VAJ KOKOSI – Olio di cocco – BIO

 • 100% I PASTER 
 • I PRESUAR NË TË FTOHTË
 • PA PERDORIM TE TRETËSVE
 • PËRDORIMI I BRENDSHËM DHE I JASHTËM

300 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.450

Produkt i disponueshem

 • Përshkrimi dhe përdorimi
 • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

VAJ KOKOSI:

 • NGA KULTIVIMI ORGANIK 
 • 100% I PASTER
 • PRESUAR NË TË FTOHTË
 • PA PERDORIM TE TRETËSVE
 • SUPLEMENT DIETES

VAJ KOKOSI eshte nje suplement ushqimor i marrë me presion të ftohtë pa përdorimin e tretësve.
Përmban natyrshëm acid kaprilik dhe kaprik me efekt antimykotik, ushtrojnë një veprim efektiv anti-kandida dhe indikohen kundër viruseve dhe baktereve.
Gjithashtu i shkëlqyer në lëkurë. Hidratues dhe ushqyes për fytyrën, trupin dhe duart, është gjithashtu shumë i njohur si një trajtim bukurie për kujdesin e flokëve, të cilit i jep shkëlqim duke luftuar formimin e majave të çara.
VAJ KOKOSI forcon flokët, zbardh dhëmbët dhe largon pllakat, djeg dhjamin, redukton stresin, forcon sistemin imunitar, mbron stomakun dhe zemrën.

1) Djeg yndyrë
Yndyrnat e ngopura në vajin e kokosit përshpejtojnë humbjen e yndyrës së barkut. Një studim zbuloi se vetëm dy lugë gjelle në ditë janë të mjaftueshme për një periudhë 1 mujore.

2) Truri
Është treguar se një lugë vaj kokosi mjafton për të optimizuar performancën njohëse. Ideale për ata që vuajnë nga sëmundja e Alzheimerit por edhe për ata që kryejnë punë intelektuale, përmirëson funksionet e trurit menjëherë, pa pasur nevojë të presin me muaj. Kjo është për shkak të trupave ketonikë të acideve yndyrore me zinxhir të mesëm që përmirësojnë proceset metabolike në tru.

3) Dhëmbët
Kalciumi është një komponent i rëndësishëm i dhëmbëve tanë. Meqenëse vaji i kokosit e bën më të lehtë për trupin të thithë kalciumin, ai ndihmon në zhvillimin e dhëmbëve të fortë. Vaji i kokosit gjithashtu ndalon prishjen e dhëmbëve. Hulumtimet e fundit sugjerojnë se vaji i kokosit redukton formimin e pllakave, zbardh dhëmbët dhe trajton gingivitin.

4) Anti-inflamator
Vaji i kokosit është treguar se ka veti anti-inflamatore, analgjezike dhe reduktuese të temperaturës.

5) Antiulcera
Sipas disa studimeve, vaji i kokosit është treguar të jetë po aq efektiv sa një ilaç konvencional për trajtimin e ulcerës.

6) Anti-fungale dhe antibakteriale dhe antivirale
Acidet yndyrore të pranishme në vajin e kokosit janë shumë efektive në shkatërrimin e baktereve, viruseve dhe kërpudhave patogjene. Acidi kaprilik, në veçanti, ka një veprim të fuqishëm antifungal dhe baktericid pasi mund të shkatërrojë membranën qelizore të këtyre agjentëve të dëmshëm dhe është i famshëm për efektshmërinë kundër infeksionit Candida.

7) Yndyrnat në gjak
Vaji i kokosit përmirëson vazhdimisht raportin LDL-HDL (kolesterol i keq – kolesterol i mirë) në gjakun e atyre që e konsumojnë. Prandaj ka një efekt të dobishëm në shëndetin kardiovaskular.

8) Thithja e vitaminave dhe lëndëve ushqyese të tretshme në yndyrë
Vitaminat A, D, E dhe K janë vitamina thelbësore të tretshme në yndyrë për njeriun dhe kanë nevojë për mjedisin e duhur për t’u përthithur. Vaji i kokosit lejon përthithjen dhe asimilimin e duhur duke përmirësuar kështu shëndetin e kockave, dhëmbëve, flokëve, lëkurës dhe humorit dhe sistemin imunitar. Përveç kësaj, vaji i kokosit është i pasur me vitamina E, K dhe hekur.

9) Zorrë
Ndihmon në mbajtjen e ekuilibruar të mikroflorës bakteriale të mukozës së zorrëve pasi ushqen bakteret pozitive në zorrë dhe kufizon përhapjen e baktereve patogjene.

10) Zemra
Duke përmirësuar nivelet e kolesterolit dhe presionin e gjakut, vaji i kokosit parandalon dëmtimin e arterieve dhe zemrës. Në fakt, studimet kanë treguar se është e dobishme për shëndetin kardiovaskular.

VAJ KOKOSI – Mënyra e përdorimit 
Rekomandohet marrja e 1 deri në 2 lugë vaj në ditë (2 lugë gjelle të barabarta me 18,24 g nga të cilat 1,45 g acid kaprilik dhe 1,18 g acid kaprik).
PËRDORIMI I BRENDSHËM DHE I JASHTËM

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

.

.

 • DA COLTIVAZIONE BIOLOGICA
 • 100% PURO
 • PRESSATO A FREDDO SENZA USO DI SOLVENTI
 • INTEGRATORE ALIMENTARE

logo biologico

Integratore alimentare a base di Olio di Cocco da coltivazione biologica, ottenuto tramite pressione a freddo senza l’uso di solventi . Contiene naturalmente acido caprilico e caprico dall’effetto antifungino , esercitano un efficace azione anti-candida e sono indicati contro virus e batteri.

Ottimo anche sulla pelle. Idratante e nutriente su viso, corpo e mani, è molto apprezzato anche come trattamento per la bellezza per la cura dei capelli, cui dona lucentezza contrastando la formazione delle doppie punte.
Rinforza i capelli, sbianca i denti e rimuove la placca, brucia i grassi, riduce lo stress, rafforza il sistema immunitario, protegge lo stomaco e il cuore.

1) Brucia i grassi
I grassi saturi dell’olio di cocco accelerano la perdita di grasso sulla pancia. Uno studio ha osservato che bastano solo due cucchiai al giorno per un periodo di 1 mese.

2) Cervello
E’ dimostrato che basta un cucchiaio di olio di cocco per ottimizzare le performance cognitive. Ideale per chi soffre del morbo di Alzheimer ma anche per chi svolge un lavoro intellettuale, migliora le funzioni cerebrali immediatamente, senza dover aspettare mesi. Questo è dovuto ai corpi chetonici degli acidi grassi a catena media che migliorano i processi metabolici nel cervello.

3) Denti
Il calcio è un componente importante dei nostri denti. Poiché l’olio di cocco facilita l’assorbimento del calcio da parte dell’organismo, aiuta a sviluppare denti forti. L’olio di cocco ferma anche la carie. Recenti ricerche suggeriscono che l’olio di cocco riduce la formazione della placca, sbianca i denti e cura la gengivite.

4) Antinfiammatorio
L’olio di cocco è stato dimostrato avere proprietà antinfiammatorie, analgesiche e riduce la febbre.

5) Antiulcera
Secondo alcuni studi, l’olio di cocco ha dimostrato di essere efficace come il farmaco convenzionale per trattare l’ulcera.

6) Anti-fungino e antibatterico e antivirale
Gli acidi grassi presenti nell’olio di cocco sono molto efficaci nel distruggere batteri, virus e funghi patogeni. L’acido caprilico, in particolare, possiede una potente azione antifungina e battericida dato che riesce a distruggere la membrana cellulare di questi agenti nocivi, ed è famoso per essere efficace contro l’infezione da Candida.

7) Grassi nel sangue
L’olio di cocco migliora costantemente il rapporto LDL-HDL (colesterolo cattivo – colesterolo buono) nel sangue di chi lo consuma. Quindi ha un effetto benefico per la salute cardiovascolare.

8) Assorbimento vitamine e nutrienti liposolubili
Le vitamine A, D, E e K sono vitamine liposolubili fondamentali per l’essere umano e hanno bisogno dell’ambiente adeguato per essere assorbite. L’olio di cocco permette il corretto assorbimento ed assimilazione migliorando quindi la salute di ossa, denti, capelli, pelle e umore e sistema immunitario. Inoltre l’olio di cocco è ricco di vitamine E, K e ferro.

9) Intestino
Aiuta a mantenere bilanciata la microflora batterica della mucosa intestinale in quanto nutre i batteri positivi nell’intestino e limita la proliferazione dei batteri patogeni.

10) Cuore
L’olio di cocco migliorando i livelli di colesterolo e la pressione sanguigna, previene i danni alle arterie e al cuore. Gli studi infatti hanno dimostrato che è benefico per la salute cardiovascolare.

USO INTERNO/ESTERNO

Note:
Non superare la dose giornaliera consigliata. Tenere lontano dalla portata dei bambini di età inferiore ai 3 anni. Gli integratori alimentari non vanno intesi come sostituti di una dieta varia ed equilibrata e di uno stile di vita sano..

Non contiene: Solventi

Referenca NAOL06-02

Vaj kokosi (Cocos nucifera L.) 100% i shtypur ne ftohje pa perdorimin e tretesve.

error: Content is protected !!