Vaj esencial grejpfrut – O.E POMPELMO

  • Celuliti, përgatitja për gjimnastikë, lodhja e muskujve, obeziteti,
  • Ftohja, gripi,
  • Depresioni, dhimbje koke, esaurim nervor, stresi i performancës.

10 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.550

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Perberesit

Përshkrimi dhe përdorimi

Ftohja – Vaj esencial grejpfrut:

DERMATOLOGJIA: Aknet, lëkura e ngjeshur dhe e yndyrshme, nxit rritjen e flokëve, tonifikon lëkurën dhe indet.

QARKULLIMI, MUSKUJT DHE ARTIKULACIONET:  Celuliti, përgatitja për gjimnastikë, lodhja e muskujve, obeziteti, ankiloza e kyçeve, mbajtja e lengjeve ne trup.

SISTEMI IMUN: Ftohja, gripi.

SISTEMI NERVOR: Depresioni, dhimbje koke, esaurim nervor, stresi i performancës.

Ribalancimi, nëse thithet, stimulon dhe rigjallëron trupin, duke injektuar një ngarkesë të re energjie. Favorizon funksionimin korrekt të gjëndrave endokrine (veçanërisht hipotalamusit) në prodhimin e hormoneve që rregullojnë funksionet parësore të organizmit; Për këtë arsye indikohet në trajtimin e urisë nervore; avari nervor, ankthi ose stresi i rëndë për shkak të ritmeve të pabalancuara të jetës. Ky veprim rregullues i sistemit hormonal ka efekt edhe në rritjen e sistemit imunitar.
Tonifikimi i muskujve, nëse masazhohet para aktivitetit fizik, ndihmon në përgatitjen e muskujve për përpjekje; nëse përdoret pas sportit, ndihmon në relaksimin e tyre. Ky veprim kundër lodhjes është veçanërisht i dobishëm edhe në prani të dhimbjes së muskujve.
Dobimi, nëse hollohet në vaj vegjetal, kryen një veprim kullues dhe djegës të dhjamit, pasi stimulon qarkullimin limfatik dhe shpërndan grumbullimet e yndyrës së lokalizuar (dhjamin e bardhë dhe kafe), duke forcuar indet.
Për këtë arsye gjendet shpesh në vajrat e masazhit kundër celulitit dhe mbajtjes së ujit. Për pastrimin e lëkurës, përdoret zakonisht (jo gjatë stinës së verës, sepse fotosensibilizohet) në trajtimin e lëkurës së yndyrshme, të papastër, me ngjyrë të shurdhër dhe në trajtimin e akneve, për shkak të veprimit të saj astringent dhe ribalancues.

Mënyra dhe përdorimi
2 pika në një lugë çaji me vaj bajame të ëmbël, 2/3 herë në ditë.

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Shenim:
Mbajeni mundësisht larg fëmijëve nën moshen tre vjeç. Mos e tejkaloni dozën e rekomanduar ditore. Suplementet nuk synojnë te zëvendësojne një dietë të larmishme dhe një mënyrë jetese të shëndetshme. Mos e perdorni produktin ashtu siç është nëse nuk është holluar siç duhet. Shmangni kontaktin me sytë dhe mukozën.

.

.

DERMATOLOGIA: Acne, pelle congestionata e untuosa, favorisce la crescita dei capelli, tonifica la pelle e i tessuti.

CIRCOLAZIONE, MUSCOLI E ARTICOLAZIONI: Cellulite, preparazione alla ginnastica, affaticamento muscolare, obesità, anchilosi articolare, ritenzione idrica.

SISTEMA IMMUNITARIO: Colpi di freddo, raffreddore, influenza.

SISTEMA NERVOSO: Depressione, cefalea, esaurimento nervoso, stress da prestazione.

Riequilibrante, se inalato, stimola e rivitalizza l’organismo, infondendo una nuova carica energetica. Favorisce la corretta funzionalità delle ghiandole endocrine (soprattutto l’ipotalamo) nella produzioni di ormoni regolatori delle funzioni primarie dell’organismo; Per questa ragione è indicato nel trattamento della fame nervosa; esaurimento nervoso, ansia o forte stress dovuto a ritmi di vita squilibrati. Questa azione regolatrice del sistema ormonale ha anche come effetto l’aumento delle difese immunitarie.
Tonificante muscolare, se massaggiato, prima di compiere attività fisica, aiuta preparare i muscoli allo sforzo; se utilizzato dopo lo sport, aiuta a distenderli e a rilassarli. Questa azione defaticante è particolarmente utile anche in presenza di dolori muscolari.
Dimagrante, se diluito in un olio vegetale, svolge un’azione drenante e brucia grassi, in quanto stimola la circolazione linfatica e scioglie gli accumuli di adiposità localizzata (sia grasso bianco che bruno), rassodando i tessuti.
Per questo motivo si trova spesso negli oli da massaggio contro la cellulite e ritenzione idrica. Purificante della pelle, viene comunemente utilizzato (non durante la stagione estiva, perché fotosensibilizzante) nel trattamento della pelle grassa, impura, dal colorito spento, e nel trattamento dell’acne, in virtù della sua azione astringente e riequilibrante.

Note:
AROMA ALIMENTARE

Non contiene:
Solventi

Ftohja – Vaj esencial grejpfrut – NAOE48

Citrus x paradisi (distiluar në një rrymë avulli uji)

error: Content is protected !!