O.E WINTERGREEN – Vaj esencial

 

Ndrydhje, ngërçe, dhimbje shpine.
Lufton reumatizmat e shpeshta, kollën dhe parazitët e zorrëve.

10 ml

L 1.070

Nuk disponohet në magazinë.
(Porositeni pas disa ditësh)

 • Përshkrimi dhe përdorimi
 • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Dhimbje shpine – Vaj esencial WINTERGREEN :

Vaj esencial WINTERGREEN është një produkt që mund të gjendet në shumicën e produkteve Ayurvedic dhe balsamike për trajtimin e dhimbjeve të muskujve dhe kyçeve.
Për këto arsye shpesh perdoret me një vaj tjetër, si vaj kokosi ose bajame, për të masazhuar pjesët e dhimbshme: rezultatet do të jenë të jashtëzakonshme.
Është gjithashtu ideal për t’u përdorur në mjedise me efekt stimulues.

 • Antireumatik: Vaji është në gjendje të luftojë reumatizmën falë aftësive të tij stimuluese, duke vepruar gjithashtu në mënyra të ndryshme. Pasi të aplikohet, depërton lehtësisht në lëkurë, duke arritur në muskuj dhe inde dhe duke stimuluar qarkullimin e gjakut. Prandaj, ajo çon në një qarkullim të shtuar të gjakut, e cila është në gjendje të eliminojë toksinat dhe të prodhojë nxehtësi. Ky eliminim i toksinave është edhe për shkak të efektit të tij të jashtëzakonshëm diuretik. Acidi urik eliminohet nga trupi dhe nga zona ku është i pranishëm. Prandaj, aplikimi i tij sjell lehtësim të përkohshëm dhe të zgjatur me kalimin e kohës.
 • Analgjezik: Aftësia e tij më e rëndësishme dhe ajo për të cilën ai tashmë është i famshëm në mbarë botën. Në familjet amerikane, një produkt i vogël shpesh mbahet në shtëpi për shkak të kësaj aftësie të jashtëzakonshme. Vaji esencial është në fakt i aftë të depërtojë përmes lëkurës, duke rritur qarkullimin e gjakut në zonat ku masazhohet. Falë përmbajtjes së Mentil salicilatit, ai anestezon zonën dhe ndihmon në luftimin e inflamacionit. Është një dhuratë nga Perëndia për këdo që dëshiron të luftojë dhimbjet fizike ose të kyçeve.
 • Antiseptik : Efektet e tij do të jenë edhe më të pabesueshme kundër çdo lloj paraziti! Produkti është në fakt ideal për të luftuar mikrobet, viruset, kërpudhat, protozoarët dhe bakteret. Për këto aftësi, megjithatë, duhet përdorur gjithmonë thjesht në pjesë të shëndetshme të lëkurës në mënyrë që të mund të depërtojë dhe të veprojë nga brenda. Vaji është shumë toksik për t’u  përdorur në plagë të hapura.
 • Astringent: Vaji ka një veprim të jashtëzakonshëm kundër plakjes në lëkurë falë kësaj kapaciteti astringent.
 • Aromatike: Aroma e tij është shumë e fortë dhe e mprehtë, por jo e pakëndshme. E dobishme për të mbuluar aromat e këqija të dhëna nga përbërës të tjerë në një preparat.
 • Stimulues: Në nivelin e sistemit nervor qendror,  i aftë të stimulojë trupin të reagojë edhe në situatat më të komplikuara. Veprimi i tij stimulues është i dukshëm në të gjithë trupin (nga sistemi i gjakut deri tek ai për eliminimin e toksinave).
 • Diuretik i aftë të stimulojë organet e sistemit urinar, duke rritur kështu sasinë e urinës së prodhuar dhe frekuencen me të cilën duhet të urinoni. Gjithashtu i shkëlqyer në këtë rast për të rritur eliminimin e toksinave dhe largimin e ujit të tepërt. Është i dobishëm kunder mbajtjes se ujit dhe hipertensionit, por nuk  ka efekt  në humbjen e peshës. Gjithashtu në këtë rast përdorimi mbetet rreptësisht i jashtëm.
 • Carminative: Mund të përdoret  duke e masazhuar në stomak, ndoshta të holluar me një vaj të veçantë bajameje ose kokosi. Mos harroni të mos e gëlltisni në asnjë rrethanë.
 • Emmanogogo: Shumë i dobishëm në rregullimin e menstruacioneve dhe eliminimin e dhimbjeve të të njëjtave. Gjithashtu ndihmon me të përzierat dhe lodhjen.
 • Antispazmatik: I shkëlqyer për reduktimin e spazmave të sistemit të frymëmarrjes, tretjes dhe muskulaturës. Nxit lehtësimin dhe lufton: kollën, astmën, çrregullimet e tretjes, konvulsionet, etj.

Dhimbje shpine
Perdoret me një vaj tjetër, si vaj kokosi ose bajame, për të masazhuar pjesët e dhimbshme: rezultatet do të jenë të jashtëzakonshme.

Mënyra e përdorimit
2 pika në një lugë çaji me vaj bajame të ëmbël, 2/3 herë në ditë.

Shenim:
Shmangni përdorimin e tij ne rast alergjie. Mbajeni larg fëmijëve.Shmangni përdorimin e tij nëse jeni shtatzënë ose ushqeni me gji. Shmangni kontaktin e drejtpërdrejtë me lëkurën, sytë dhe zonat e ndjeshme në përgjithësi.Hiper-reaksionet ndaj salikatit mund të jenë shumë të rrezikshme. Gjithashtu shmangni përdorimin e tepërt nga jashtë, përthithja e tepërt mund të jetë gjithashtu e rrezikshme.

.

.

Antinfiammatorio e antalgico, è ottimo per tutti i dolori muscolari legati a sforzi fisici intensi: lombaggine, stiramento, distorsione, crampi, mal di schiena. Combatte i reumatismi frequenti, la tosse e i parassiti intestinali.

Note: AROMA ALIMENTARE

Non contiene: Solventi

Dhimbje shpine – Referenca NAOE60

Gaultheria procumbens (distiluar në një rrymë avulli uji)

error: Content is protected !!