Shelgu – M.G SALICE BIO ( Salix alba )

 

Salicina, një parim shumë aktiv i ngjashëm me të gjitha aspirinat, përbën parimin më aktiv të bimës për shkak të vetive të tij analgjezike, antipiretike dhe antireumatike.
Rekomandohet për trajtimin artrit, fibromialgji, çarje të muskujve.

Salix alba
50 ml

L 1.440

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Shelgu:

Shelgu (Salix Alba) është një pemë e madhe që i përket familjes Salicaceae që rritet spontanisht në zonën e butë të Azisë dhe Evropës.
Përmban glikozide fenolike (salicinë, populinë, alkool salicilik), aldehide, acide aromatike, flavonoide dhe tanine. Salicina, një parim shumë aktiv i ngjashëm me të gjitha aspirinat, përbën parimin më aktiv të bimës për shkak të vetive të tij analgjezike, antipiretike dhe antireumatike dhe ka një efekt me pak irritues në mukozën e stomakut ne krahasim me atë të acidit acetilsalicilik,
për më tepër, veprimi vazo-mbrojtës i flavonoideve rrit veprimin e tyre anti-inflamator. Shelgu është përdorur me sukses për të luftuar temperaturën, ënjtjen, ekstraktet e shelgut kanë shumë nivele të vitaminës C.

Ekstrakti i shelgut rekomandohet për trajtimin e kushteve inflamatore dhe të dhimbshme, duke përfshirë reumatizmin, karcinomën dhe karcinomat e kyçeve (artrit, fibromialgji, çarje të muskujve). Si rezultat, ekziston një plan i dobishëm për pagjumësinë duke reduktuar sasinë e glukozës në gjak dhe dhimbjet menstruale.
Së fundi, përdoret për trajtimin e shumë sëmundjeve dermatologjike: akneve, zbokthit, psoriasis, dermatitit seborrheik, kallove, misrit dhe lythave të zakonshme.

Mënyra e përdorimit
60 pika 2 ose 3 here në ditë, larg vakteve, në pak ujë për një dozë.Një dozë prej 3 ml ekstrakt sythash, që korrespondon me 0,06 g sytha ose filizash ose rrënjë.

Shenim:
Mbajeni mundësisht larg fëmijëve nën moshen tre vjeç Mos e tejkaloni dozën e përgjithshme të konsolidimit. Suplementet nuk synojnë te zëvendësojne komponentët e një diete të larmishme dhe një stili jetese të shëndetshëm. Ruajeni ne nje vend të freskët.Ekstrakt alkoolik i vlefshëm për përdorim të ndryshëm për prodhimin e pijeve.

.

.

Il SALICE (Salix Alba) è un grande albero appartenente alla famiglia delle Salicaceae che cresce spontaneo nelle zone temperate di Asia ed Europa. Contiene glicosidi fenolici (salicina, populina, alcol salicilico), aldeidi, acidi aromatici, flavonoidi, e tannini. La salicina, un principio attivo molto simile all’Aspirina, costituisce il principio attivo più interessante della pianta per le sue proprietà analgesiche, antipiretiche ed antireumatiche e ha un’azione notevolmente meno irritante per la mucosa gastrica rispetto a quella dell’acido acetilsalicilico;  inoltre, l’ azione vaso-protettiva dei flavonoidi ne esalta l’ azione antinfiammatoria. Il Salice è utilizzato con successo contro febbre, mal di gola e raffreddore, in quanto gli estratti di Salice sono molto ricchi di vitamina C. Si rivela utile anche per mal di testa, dolori muscolari e mal di schiena. L’estratto di Salice è indicato nel trattamento di condizioni infiammatorie e dolorose, anche di tipo reumatico, a carico di muscoli e articolazioni (artriti, fibromialgie, strappi muscolari). Risulta anche essere una pianta utile per l’ insonnia, riduce il tasso di glucosio nel sangue e i crampi di origine mestruale. E’ usato infine per il trattamento di molte patologie dermatologiche: acne, forfora, psoriasi, dermatiti seborroiche, duroni, calli e verruche comuni.

Shelgu – Referenca NAGE48

Rubus fruticosus

error: Content is protected !!