Vaj esencial Rigoni – O.E ORIGANO

 

Në infeksione: antiseptik i fuqishëm, aktiv kundër të gjitha formave virale.
Në rast të celulitit.
Astma, bronkiti kronik
Dermatoza, mykoza dhe psoriaza
Dhimbja e dhëmbëve

10 ml

L 1.550

Produkt

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Perberesit

Përshkrimi dhe përdorimi

Vaj esencial Rigoni

Vaji esencial i rigonit ka veti antivirale dhe anti-inflamatore duke e bërë atë një antibiotik efektiv natyral. Kryesisht rekomandohet:
infeksione: antiseptik i fuqishëm, aktiv kundër të gjitha formave virale.
Në rast të celulitit.
Astma, bronkiti kronik: antiseptik dhe lëngues i mukusit.
Tretje e vështirë: veprim stomak, nxit sekretimin e lëngjeve gastrike dhe tretjen. Gjithashtu ka veti karminative, të dobishme në rast meteorizmi dhe fryrje.
Dermatoza, mykoza dhe psoriaza: veti shëruese dhe mikrobike.
Dhimbja e dhëmbëve: analgjezik dhe analgjezik.

Si të përdorni vajin esencial të rigonit
Vaji esencial i rigonit nxirret me metodën e distilimit me avull të majave të lulëzuara të korrura në verë. Vaji esencial i rigonit është në ngjyrë qelibar dhe ka një konsistencë të lëngshme.
Përdoret në mënyra të ndryshme, në tymosje për trajtimin e ftohjeve si ftohjet, bronkitin dhe kollën.
Për përdorim lokal mund të përdoret në trajtimin e papërsosmërive të lëkurës si puçrrat dhe pikat e zeza.
I masazhuar në lëkurë pas pickimit të insekteve, lehtëson kruajtjen dhe çdo skuqje.
Vaji esencial i rigonit ka një efekt relaksues në muskuj kur shtohet në ujin e një banjë të ngrohtë.
Për përdorim të jashtëm, mund të masazhohet në muskuj për të lehtësuar dhimbjen dhe për të relaksuar muskujt e lodhur. Në këtë rast, ai duhet të jetë i holluar në një vaj transportues siç është vaji i bajames së ëmbël.
E fërkuar në lëkurën e kokës, eliminon morrat dhe ndihmon në ngadalësimin e rënies së flokëve duke stimuluar rilindjen.
Është një anticelulit i shkëlqyer nëse masazhohet në pjesët e prekura nga kjo njollë e lëkurës.
Është një freskues i shkëlqyer i ajrit dhe ndihmon në mbajtjen larg milingonave dhe insekteve të tjera falë efektit të tij largues.
Përdorimi i brendshëm
2 pika në një lugë çaji me vaj bajame të ëmbël, 2/3 herë në ditë

Kundërindikimet e vajit esencial të rigonit
Vaji esencial i rigonit është kundërindikuar tek fëmijët, gratë shtatzëna dhe ato që ushqehen me gji. Në doza të larta është irritues dhe toksik për lëkurën. Duhet të përdoret gjithmonë i holluar.

 NAOE41

.

.

L’olio essenziale di origano ha proprietà antivirali e antinfiammatorie che lo rendono un efficace antibiotico naturale. È principalmente consigliato:
Nelle infezioni: potente antisettico, attivo contro tutte le forme virali.
In caso di cellulite.
Asma, bronchite cronica: antisettico e fluidificante il muco.
Digestione difficoltosa: azione stomachica, favorisce la secrezione dei succhi gastrici e la digestione. Possiede anche proprietà carminative, utili in caso di meteorismo e flatulenza.
Dermatosi, micosi e psoriasi: proprietà cicatrizzanti e germicide.
Mal di denti: analgesico ed antalgico.

Modalità d’utilizzo dell’olio essenziale di origano
L’olio essenziale di origano viene estratto con il metodo della distillazione in corrente di vapore delle sommità fiorite raccolte in estate. L’olio essenziale di origano si presenta di colore ambrato ed ha una consistenza liquida.
Viene usato in diverse modalità, all’interno di suffumigi per curare le malattie da raffreddamento come raffreddori, bronchiti e tosse.
Per uso locale può essere usato nella cura degli inestetismi della pelle come acne e punti neri.
Massaggiato sulla cute dopo una puntura d’insetto ne allevia il prurito e l’eventuale arrossamento.
L’olio essenziale d’origano ha un effetto rilassante sulla muscolatura se aggiunto nell’acqua di un bagno tiepido.
Per uso esterno può essere massaggiato sulla muscolatura per alleviare i dolori e decontrarre i muscoli affaticati. In questo caso, deve essere diluito in un olio vettore come l’olio di mandorle dolci.
Frizionato sul cuoio capelluto elimina i pidocchi e aiuta a rallentare la caduta dei capelli stimolando la ricrescita.
È un ottimo anticellulite se massaggiato sulle parti colpite da questo inestetismo della pelle.
È un eccellente deodorante per ambiente e aiuta ad allontanare le formiche e altri insetti grazie al suo effetto repellente.
Uso interno
2 gocce in un cucchiaino di olio di mandorle dolci, 2/3 volte al giorno.

Controindicazioni dell’olio essenziale di origano
L’olio essenziale di origano è controindicato nei bambini, in gravidanza e durante l’allattamento. In dosi elevate è irritante e tossico per la pelle. Deve essere utilizzato sempre diluito.

 NAOE41

Origanum vulgare (i distiluar me avull)