Eukalipt – E.I EUCALIPTO ( Eucalyptus Globulus )

Veprim balsamik, fluidifikues dhe ekspektorant i sekrecioneve katarrale të rrugëve të frymëmarrjes.

Eucalyptus Globulus
50 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.440

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Sinusiti:

Veprim balsamik, fluidifikues dhe ekspektorant i sekrecioneve katarrale të rrugëve të frymëmarrjes.

Tinktura e eukaliptit përdoret në fitoterapi në rast të kollës, të ftohtit dhe në trajtimin e sinusitit.
Gjithashtu ka një veprim antibakterial dhe antiseptik, për shkak të pranisë së vajit esencial, shumë efektiv për sëmundjet e traktit urogjenital, në rast të cistitit, leukorresë dhe kandidozës, për të cilat rekomandohet edhe për shkak të veprimit deodorant.
Studimet e fundit kanë demonstruar vetinë hipoglikemike të tretësirës së eukaliptit në trajtimin e diabetit.

Mënyra e përdorimit
50 pika 2 ose 3 herë në ditë larg vakteve, në pak ujë, të barabartë me një dozë ditore prej 3 ml produkti, që korrespondon me 0,9 g bimë të freskët.

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Vini re
Mbajeni mundësisht larg fëmijëve nën moshen tre vjeç. Mos e tejkaloni dozën e rekomanduar ditore. Suplementet nuk synojnë të zëvendësojnë një dietë të larmishme dhe një mënyrë jetese të shëndetshme. Ruajeni në një vend të freskët dhe të thatë larg burimeve të nxehtësisë. Ekstrakt alkoolik i vlefshëm për përdorim të ndryshëm për prodhimin e likerit

.

.

Azione balsamicafluidificante ed espettorante delle secrezioni catarrali delle vie respiratorie.

La tintura madre di eucalipto viene impiegata in fitoterapia in caso di tosse, raffreddore e nel trattamento della sinusite. Inoltre svolge un’azione antibatterica e antisettica, dovuta alla presenza dell’olio essenziale, molto efficace per le affezioni delle vie urogenitali, in caso di cistite, leucorrea e candidosi, per le quali è consigliato anche in virtù dell’azione deodorante. Recenti studi hanno dimostrato la proprietà ipoglicemizzante della tintura madre di eucalipto nel trattamento del diabete.

Le foglie di Eucalyptus globulus contengono un olio essenziale, particolarmente ricco in eucaliptolo, terpeni (pinene, canfene, fellandrene) e aldeidi; polifenoli (acido gallico, acido ferulico, acido gentisico); flavonoidi (rutoside, iperoside) e tannini. Questi principi attivi conferiscono alla pianta un’azione balsamica, fluidificante ed espettorante delle secrezioni catarrali delle vie respiratorie. La tintura madre di eucalipto viene impiegata in fitoterapia in caso di tosse, raffreddore e nel trattamento della sinusite.Inoltre l’estratto idroalcolico della pianta svolge un’azione antibatterica e antisettica, dovuta alla presenza dell’olio essenziale, molto efficace per le affezioni delle vie urogenitali, in caso di cistite, leucorrea e candidosi, per le quali è consigliato anche in virtù dell’azione deodorante.Recenti studi hanno dimostrato la proprietà ipoglicemizzante della tintura madre di eucalipto nel trattamento del diabete.

Sinusiti – Referenca NATM68

Eucalyptus Globulus (i zhytur në alkool me origjinë bimore dhe ujë të pastruar për një minimum prej 21 ditësh).

error: Content is protected !!