Yamabushitake – Hericium Erinaceus

 

  • Rigjeneron dhe mbron indet e trurit 
  • Refluksi gastroezofageal
  • Ulçera
  • Gastriti
  • Kolit

 

 

 

60 kapsula  (nga 718 mg)

L 3.550

Produkt

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Yamabushitake

SISTEMI GASTROINTESTINAL DHE SISTEMI NERVOR – SËMUNDJET NEUREDEGENERATIVE

Hericium është një kërpudha me ngjyrë të bardhë me një pamje sugjestive.

Në Japoni njihet si Yamabushitake që rrjedh nga termi Yamabushi që do të thotë “ata që flenë në male” dhe i referohet murgjve vetmitar të Shushendos, nga të cilët kërpudha merr formën shumë të ngjashme të veshjeve të tyre tradicionale.

Në mykoterapi është ndër mjetet më efektive për të luftuar çrregullimet gastrointestinale.
Në fakt, ai nxit riparimin e mukozave, ka efekte anti-inflamatore dhe sillet si një prebiotik.
Në mjekësinë tradicionale kineze është përdorur gjithmonë në problemet gastrointestinale: nga vështirësitë e tretjes, te gastriti, nga refluksi gastroezofageal, te ulçera dhe kolit.

Ai përmban agjentë aktivë, si Erinacina dhe Ericenoni, të cilët veprojnë në mënyrë sinergjike në sistemin gastrointestinal dhe sistemin nervor të cilët janë gjithashtu të lidhur thellë. Përdoret gjithashtu për të promovuar rigjenerimin dhe aktivitetin mbrojtës të indeve të trurit.

Mënyra e përdorimit
merrni një deri në dy kapsula në ditë, sipas nevojës, shoqëruar me një gllënjkë ujë.

.

.

(Yamabushitake)

APPARATO GASTROINTESTINALE E SISTEMA NERVOSO – MALATTIE NEUREDEGENERATIVE

L’Hericium è un fungo di colore bianco dall’aspetto suggestivo. In Giappone è conosciuto come Yamabushitake che deriva dal termine Yamabushi che significa “quelli che dormono sulle montagne” e si riferisce ai monaci eremiti di Shushendo, da cui il fungo riprende la forma, molto simile, delle loro vesti tradizionali.

In micoterapia è tra i rimedi più efficaci per combattere i disturbi gastrointestinali. Favorisce infatti la riparazione delle mucose, sortisce effetti antinfiammatori e si comporta come un prebiotico.

Nella medicina tradizionale cinese è da sempre stato utilizzato nelle problematiche gastroenteriche: dalle difficoltà digestive, alla gastrite, dal reflusso gastroesofageo, all’ulcera.

Contiene agenti attivi, quali Erinacine e Ericenoni, che agiscono in maniera sinergica sull’apparato gastrointestinale e sul sistema nervoso che sono peraltro profondamente connessi. Utilizzato anche per favorire la rigenerazione e l’attività di protezione del tessuto cerebrale.

Referenca NAF06

TENORI MEDI DEGLI INGREDIENTI CARATTERIZZANTI
Componenti per dose massima giornaliera

(2 capsule da 718 mg)

Hericium erinaceus plv. 1200 mg
di cui polisaccaridi 600 mg
di cui ß -(1,3 – 1,6)-glucani min. 180 mg

Hericium (Hericium erinaceus (Bull.) Pers.) Sporophore pluhur * tit. 50% në polisaharide dhe min. 15% në β- (1,3-1,6) -glukane, kapsulë vegjetale në hidroksipropilmetilcelulozë. * Përbërës nga bujqësia organike