Kanelle vaj esencial – O.E CANNELLA

Anoreksi, kolit, diarre, dispepsi, infeksione të zorrëve, tretje të ngadaltë, spazma.
Lindja (stimulon kontraktimet), frigiditet, leukorre, metroragji, menstruacione të pakta.

10 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.000

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

KANELLE – Vaj esencial (nga gjethet):

DERMATOLOGJIKE: Morrat, zgjebe, kujdesi për dhëmbët dhe mishrat, lythat, pickimet e grerëzave.

QARKULLIMI, MUSKUJT DHE ARTIKULACIONET Insuficence e qarkullimit të gjakut, reumatizma.

SISTEMI TRETES: Anoreksi, kolit, diarre, dispepsi, infeksione të zorrëve, tretje të ngadaltë, spazma.

SISTEMI UROGENITAL: Lindja (stimulon kontraktimet), frigiditet, leukorre, metroragji, menstruacione të pakta.

SISTEMI IMUNET: Ftohja, gripi, sëmundjet infektive.

SISTEMI NERVOR: dobësi, lodhje nervore dhe gjendje të lidhura me stresin.

Tonik: nëse thithet, nxit kreativitetin dhe frymëzimin. Ngroh zemrën dhe jep një ndjenjë mbështjellëse të “shtëpisë”, ndihmon në rastet e ftohtësisë së brendshme, depresionit, vetmisë dhe frikës.
Antiseptik: si të gjithë vajrat esencialë, ai ka një veprim të fuqishëm antibakterial me spektër të gjerë. Në përdorim të brendshëm, 2 pika të holluara në pak mjaltë, janë të dobishme në rast të diarresë të shkaktuar nga infeksionet e zorrëve dhe parazitët. Për këtë veti është edhe një ilaç efektiv kundër gripit, në prani të kollës dhe ftohjes.
Karminativ: disa pika vaj bajame, të masazhuara në bark favorizojnë eliminimin dhe përthithjen e gazrave të zorrëve dhe ndihmojnë procesin e tretjes.
Stimulues i sistemit nervor, me efekt të lehtë afrodiziak, përshpejton frymëmarrjen dhe rrahjet e zemrës.

Shënim:
AROMË E USHQIMIT – Nuk përmban tretës

Mënyra e përdorimit
2-3 pika maksimumi 2-3 herë në ditë. Përdoret në aromaterapi, pra jo vetëm për përdorim të brendshëm, por edhe për inhalim, si stimulues i qarkullimit të gjakut, zemrës dhe frymëmarrjes. Rrit peristaltiken e zorrëve dhe një antiseptik i fuqishëm. 2 pika në një lugë çaji me vaj bajame të ëmbël, 2/3 herë në ditë.

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

PARALAJMËRIME
Mbajeni mundësisht larg fëmijëve nën moshen tre vjeç. Mos e tejkaloni dozën e rekomanduar ditore. Suplementet nuk synojnë te zëvendësojme për një dietë të larmishme dhe një mënyrë jetese të shëndetshme. Mos e perdorni produktin ashtu siç është nëse nuk është holluar siç duhet. Shmangni kontaktin me sytë dhe mukozën.

KANELLE – Referenca NAOE13

.

.

DERMATOLOGICA: Pidocchi, scabbia, cura dei denti e delle gengive, verruche, punture di vespa.

CIRCOLAZIONE, MUSCOLI E ARTICOLAZIONI: Insufficienza circolatoria, reumatismi.

SISTEMA DIGERENTE: Anoressia, colite, diarrea, dispepsia, infezioni intestinali, digestione lenta, spasmi.

SISTEMA UROGENITALE: Parto (stimola le contrazioni), frigidità, leucorrea, metrorragia, mestruazioni scarse.

SISTEMA IMMUNITARIO: Colpi di freddo, influenza, malattie infettive.

SISTEMA NERVOSO: Debilità, esaurimento nervoso e stati associati a stress.

Tonificante : se inalato, favorisce la creatività e l’ispirazione. Riscalda il cuore e dona un’avvolgente sensazione di “casa”, aiuta nei casi di freddezza interiore, depressione, solitudine e paura.
Antisettico: come tutti gli olii essenziali esercita una potente azione antibatterica ad ampio spettro. In uso interno, 2 gocce diluite in poco miele, è utile in caso di diarrea provocata da infezioni intestinali e parassiti. Per questa proprietà è anche un rimedio efficace contro l’influenza, in presenza di tosse e raffreddore.
Carminativo: qualche goccia in olio di mandorle, massaggiato sull’addome favorisce l’eliminazione e l’assorbimento dei gas intestinali e aiuta il processo digestivo.
Stimolante del sistema nervoso, con blando effetto afrodisiaco, accelera la respirazione e il battito cardiaco.

Note:
AROMA ALIMENTARE

Non contiene: Solventi

KANELLE – Referenca NAOE13

Cinnamomum zeylanicum (distilat me avull)

error: Content is protected !!