Xanthan, Trehalozë, Mentol. *Përbërësit nga bujqësia organike

error: Content is protected !!