Vaj Rigoni esencial – O.E ORIGANO

Vaj Rigoni (Origanum vulgare)

10 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.550

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Perberesit

Përshkrimi dhe përdorimi

Vaj Rigoni esencial ka veti antivirale dhe anti-inflamatore duke e bërë atë një antibiotik efektiv natyral. Kryesisht rekomandohet:
infeksione: antiseptik i fuqishëm, aktiv kundër të gjitha formave virale.
Në rast të celulitit.
Astma, bronkiti kronik: antiseptik dhe lëngues i mukusit.
Tretje e vështirë: veprim stomak, nxit sekretimin e lëngjeve gastrike dhe tretjen. Gjithashtu ka veti karminative, të dobishme në rast meteorizmi dhe fryrje.
Dermatoza, mykoza dhe psoriaza: veti shëruese dhe mikrobike.
Dhimbja e dhëmbëve: analgjezik .

Antimykotike
Vaj Rigoni esencial përfaqëson një alternativë të mirë për trajtimin medikamentoz kundër disa infeksioneve bakteriale. Për më tepër, vetitë e tij antifungale justifikojnë përdorimin e tij për eliminimin e parazitëve të zorrëve dhe në trajtimin e Candida albicans.
Vajra të tjerë esencialë idealë për të luftuar infeksionet mykotike janë: vaji esencial i trumzëskuqe, vaji i malaleuca ( tea tree oil)  dhe vaj esencial Patchoulli.

Përdorimi i jashtëm
Për përdorim lokal mund të përdoret në trajtimin e lëkurës si puçrrat dhe pikat e zeza.
I masazhuar në lëkurë pas pickimit të insekteve, lehtëson kruajtjen dhe çdo skuqje.

Vaj Rigoni esencial ka një efekt relaksues në muskuj kur shtohet në ujin e një banjë të ngrohtë.
Për përdorim të jashtëm, mund të masazhohet në muskuj për të lehtësuar dhimbjen dhe për të relaksuar muskujt e lodhur. Në këtë rast, ai duhet të jetë i holluar në një vaj transportues siç është vaji i bajames së ëmbël.

Vaj Rigoni esencial i fërkuar në lëkurën e kokës, eliminon morrat dhe ndihmon në ngadalësimin e rënies së flokëve duke stimuluar rilindjen.

Është një anticelulit i shkëlqyer nëse masazhohet në pjesët e prekura nga kjo njollë e lëkurës.
Është një freskues i shkëlqyer i ajrit dhe ndihmon në mbajtjen larg milingonave dhe insekteve të tjera falë efektit të tij largues.

Përdorimi i brendshëm
2 pika në një lugë çaji me vaj bajame të ëmbël, 2/3 herë në ditë

Vaj Rigoni esencial Kundërindikimet: 
Vaji esencial i rigonit është kundërindikuar tek fëmijët, gratë shtatzëna dhe ato që ushqehen me gji. Në doza të larta është irritues dhe toksik për lëkurën. Duhet të përdoret gjithmonë i holluar.

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

 NAOE41

.

.

L’olio essenziale di origano ha proprietà antivirali e antinfiammatorie che lo rendono un efficace antibiotico naturale. È principalmente consigliato:
Nelle infezioni: potente antisettico, attivo contro tutte le forme virali.
In caso di cellulite.
Asma, bronchite cronica: antisettico e fluidificante il muco.
Digestione difficoltosa: azione stomachica, favorisce la secrezione dei succhi gastrici e la digestione. Possiede anche proprietà carminative, utili in caso di meteorismo e flatulenza.
Dermatosi, micosi e psoriasi: proprietà cicatrizzanti e germicide.
Mal di denti: analgesico ed antalgico.

CONTRO MUFFE, LIEVITI E CANDIDA 
Rappresenta una buona alternativa al trattamento farmacologico nei confronti di alcune infezioni batteriche. Inoltre le sue proprietà antimicotiche giustificano il suo impiego per eliminare parassiti intestinali e nel trattamento della Candida albicans.
Altri oli essenziali ideali per contrastare infezioni micotiche sono : Olio essenziale di Timo Rosso, Tea tree oil e Pachulli.

Uso esterno
Per uso locale può essere usato nella cura degli inestetismi della pelle come acne e punti neri.
Massaggiato sulla cute dopo una puntura d’insetto ne allevia il prurito e l’eventuale arrossamento.
L’olio essenziale d’origano ha un effetto rilassante sulla muscolatura se aggiunto nell’acqua di un bagno tiepido.
Per uso esterno può essere massaggiato sulla muscolatura per alleviare i dolori e decontrarre i muscoli affaticati. In questo caso, deve essere diluito in un olio vettore come l’olio di mandorle dolci.
Frizionato sul cuoio capelluto elimina i pidocchi e aiuta a rallentare la caduta dei capelli stimolando la ricrescita.
È un ottimo anticellulite se massaggiato sulle parti colpite da questo inestetismo della pelle.
È un eccellente deodorante per ambiente e aiuta ad allontanare le formiche e altri insetti grazie al suo effetto repellente.
Uso interno
2 gocce in un cucchiaino di olio di mandorle dolci, 2/3 volte al giorno.

Controindicazioni dell’olio essenziale di origano
L’olio essenziale di origano è controindicato nei bambini, in gravidanza e durante l’allattamento. In dosi elevate è irritante e tossico per la pelle. Deve essere utilizzato sempre diluito.

 NAOE41

Origanum vulgare (i distiluar me avull)

error: Content is protected !!