Sapun i jasemine – GELSOMINO HOPI

 

 • 100% NATYRALE dhe ARTIZANALE 
 • PRESIM I FTOHTË
 • NGJYRAT MINERALE NATYRALE
 • ME GLICERINE dhe VAJRA VEGJETAL 
 • PA SLES, SLS, SILIKONE, PARABEN

100 g

L 450

Produkt i disponueshem

 • Përshkrimi dhe përdorimi
 • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Sapun i jasemine :

 • PRESIM I FTOHTË 
 • NGJYRAT MINERALE NATYRALE 
 • ME GLICERINE VEGJETAL 
 • ME VAJRA VEGJETAL 
 • PA SLES, SLS, SILIKONE, PARABEN

 

Sapuni ynë prodhohet me metodën e ftohtë, kjo lejon përdorimin e vajrave dhe gjalpave të çmuar, vetitë e të cilave nuk ndryshojnë nga orët e gjata të gatimit.Magjia e sapunit realizohet më pas me erëza të ngadalta në korniza druri.

Antiseptik
Na ndihmon të pastrojmë lëkurën në mënyrë natyrale, duke favorizuar dezinfektimin e plagëve sipërfaqësore. Sapunët natyralë që përmbajnë jasemini në përbërësit e tyre na ndihmojnë të relaksohemi, falë aromës së kësaj luleje dhe gjithashtu të kujdesemi për lëkurën tonë.

Si të njohim një sapun natyral cilësor?
Për të njohur në një mënyrë më të thjeshtuar nëse një sapun që shohim në raftin e supermarketeve është i cilësisë industriale ose natyrale, hapi i parë është të lexoni etiketën.

Asnjë sapun që mund të përkufizohet si natyral nuk mund të përmbajë Sodium Laureth Sulfate (SLS) ose Sodium Lauryl Sulfate (SLES), dy kimikate surfaktante që rrisin fuqinë pastruese të ujit, Tetrasodium EDTA i cili shërben për të parandaluar që sapuni të vijë në kontakt me kalbjen e ujit. , dhe Natriumi Tallowate, një yndyrë shtazore që vjen nga mbeturinat e thertores.

Sapunët natyralë të prodhuar nga lëndë të para natyrale janë më pak agresive ndaj lëkurës.

Kur filloni të përdorni një sapun natyral për herë të parë, duhet t’i lejoni lëkurës tuaj një periudhë “përshtatjeje”, veçanërisht kur bëhet fjalë për pastrimin e lëkurës dhe flokëve. Në fakt, sapunët industrialë përdorin aditivë artificialë që funksionojnë më menjëherë, por shpesh nuk përmbajnë glicerinë, duke i bërë më të dëmshëm dhe agresivë.

Fillimisht do t’ju duhet pak durim por me përdorim të vazhdueshëm edhe sapunët natyralë do të ofrojnë përfundimisht rezultate të shkëlqyera, me avantazhin e të qenit më pak të dëmshëm për shëndetin.

Sapun i jasemine – Referenca NAHS04

.

.

Come riconoscere un sapone naturale di qualità?
Per riconoscere in maniera più semplificata se un sapone che vediamo nello scaffale del supermercato è industriale o naturale di qualità un primo passo è leggere l’etichetta.

Nessun sapone definibile come naturale può contenere Sodium Laureth Sulfate (SLS) O Sodium Lauryl Sulfate (SLES), due sostanze chimiche tensioattive che aumentano il potere pulente dell’acqua, il Tetrasodium EDTA che serve ad evitare che il sapone a contatto con l’acqua marcisca, e il Sodium Tallowate, un grasso animale che deriva dagli scarti della macellazione.

I saponi naturali essendo realizzati da materie prime naturali risultano meno aggressivi nei confronti della pelle.

Quando si comincia ad usare per la prima volta un sapone naturale bisogna concedere alla propria pelle un periodo di “adattamento”, specie quando si tratta di pulizia di pelle e capelli. I saponi industriali infatti utilizzano additivi artificiali che funzionano di più nell’immediato, ma spesso non contengono glicerina risultando più dannosi e aggressivi.

Inizialmente bisognerà avere un po’ di pazienza ma con un uso continuo anche i saponi naturali alla fine offriranno ottimi risultati, col vantaggio di essere meno dannosi per la salute.

Palmate natriumi, kokotë natriumi, olivat natriumi, parfum, tetrasodium etidronate, dioksid titani, CI 77007, ujë.

error: Content is protected !!