M.G OLIVELLO – Hippophae rhamnoides

Veprim ndihmues për të forcuar mbrojtjen imune.
I dobishëm si tonik , në situata të rikuperimit, humbjes së oreksit dhe sforcimeve të tepërta.

Hippophae rhamnoides
50 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.440

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Mbrojtjen imune:

Veprim ndihmues për të forcuar mbrojtjen imune.
Është gjithashtu i dobishëm në parandalimin e sëmundjeve infektive, gripit dhe sëmundjeve virale.
I dobishëm si tonik , në situata të rikuperimit, humbjes së oreksit dhe sforcimeve të tepërta. Mund të rezultojë gjithashtu efektiv në luftimin e simptomave alergjike dhe para-alergjike që shfaqen në pranverë.

Kokrrat e Olivello  janë një koncentrat i vitaminës C: ato përmbajnë mesatarisht 20 deri në 30 herë më shumë se një portokall! Jo vetëm kaq, në frutat e gjembave gjejmë edhe:
Karotenoidet
Polifenolet
Triterpenet
Fitosterolet
Acidet organike (p.sh. acid klorogjenik, acid malik, acid oksalik, acid citrik, …)

Tek farat, nga ana tjetër, gjejmë mbi të gjitha acide yndyrore të pangopura dhe acide yndyrore esenciale, ndër të cilat spikat acidi palmitoleik, një acid yndyror i pangopur i serisë së rrallë omega-7. Përveç këtyre lëndëve ushqyese të rëndësishme, farat e gjembave të detit janë të pasura me vitaminë E, vitamina B dhe minerale si hekur, kalcium, fosfor, magnez, kalium dhe zink.

Ka edhe veti shëruese. E aplikuar në lëkurë, ndihmon në shërimin e plagëve dhe djegieve, sepse nxit rigjenerimin e qelizave dhe indeve të lëkurës.

Mënyra e përdorimit
60 pika 2 ose 3 herë në ditë larg vakteve, në pak ujë të barabartë me një dozë ditore prej 3 ml ekstrakt të sythave, që korrespondon me 0,06 g sytha ose filiza ose rrënjë.

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Shenim:
Mbajeni mundësisht larg fëmijëve nën moshen tre vjeç Mos e tejkaloni dozën e rekomanduar ditore. Suplementet nuk synojnë të zëvendësojnë një dietë të larmishme dhe një mënyrë jetese të shëndetshme. Ruajeni në një vend të freskët dhe të thatë larg burimeve të nxehtësisë. Ekstrakt alkoolik i vlefshëm për përdorim të ndryshëm për prodhimin e pijeve.

.

.

Azione coadiuvante al rinforzo delle difese immunitarie. Risulta inoltre utile nella prevenzione delle malattie infettive, dell’influenza e delle malattie virali. Utile come tonico e ricostituente, in situazione di convalescenza, inappetenza e sovraffaticamento. Può inoltre dimostrarsi efficace per contrastare i sintomi allergici e para-allergici che si manifestano in primavera.

I piccoli frutti di olivello sono un concentrato di vitamina C: ne contengono in media tra le 20 e le 30 volte in più di un’arancia! Non solo, nei frutti dell’olivello spinoso troviamo anche:
Carotenoidi
Polifenoli
Triterpeni
Fitosteroli
Acidi organici (es. acido clorogenico, acido malico, acido ossalico, acido citrico, …)

Nei semi invece troviamo soprattutto acidi grassi insaturi e acidi grassi essenziali, tra cui spicca l’acido palmitoleico, un acido grasso insaturo della serie dei rari omega-7. Oltre a questi importanti nutrienti, i semi dell’olivello spinoso sono ricchi di vitamina E, vitamine del gruppo B e minerali quali ferro, calcio, fosforo, magnesio, potassio e zinco.

Ha inoltre proprietà cicatrizzanti. Applicato sulla cute, aiuta le ferite e le ustioni a guarire, perché favorisce la rigenerazione delle cellule e dei tessuti cutanei.

Mbrojtjen imune – Referenca NAGE28

Hippophae rhamnoides

error: Content is protected !!