Temjani vaj esencial – O.E INCENSO

Boswella carteri 

Nuk përmban: Tretës

Formati: 10 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 2.400

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Perberesit

Përshkrimi dhe përdorimi

Temjani dhe dobitë:

DERMATOLOGJIA: Njolla, lëkurë e thatë, çehre e pjekur, plagë, rrudha

SISTEMI RESPIRATOR: Astma, bronkit, katara, kollë, laringit.

SISTEMI IMUNET: Ftohja, gripi.

SISTEMI UROGJENITAL: Cystitis, dismenorrhea, leucorrhoea, metrorrhagia.

SISTEMI NERVOR: Ankthi, tensioni nervor dhe gjendjet që lidhen me stresin.

Antiseptik, pastron ajrin, mjedisin në të cilin shpërndahet. I dobishëm në rast të çrregullimeve bakteriale dhe veprim antimikrobik.
Astringent, i holluar dhe i aplikuar në lëkurë, është një ilaç i shkëlqyeshëm për poret e zgjeruara dhe dobësinë epidermale.
Antikataral, ekspektorant, për të pastruar rrugët e frymëmarrjes në rast kolle dhe ftohjeje.
Antireumatik, Për fërkime dhe masazhe, ky vaj i ngrohtë dhe balsamik depërton thellë, ngroh pjesën dhe rioksigjenon indet, duke larguar dhimbjen.
Tonik dhe ribalancues i sistemit nervor qendror, qetëson format e ankthit, agjitacionet dhe stresin, mendimet obsesive si dhe frikën. Në fakt, përdoret për qetësi dhe meditim.

Temjani dhe përdorimet : 
– Për maskat pastruese: shtoni 2 pika vaj esencial temjan në një lugë vaj bajame të ëmbël për t’i shtuar në argjilën e       ventiluar tashmë të holluar në ujë. Fuqia astringent shtohet për të pastruar lëkurën e fytyrës dhe qafës.
– Kremrat kundër plakjes: shtoni 2-3 pika vaj esencial temjan në kavanozin e kremit hidratues ose forcues që                   përdorni zakonisht për të rritur efektin e tij.
– Masazh antireumatik: 3 pika vaj esencial temjan në dy lugë vaj susami, për t’u fërkuar në pjesën që do të                   trajtohet. Mbulojeni me një leckë të ngrohtë dhe lëreni të absorbohet.
– Suffumigi: 1 ose 2 pika në ujë të vluar për të marrë frymë dhe për t’u përhapur në mjedisin ku jetoni.
-Për ujitje lokale: në rast cistiti, shtoni 5 pika në 250 ml ujë të valuar, për t’u përdorur çdo ditë për aplikime lokale.

Nuk përmban: Tretës

Temjani – Mënyra e përdorimit
2 pika në një lugë çaji me vaj bajame të ëmbël, 2/3 herë në ditë.

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

 NAOE27
.
.
.
.

DERMATOLOGIA: Macchie, pelle secca, carnagione matura, cicatrici, ferite, rughe

SISTEMA RESPIRATORIO: Asma, bronchite, catarro, tosse, laringite.

SISTEMA IMMUNITARIO: Raffreddore, influenza.

SISTEMA UROGENITALE: Cistite, dismenorrea, leucorrea, metrorragia.

SISTEMA NERVOSO: Ansia, tensione nervosa e stati associati a stress.

Antisettico, purifica l’aria, l’ambiente in cui viene diffuso. Utile in caso di disturbi di natura batterica, esplica la sua azione antimicrobica.
Astringente, diluito e applicato sulla pelle è un ottimo rimedio per la dilatazione dei pori e la lassità epidermica.
Anticatarrale, espettorante, per liberare le vie respiratorie in caso di tosse e raffreddori.
Antireumatico, applicato diluito per frizioni e massaggi questo olio caldo e balsamico penetra in profondità, riscalda la parte e riossigena i tessuti togliendo il dolore.
Tonico e riequilibrante del sistema nervoso centrale, seda forme ansiose, agitazioni da stress, pensieri ossessivi, paure. Predispone infatti alla calma, alla meditazione.

Usi
Per maschere purificanti: aggiungere 2 gocce di olio essenziale d’incenso a un cucchiaio di olio di mandorle dolci da aggiungere a dell’argilla ventilata già stemperata in acqua. Il potere astringente si somma a purificare la pelle del viso e del collo.
Creme antinvecchiamento: aggiungere 2-3 gocce di olio essenziale di incenso nel vasetto della crema idratante o rassodante che normalmente si utilizza per potenziarne l’effetto.
Massaggio antireumatico: 3 gocce di olio essenziale di incenso in due cucchiai di olio di sesamo, da frizionare sulla parte da trattare. Coprire con un panno caldo e lasciare assorbire.
Suffumigi: 1 o 2 gocce in acqua bollente da respirare e da diffondere nell’ambiente in cui si vive.
Per irrigazioni locali: in caso di cistite, aggiungere 5 gocce in 250 ml di acqua bollita, da utilizzare quotidianamente per applicazioni locali.

Non contiene: Solventi

Il modo d’uso
2 gocce in un cucchiaino di olio di mandorle dolci, 2/3 volte al giorno.

 

Boswella carteri (i distiluar me avull)

error: Content is protected !!