POLYPORUS UMBELLATUS Chorei Maitake

  • Diuretik pa efekte anësore 
  • Per gurët urogjenital dhe gurët në veshka 
  • Nxit rritjen e flokëve dhe thonjve

60 kapsula (nga 718 mg)

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 3.550

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

POLYPORUS UMBELLATUS Chorei Maitake

SISTEMI UROGJENITAL – MIREQENIA E TRAKTIT URINAR

POLYPORUS UMBELLATUS Chorei Maitake në traditën kineze përdoret rregullisht për vetitë e tij diuretike dhe për trajtimin e patologjive urologjike.
Studimet klinike kanë vërtetuar se është vërtet një diuretik pa efekte anësore, pra pa humbje të kaliumit, kështu që mund të përdoret edhe për trajtimin e gurëve urologjikë, në fakt ka një efekt parandalues ​​në formimin e gurëve në veshka.

POLYPORUS UMBELLATUS Chorei Maitake Përmban biotinë, polisakaride, ergosterol, glikoproteina, acid alfa-hidroksi-tetra-eikosanoik, proteina, fibra, hekur, karbohidrate, kalium, kalcium, natrium, mangan, bakër, zink, substanca bioaktive që nxisin rritjen e flokëve dhe thonjve.

Tradicionalisht i përdorur si një ilaç me veprim diuretik, Polyporus umbellatus e ushtron veprimin e tij mbi të gjitha në prani të mbajtjes së ujit, edemës dhe vështirësisë në urinim. Megjithatë, ndryshe nga diuretikët farmakologjikë, ai lejon eliminimin e natriumit dhe klorurit, por ruan kaliumin.

POLYPORUS UMBELLATUS Chorei Maitake është një kërpudha me tropizëm specifik për sistemin limfatik, prandaj është e dobishme sa herë që ka stazë limfatike ose prani të limfedemës. Studimet klinike kanë konfirmuar veprimin e tij diuretik (efekt anti-aldosteronic) pa efekte anësore, pasi nuk çon në humbjen e kaliumit.

Mënyra e përdorimit
merrni një deri në dy kapsula në ditë, sipas nevojës, shoqëruar me një gllënjkë ujë

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

.

.

Polyporus umbellatus (Chorei Maitake)

APPARATO UROGENITALE – BENESSERE DELLE VIE URINARIE

Il Polyporus nella tradizione cinese viene utilizzato regolarmente per le sue proprietà diuretiche e per il trattamento di patologie urologiche.

Studi clinici hanno confermato che si tratta effettivamente di un diuretico senza effetti collaterali, senza cioè la perdita di potassio, quindi può essere utilizzato anche per il trattamento di calcoli urologici, ha infatti un effetto preventivo sulla formazione di calcoli renali.

Contiene Biotina, Polisaccaridi, Ergosterolo, Glicoproteine, Acido alfa-idrossi-tetra-eicosanoico, proteine, fibre, ferro, carboidrati, potassio, calcio, sodio, manganese, rame, zinco, le sostanze bioattive che promuovono la crescita di capelli ed unghie.

Tradizionalmente utilizzato come rimedio ad azione diuretica, il Polyporus umbellatus esplica la sua azione soprattutto in presenza di ritenzione idrica, edemi e difficoltà nella minzione. A differenza dei diuretici farmacologici tuttavia, permette l’eliminazione del sodio e del cloro ma mantiene il potassio.

il Polyporus è un fungo con tropismo specifico per il sistema linfatico pertanto risulta utile ogni qualvolta vi sia stasi linfatica o presenza di linfedemi. Studi clinici hanno confermato la sua azione diuretica (effetto anti-aldosteronico) senza effetti collaterali, poiché non comporta la perdita di potassio.

Referenca NAF09

Chorei Maitake

                   

TENORI MEDI DEGLI INGREDIENTI CARATTERIZZANTI
Componenti per dose massima giornaliera

(2 capsule da 718 mg)

Polyporus umbellatus plv. 1200 mg
di cui polisaccaridi 300 mg

Polyporus (Polyporus umbellatus (Pers.) Fr.) sporophore pluhur * tit. 25% në polisaharide; Agjent mbulues (lëvozhga e kapsulës): hidroksipropilmetilcelulozë.* Përbërës nga bujqësia organike

error: Content is protected !!