Vaj i farës së zezë – OLIO SEMI CUMINO NERO BIO

  • NGA KULTIVIMI ORGANIK 
  • 100% I PASTER 
  • I PRESUAR NE TE FTOHTË

100 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 2.370

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi

Përshkrimi dhe përdorimi

Vaj i farës së zezë:
Ka shumë fusha në të cilat është konstatuar efekti i dobishëm i vajit të qimnonit. Le të shohim në detaje vetitë e tij fitoterapeutike :

  • Mbështetje për shëndetin e mëlçisë dhe parandalimin e diabetit të tipit 2 
  • Përmirësimi i shëndetit të lëkurës, syve dhe flokëve 
  • Përmirëson funksionet e sistemit imunitar: prandaj është i shkëlqyer si një tonik në periudha stresi të lartë, gjatë një rikuperimi dhe për të parandaluar sëmundjet tipike sezonale.
  • Ndihmon për të luftuar përhapjen e viruseve dhe baktereve
  • Është shumë i mirë në rast anemie për shkak të përmbajtjes së mirë të hekurit
  • Normalizon kolesterolin 
  • Redukton presionin e gjakut
  • Përmirëson metabolizmin e yndyrave
  • Kundër sëmundjeve kardiovaskulare 
  • Është një hepatoprotektor i mirë
  • Në kontrast me infeksionet bakteriale dhe kërpudhore 
  • Antibakterial natyral, është në gjendje të luftojë shumë baktere që tani janë imune ose rezistente ndaj
  • ndërhyrjeve farmaceutike më konvencionale, si Helicobacter pylori 
  • Lufton kandida dhe infeksionet mykotike, si në sistemin tretës ashtu edhe në lëkurë
  • Ka efekte anti-astmatike dhe antihistaminike 
  • Redukton inflamacionin si nga brenda ashtu edhe nga jashtë (dhimbje, probleme me kyçet, zorrë të irrituar, kolit, refluks gastroezofageal, çrregullime të tretjes…)
  • Ka veti qetësues, përdoret gjerësisht në aromaterapi
  • Përfiton sistemin tretës: lehtëson eliminimin e gazrave të zorrëve, lehtëson fryrjet e barkut dhe fryrjet.
  • Përmirësoni oreksin
  • Lufton erën e keqe të gojës 
  • Stimulon sekretimin e lëngjeve gastrike
  • Qetëson irritimin e shkaktuar nga djegiet
  • Është një kurë kundër dermatitit
  • Ndihmon ne reduktimin e rrudhave, ushqen lëkurën e thatë dhe redukton plagët
  • Stimulon rritjen e flokëve 
  • Është një mjet i shkëlqyer kundër zbokthit 
  • I bën flokët të butë dhe të mëndafshtë

Mënyra e përdorimit vaj i farës së zezë
UDHËZIME PËR PËRDORIM TË JASHTME:
FLOKËT :  Ju rekomandojmë që të masazhoni lëkurën me majat e gishtave për disa minuta, në mënyrë të butë për të lehtësuar përthithjen e vajit. Lëreni për gjysmë ore para se ta shpëlani, në mënyrë që të aktivizoni veprimin kundër zbokthit.
LËKURA :  Aplikoni disa pika me një masazh të lehtë, ndoshta në mbrëmje para se të flini.
Gjatë natës lëkura do të ketë kohë për të rigjeneruar dhe përmirësuar pamjen e saj. Përsëritet dy ose tre herë në javë. Ata që nuk e pëlqejnë ndjesinë e yndyrës në lëkurë, mund të hollojnë disa pika në kremra, pomada dhe xhel.
UDHËZIME PËR PËRDORIM TË BRENDSHËM: 1 lugë çaji 3 herë në ditë për 2-3 javë, pas së cilës zvogëlohet në një lugë çaji 2 herë në ditë.

Fëmijët 6 deri në 12 vjeç
duhet të marrin gjysmën e dozës së rekomanduar për të rriturit.
Vaj i farës së zezë nuk duhet të merret kurrë nga brenda nëse jeni shtatzënë pasi mund të stimulojë para kohe kontraktimet e mitrës.

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

.

.

  • DA COLTIVAZIONE BIOLOGICA
  • 100% PURO
  • PRESSATO A FREDDO SENZA USO DI SOLVENTI
  • INTEGRATORE ALIMENTARE

UTILE IN CASO DI:

  • PATOLOGIE RESPIRATORIE
  • PROBLEMI DIGESTIVI
  • FUNZIONE RENALE EPATICA
  • PROBLEMI CARDIOVASCOLARI
  • MALATTIE DELLA PELLE
  • SOSTEGNO DELLE DIFESE IMMUNITARIE

logo bio

Integratore alimentare a base Olio di semi di Cumino nero (Nigella sativa L)biologico 100% pressato a freddo senza l’uso di solventi. Questi piccoli semini scuri sono ricchi di vitamine (in particolare B1,B2, B3), minerali come calcio, acido folico, ferro, zinco e rame e acidi grassi della serie omega 9 (acido oleico) e omega 6 (acido linoleico). Diversi studi scientifici hanno evidenziato i molteplici benefici derivant dall’assunzione dei semi di cumino, in particolare la sua efficacia nella riduzione del glucosio a digiuno ,nel trattamento del diabete e nella riduzione della pressione sanguigna in caso di ipertensione. Ottima anche la sua azione nei confronti dell’intestino che contribuisce a disintossicare. Quest’olio è particolarmente utile anche ad uso cosmetico: si può utilizzare ad esempio per i capelli come impacco nutriente e antiforfora ma anche come olio vegetale di base per massaggi aromaterapici. Inoltre l’olio di cumino nero lenisce la pelle infiammata, riduce la comparsa di cicatrici e leviga la pelle secca. Può essere utile quindi anche in caso di psoriasi ed eczema. L’olio di cumino si può aggiungere direttamente a shampoo, balsami e creme per migliorare l’idratazione e la morbidezza di pelle e dei capelli, alleviandone così la secchezza.

Non contiene: Solventi

Referenca NAOL08

error: Content is protected !!