O.E GERANIO – Vaj esencial Pelargonium graveolens

Antiinflamator: përdoret për gargarë dhe shpëlarje, rekomandohet në trajtimin e kongjestionit që prek mukozën e zgavrës së gojës, prandaj është i dobishëm në rast të dhimbjes së fytit, faringjitit dhe gingivitit.

10 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 2.100

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Antiinflamator – Vaj esencial:

DERMATOLOGJIA: Akne, enjtje kapilarë të demtuar djegie, plage prerese dermatit, ekzemë, hemorroide, morra, lëkurë të yndyrshme, lëkurë të plakur, lufton ndaj mushkonjave, krimbava, ulçera dhe plagë.

QARKULLIMI, MUSKUJT DHE ARTIKULACIONET Celuliti, fryrja e gjirit gjatë ushqyerjes me gji, edemë, insuficence qarkullimi.

SISTEMI I FRYMËMARRJES: Dhimbje fyti, bajame.

SISTEMI UROGENITAL DHE ENDOKRINE: Probleme të gjëndrave mbiveshkore dhe menopauzës, tensionit premenstrual.

SISTEMI NERVOR: Tension nervor, nevralgji dhe gjendje të lidhura me stresin.

Ribalancimi: përdoret në aromaterapi për të rritur imagjinatën dhe intuitën në mënyrë që të jetë në gjendje të gjejë zgjidhje në situata të ngatërruara ose të vështira. Stimulon vullnetin dhe dëshirën për të shprehur veten dhe për të nxjerrë në pah atë që ndjen thellë, ndihmon për t’u ndërgjegjësuar dhe për të balancuar dhënien dhe marrjen. Shumë i përshtatshëm për njerëzit që nuk dinë çfarë duan, stimulon motivimin tek ata.
Astringent: në llapë me disa pika esencë rezulton të jetë veçanërisht efektiv në zonat e prekura nga aknet dhe puçrrat; në rastin e lëkurës së yndyrshme, ku ndjeni nevojën për të mbyllur poret, për të ndihmuar lëkurën të ‘kompaktohet’.
Antiinflamator: përdoret për gargarë dhe shpëlarje, rekomandohet në trajtimin e kongjestionit që prek mukozën e zgavrës së gojës, prandaj është i dobishëm në rast të dhimbjes së fytit, faringjitit dhe gingivitit.
Antispazmatik: i holluar në vaj bajame të ëmbël dhe i masazhuar në pjesën e poshtme të barkut, relakson kontraktimet e mitrës për shkak të ovulacionit dhe dhimbjeve menstruale; ndihmon në lehtësimin e shqetësimeve të menopauzës dhe PMS, nevralgjisë dhe dhimbjeve të kokës.
Tonifikimi: indikohet në masazhe për të riaktivizuar qarkullimin e gjakut, për të luftuar celulitin dhe në trajtimin, parandalimin ose normalizimin e çrregullimeve që vijnë nga një mosfunksionim i sistemit të qarkullimit të gjakut, si variçet, brishtësia kapilar dhe couperose.
Shërimi: i holluar në 5-10% promovon shërimin e plagëve, prerjeve dhe djegieve dhe djegieve nga dielli.
Kundër insekteve: vaji esencial i geraniumit lufton mushkonjat, ose më mirë i largon ato.

Mënyra e përdorimit
2 pika në një lugë çaji me vaj bajame të ëmbël, 2/3 herë në ditë.

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Shenim:
Mbajeni mundësisht larg fëmijëve nën moshen tre vjeç. Mos e tejkaloni dozën e rekomanduar ditore. Suplementet nuk synojnë te zëvendësojne për një dietë të larmishme dhe një mënyrë jetese të shëndetshme. Mos e perdorni produktin ashtu siç është nëse nuk është holluar siç duhet. Shmangni kontaktin me sytë dhe mukozën.

Anti-inflamator – O.E GERANIO – Referenca  NAOE25

.

.

DERMATOLOGIA: Acne, contusioni, capillari rotti, ustioni, pelle congestionata, tagli, dermatiti, eczemi, emorroidi, pidocchi, pelle grassa, pelle matura, repellente per le zanzare, tricofizia, ulcerazioni e ferite.

CIRCOLAZIONE, MUSCOLI E ARTICOLAZIONI: Cellulite,ingorgo mammarionell’allattamento, edemi, insufficienza circolatoria.

SISTEMA RESPIRATORIO: Mal di gola, tonsillite.

SISTEMA UROGENITALE ED ENDOCRINO: Problemi delle ghiandole adrenocorticali e della menopausa, tensione premestruale.

SISTEMA NERVOSO: Tensione nervosa, nevralgie e stati associati a stress.

Riequilibrante: è usato in aromaterapia per incrementare l’immaginazione e l’intuito così da riuscire a trovare soluzioni in situazioni ingarbugliate, o difficili. Stimola la voglia e il desiderio di esprimersi e di tirare fuori quello che si sente nel profondo, aiuta a prendere coscienza e bilanciare il dare-avere. Adattissimo alle persone che non sanno cosa desiderano stimola in loro la motivazione.
Astringente: in impacchi con qualche goccia di essenza si dimostra particolarmente efficace nelle zone colpite da acne, foruncoli; in caso di pelle grassa, in cui si avverte la necessità di chiudere i pori, per aiutare la pelle a ‘compattarsi.
Antinfiammatorio: usato per gargarismi e sciacqui, è consigliato nel trattamento delle congestioni a carico delle mucose del cavo orale, per cui è utile in caso di mal di gola, faringite e gengiviti.
Antispasmodico: diluito in olio di mandorle dolci e massaggiato sul basso ventre, rilassa le contrazioni uterine dovute all’ovulazione e dolori mestruali; aiuta ad alleviare i disagi della menopausa e della sindrome premestruale, le nevralgie e il mal di testa.
Tonificante: indicato nei massaggi per riattivare la circolazione sanguigna, per combattere per combattere la cellulite, e nel trattamento, prevenzione o normalizzazione dei disturbi che traggono origine da un malfunzionamento del sistema circolatorio, come varici, fragilità capillare e couperose.
Cicatrizzante: diluito al 5-10% favorisce la guarigione di piaghe, tagli e scottature ed eritemi solari.
Insettifugo: l’olio essenziale di geranio combatte le zanzare, o meglio le allontana.

Note:
AROMA ALIMENTARE

Non contiene: Solventi

Anti-inflamator – O.E GERANIO – Referenca  NAOE25

Pelargonium graveolens (të distiluar në një rrymë avulli uji)

error: Content is protected !!