E.I CHINA ROSSA ( Cinchona pubescens )

Virtyti i tij më i rëndësishëm ai i të qenit një qetësues i shkëlqyer antimalarie, antifebril dhe natyral i dhimbjes,
Është gjithashtu një tretje e shkëlqyer.

Cinchona pubescens
50 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.440

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Tretje -Cinchona e kuqe :

I dobishëm si aperitiv dhe tretës, pasi rrit sekrecionet e stomakut; virtyti i tij më i rëndësishëm, megjithatë, mbetet ai i të qenit një qetësues i shkëlqyer antifebril, lehtësues natyral i dhimbjeve dhe antimalarie, në fakt ai përfaqëson burimin natyror të një ilaçi shumë të rëndësishëm në luftën kundër malaries, të quajtur kininë.

Si një aperitiv dhe tretës, ekstraktet e lëngshme të cinchona duhet të merren të holluar në ujë rreth gjysmë ore para ngrënies.

Për hipoaciditetin, pra vështirësitë e tretjes duhet të merret menjëherë para ngrënies dhe nëse është e mundur mbajeni pak në gojë para gëlltitjes.

Mënyra e përdorimit
Fëmijët: 10-15 pika për çdo 10 kg peshë.
Të rriturit: Nëse jemi në fazë akute 50 pika 3 herë në ditë;
Nëse është një trajtim afatgjatë ose parandalues, mjaftojnë 30 pika 2 ose 3 herë në ditë.
Të moshuarit: të moshuarit kanë nevojë për doza më të ulëta, ndonjëherë të përgjysmuara.
Nëse është e mundur larg vakteve

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Vini re
Mbajeni mundësisht larg fëmijëve nën moshen tre vjeç. Mos e tejkaloni dozën e rekomanduar ditore. Suplementet nuk synojnë të zëvendësojnë një dietë të larmishme dhe një mënyrë jetese të shëndetshme. Ruajeni në një vend të freskët dhe të thatë larg burimeve të nxehtësisë. Ekstrakt alkoolik i vlefshëm për përdorim të ndryshëm për prodhimin e likerit

.

.

Utile come aperitivo e digestivo, in quanto aumenta le secrezioni dello stomaco; la sua virtù più importante, comunque, rimane quella di essere un ottimo antifebbrile, antidolorifico naturale e antimalarico, infatti rappresenta la fonte naturale di un farmaco molto importante nella lotta alla malaria, chiamato chinino.

Come aperitivo e digestivo bisogna assumere gli estratti fluidi di china da assumere diluiti in acqua mezz’ora circa prima dei pasti.

Come accennato, la china è una pianta dotata di proprietà aperitive e digestive che le sono conferite dalle sostanze amare e dagli alcaloidi in essa contenuti. Infatti, tali costituenti chimici possiedono la capacità di promuovere la secrezione di saliva e di succhi gastrici, ed è proprio grazie a questo loro meccanismo d’azione che la china viene considerata utile per contrastare la perdita di appetito e i disturbi digestivi

Tretje – Referenca NATM46

Cinchona pubescens (i maceruar në alkool me origjinë bimore dhe ujë të pastruar për të paktën 21 ditë).

error: Content is protected !!