Trëndafili i eger – M.G ROSA CANINA

Ideale në trajtimin e migrenës dhe dhimbjeve të kokës rezistente ndaj terapive më klasike dhe e dobishme në inflamacionet e përsëritura të fëmijëve si infeksionet e veshit, bajamet dhe furunkuloza.

Trëndafil i egër
50 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.440

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Trëndafili i eger: 

Ekstrakti i trëndafilit rekomandohet për vetitë e tij imunomoduluese, prandaj për të rregulluar reagimin imunitar të trupit në rast të infeksioneve virale, kollës, ftohjes, simptomave të gripit dhe kundër formave të alergjive që prekin sistemin e frymëmarrjes, veçanërisht kur ato shoqërohen me komponentët alergjiko-astmatikë.

Falë vetive anti-inflamatore të bimës, ekstrakti i sythave të trëndafilit përdoret gjithashtu në inflamacionin akut që prek mukozën e hundës, sytë dhe rrugët e sipërme të frymëmarrjes, për trajtimin e konjuktivitit, rinitit dhe astmës alergjike dhe në infeksionet e përsëritura si bajamet, nazofaringitin, otitin.

Ekstrakti i sythit të trëndafilit është ideal në trajtimin e migrenës dhe dhimbjeve të kokës, inflamacioneve të përsëritura të periudhës së rritjes (otitis,tonsillitis, furunculosis), disa formave të anemisë dhe dekalcifikimeve .

Vini re : i vlefshëm në trajtimin e migrenës dhe dhimbjeve të kokës rezistente ndaj shumicës së terapi klasike dhe në ato në të cilat pothuajse gjithmonë ndërhyn një komponent alergjik. Është interesante që në këto raste të lidhet me Ribes nigrum (Përdorimi: 30 pika 3 herë në ditë).

Për migrenën për shkak të shkaqeve të tretjes ose ushqimit, kombinoni lëngun e thuprës (linfa di betulla) dhe alderin e zi (gemmo ontano nero).

Mënyra e përdorimit
Fëmijët: 10-15 pika për çdo 10 kg peshë.
Të rriturit: Nëse jemi në fazë akute 50 pika 3 herë në ditë;
Nëse është një trajtim afatgjatë ose parandalues, mjaftojnë 30 pika 2 ose 3 herë në ditë.
Të moshuarit: të moshuarit kanë nevojë për doza më të ulëta, ndonjëherë të përgjysmuara.
Nëse është e mundur larg vakteve

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Trëndafili i eger – Shenim:
Mbajeni mundësisht larg fëmijëve nën moshen tre vjeç Mos e tejkaloni dozën e rekomanduar ditore. Suplementet nuk synojnë të zëvendësojnë një dietë të larmishme dhe një mënyrë jetese të shëndetshme. Ruajeni në një vend të freskët dhe të thatë larg burimeve të nxehtësisë. Ekstrakt alkoolik i destinuar për përdorim të ndryshëm për prodhimin i pijeve.

.

.

Il gemmoderivato ottenuto dai giovani germogli è consigliato per le sue proprietà immunomodulanti, dunque per regolare la risposta immunitaria dell’organismo in caso di infezioni virali, tosse, raffreddore, sintomi influenzali e contro le forme di allergia che colpiscono l’apparato respirarorio, in particolare quando queste sono associate delle componenti allergico-asmatiche.

Grazie alle proprietà antinfiammatorie della pianta, il gemmoderivato di rosa canina è utilizzato anche nelle flogosi acute che interessano le mucose nasali, gli occhi e le vie aeree superiori, per trattare congiuntivite, rinite e asma allergici e nelle infezioni ricorrenti come tonsilliti, rinofaringiti, otiti.

Il gemmoderivato di rosa canina è ideale nella terapia di emicranie e cefalee, infiammazioni recidivanti del periodo della crescita (otiti tonsilliti foruncolosi), certe forme di anemie e decalcificazioni.

Osservazioni : Prezioso nel trattamento delle emicranie e cefalee resistenti alla maggiore parte delle terapie classiche ed in quelle in cui interviene quasi sempre una componente allergica. E’ interessante associarla, in questi casi, al Ribes nigrum, di cui ne completa la stimolazione cortico-surrenale, ed alla Tilia tomentosa, che interviene come tranquillante vegetale .
Per emicranee dovute a cause digestive o alimentari abbinare linfa di betulla e ontano nero.

Uso : 30 gocce 3 volte al dì .

Referenca NAGE39

Rosa canina

error: Content is protected !!