Lentinula Edodes Shiitake

 • Per floren e zorreve
 • Antibakterial dhe antiviral
 • Forcon sistemin imunitar
 • Stimulon makrofaget, limfocitet T dhe qelizat Killer

60 kapsule nga 718 mg

L 3.550

Produkt i disponueshem

 • Përshkrimi dhe përdorimi
 • Perberesit

Përshkrimi dhe përdorimi

Lentinula Edodes Shiitake

Suplement ushqimor i bazuar në Shiitake (Lentinula edodes), një kërpudha që promovon mbrojtjen natyrale të trupit. Ka efekte prebiotike sepse përmban Trehalozë e cila kontribuon në mirëqenien e të gjithë organizmit.

 • Per floren e zorreve
 • Antibakterial dhe antiviral
 • Forcon sistemin imunitar
 • Stimulon makrofaget, limfocitet T dhe qelizat Killer

Lentinula Edodes Shiitake është një kërpudha medicinale që përmban të gjitha aminoacidet thelbësore. I pasur me vitaminë D, luan një rol të rëndësishëm në forcimin e sistemit imunitar.
Është një kërpudha e pasur me karbohidrate, proteina, fibra dhe lipide dhe një burim i shkëlqyer i vitaminës D (ergosterol) e cila shndërrohet në kalciferol (vit. D2) në prani të dritës ultravjollcë, vitaminave të grupit B, hekurit, manganit, kaliumit, kalciumit. , magnez, bakër, fosfor dhe zink.

Përbërësit e Lentinula Edodes Shiitake janë në veçanti lentinani, një beta-glukan i aftë për të stimuluar makrofagët, limfocitet T dhe qelizat Natyrore Killer, pra të gjitha ato qeliza të bardha të gjakut përgjegjëse për njohjen dhe shkatërrimin e elementeve potencialisht të dëmshëm për trupin.

Lentinula Edodes Shiitake përdoret gjithashtu për të mbështetur terapitë e HIV.

Vetitë e Lentinula Edodes Shiitake janë reduktimi i kolesterolit dhe parandalimi i arteriosklerozës, veprim mbrojtës në mëlçi duke nxitur formimin e antitrupave kundër hepatitit B; lufton edhe disa infeksione mykotike si “candida” pasi vepron në zorrë duke nxitur formimin e florës së mirë bakteriale të zorrëve, bën kontrast me prishjen e dhëmbëve falë mbrojtjes kundër Streptococcus mutans që është shkaktari kryesor i prishjes së dhëmbëve. Së fundi, ndihmon në luftimin e lodhjes psiko-fizike.

Kur ta përdorni : 
Për të forcuar sistemin imunitar kundër ftohjes dhe gripit; kariesi dentar, HIV, hepatiti B, hiperkolesterolemia dhe në parandalimin e arteriosklerozës.Shumë i dobishëm tek të rinjtë dhe fëmijët për parandalimin dhe trajtimin e patologjive të dimrit.

Mënyra e përdorimit
Merrni një deri në dy kapsula në ditë.

 

                       

TENORI MEDI DEGLI INGREDIENTI CARATTERIZZANTI
Componenti per dose massima giornaliera

(2 capsule da 718 mg)

Lentinula edodes plv. 1200 mg
di cui polisaccaridi 360 mg

Mënyra e përdorimit 
merrni një deri në dy kapsula në ditë, sipas nevojës, shoqëruar me ujë.

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

 NAF07

.

.

.

.

Lentinula edodes 

 • UTILE PER LA FLORA INTESTINALE
 • ANTIBATTERICO
 • ANTIVIRALE

Integratore alimentare a base di Lentinula edodes , un fungo che favorisce le naturali difese dell’organismo. Ha effetti prebiotici perchè contiene Trealosio che contribuisce al benessere dell’intero organismo.

Shiitake, quando e come utilizzarlo

Lo Shiitake è un fungo medicinale che contiene tutti gli aminoacidi essenziali. Ricco di vitamina D, svolge una importante azione di potenziamento del sistema immunitario.
È un fungo ricco di carboidrati, proteine, fibre e lipidi, e ottima fonte di vitamina D (ergosterolo) che diventa calciferolo (vit. D2) in presenza di luce ultravioletta, vit.del gruppo B, ferro,manganese, potassio, calcio, magnesio, rame, fosforo e zinco.
I suoi componenti sono in particolare il lentinano, un beta-glucano in grado di sollecitare i macrofagi, i linfociti T e le cellule Natural Killer, ovvero tutti quei globuli bianchi deputati a riconoscere e a distruggere elementi potenzialmente dannosi per l’organismo.

Lo Shiitake per questo motivo viene utilizzato anche in supporto a terapie per l’HIV.

Le sue proprietà sono di riduzione del colesterolo e prevenzione dell’arteriosclerosi, azione protettiva sul fegato promuovendo la formazione di anticorpi contro l’epatite B; combatte anche alcune infezioni fungine come la candida poiché agisce sull’intestino promuovendo la formazione di una buona flora batterica intestinale, contrasta la carie grazie alla protezione contro lo Streptococcus mutans che è il principale responsabile appunto della carie. Aiuta infine a combattere l’affaticamento psico-fisico.
Quando usarlo
Per rinforzare il sitema immunitario contro raffreddore e influenza; carie dentaria, HIV, epatite B, ipercolesterolemia e in prevenzione dell’arteriosclerosi.
Molto utile nei giovani e nei bambini per la prevenzione e il trattamento delle patologi invernali.

 

Shiitake (Lentinula edodes (Berk.) Pegler) sporoforo polvere* tit. al 30% in polisaccaridi; agente di rivestimento (involucro capsula): idrossipropilmetilcellulosa. *ingrediente da agricoltura biologica

Shiitake (Lentinula edodes (Berk.) Pegler) pluhur sporofore* tit. 30% në polisaharide; agjent mbulues (lëvozhga e kapsulës): hidroksipropil metilcelulozë. *Përbërës nga bujqësia organike
error: Content is protected !!