Platanus occidentalis – M.G PLATANO

Sëmundjeve të lëkurës (aknet e të miturve, vitiligo
 50 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.440

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Perberesit

Përshkrimi dhe përdorimi

Platanus occidentalis dhe Sëmundjet e lëkurës – M.G PLATANO : 

Sythat e Platanus occidentalis ( Mace. glic Platano) veprojnë në funksionin fiziologjik të lëkurës duke favorizuar mirëqenien e lëkurës. Ato janë efektive në disa forma të sëmundjeve të lëkurës (aknet e të miturve, vitiligo).

Platanus occidentalis është një frut i njohur për vetitë e tij të veçanta: ndërsa ushqen si bananet e zakonshme, duke siguruar kështu vitamina (C dhe ato të grupit B, veçanërisht B6) dhe mbi të gjitha elementët gjurmë, duke përfshirë kaliumin, magnezin dhe hekurin, karbohidratet e delli janë. e pranishme në formën e niseshtës, e cila i jep delli cilësitë e përshtatshme për të zëvendësuar një vakt me bazë drithërash ose zhardhokët niseshte.
Prandaj, një vakt me bazë delli është ushqyes, ndërkohë që vepron si një rimbushës. I atribuohen cilësi të shumta: përshkruhet si një ushqim ideal për të luftuar inflamacionin e stomakut dhe zorrëve, ndihmon në rigjenerimin e epidermës dhe cikatrizimin duke stimuluar prodhimin e kolagjenit, mbështet zemrën dhe sistemin e qarkullimit të gjakut falë furnizimit me kaliumi.

Për vitiligo mund të përdoret, nëse personi nuk merr antikoagulantë, të kombinuar me maceratin e glicerinës së Ginkgo Both në pika, me një dozë prej 50 pika 3 herë në ditë, të holluara së bashku në pak ujë. Trajtimi duhet të zgjasë të paktën 6 muaj.
Nga jashtë (për vitiligo) mund të përdorni vaj kërpi të përzier ndoshta me disa pika sprej emergjence (lule Bach).

Mënyra e përdorimit
60 pika 2 ose 3 herë në ditë ndërmjet vakteve në pak ujë të barabartë me një dozë ditore prej 3 ml ekstrakt sythash, që korrespondon me 0,06 g sytha ose filiza ose rrënjë.

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran


Sëmundjet e lëkurës – M.G PLATANO – Referenca NAGE35

.

.

Le gemme di platano agiscono sulla fisiologica funzionalità cutanea favorendo il benessere della pelle. Sono efficaci in alcune forme di dermopatie (acne giovanile, vitiligine).

Il platano è un frutto conosciuto per le sue speciali proprietà:  apporta vitamine (C e quelle del gruppo B, soprattutto la B6) e soprattutto oligoelementi, tra i quali il potassio, il magnesio e il ferro, i carboidrati del platano sono presenti sotto forma di amido, che conferisce al platano le qualità adatte per sostituire un pasto a base di cereali o tuberi amidosi.
Un pasto a base di platano è quindi nutriente fungendo al contempo da reintegratore. Gli sono attribuite numerose qualità: è prescritto come cibo ideale per contrastare le infiammazioni gastriche e intestinali, aiuta la rigenerazione dell’epidermide e la cicatrizzazione stimolando la produzione di collagene, supporta il cuore e il sistema circolatorio grazie all’apporto di potassio.

Per la vitiligine si puo usare,se la persona non assume farmaci anticoagulanti, abbinato al macerato glicerico di Ginkgo Entrambi in gocce, con una posologia di 50 gocce 3 volte al dì, diluite insieme tra loro in poca acqua. Il trattamento dovrà durare almeno 6 mesi. Esternamente (per vitiligine) si puo usare olio di canapa mischiato eventualmente con qualche goccia di spray emergenza ( fiori di bach).

Populus nigra
 
error: Content is protected !!