Trëndafili i egër – E.I BIO ROSA CANINA

Mbrojtja imune e trupit gjen një aleat të vlefshëm tek trëndafili, vetëm mendoni se 100 gramë  përmbajnë të njëjtën sasi vitaminë C si 1 kilogram të agrumeve tradicionale.
50 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.440

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Trëndafili i egër

E pasur me vitaminë C ,ishte një ndihmë e madhe gjatë luftës: trëndafili i egër u përdor si zëvendësues i agrumeve, për shkak të përmbajtjes së lartë të acidit askorbik.

Për shkak të pranisë së taninave, trëndafili i egër është një ilaç i mirë natyral kundër diarresë; për më tepër, rekomandohet në rast dobësimi dhe inflamacioni.

Rekomandohet në rast të ftohjes dhe infeksioneve, si dhe është një dekongestant i lehtë dhe tonifikues, trëndafili gjithashtu ka veti imunostimuluese dhe antialergjike.
Prandaj tinktura e nënës është e shkëlqyer në rast të ftohjes, alergjive dhe në trajtimin e rinitit, konjuktivitit dhe astmës për shkak të kontaktit me polenin; por përgjithësisht rekomandohet edhe për bajamet, nazofaringitin, infeksionet e veshit, kollën dhe ftohjet me origjinë infektive.

Rosehip është një diuretik i mirë: duke stimuluar eliminimin e toksinave përmes urinës, është i dobishëm për të luftuar inflamacionin e fshikëzës ose veshkave.

Mënyra e përdorimit
Fëmijët: 10-15 pika për çdo 10 kg peshë.
Të rriturit: Nëse jemi në fazë akute 50 pika 3 herë në ditë;
Nëse është një trajtim afatgjatë ose parandalues, mjaftojnë 30 pika 2 ose 3 herë në ditë.
Të moshuarit: të moshuarit kanë nevojë për doza më të ulëta, ndonjëherë të përgjysmuara.

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Vini re
Mbajeni mundësisht larg fëmijëve nën moshen tre vjeç. Mos e tejkaloni dozën e rekomanduar ditore. Suplementet nuk synojnë të zëvendësojnë një dietë të larmishme dhe një mënyrë jetese të shëndetshme. Ruajeni në një vend të freskët dhe të thatë larg burimeve të nxehtësisë. Ekstrakt alkoolik i vlefshëm për përdorim të ndryshëm për prodhimin e pijeve

.

.

La sua ricchezza in vitamina C fu di grande aiuto al tempo di guerra: la rosa canina veniva utilizzata come sostituto degli agrumi, proprio per l’ingente contenuto in acido ascorbico.

Per la presenza di tannini, la rosa canina rappresenta un buon rimedio naturale contro la diarrea; inoltre, è consigliata in caso di debilitazione ed infiammazioni.

Consigliata in caso di raffreddore ed infezioni, oltre ad essere un blando decongestionante e tonificante; alla rosa canina sono altresì ascritte proprietà immunostimolanti ed antiallergiche.

La rosa canina è un buon diuretico: stimolando l’eliminazione delle tossine tramite l’urina, è utile per contrastare infiammazioni a carico di vescica o reni.

Trëndafili i egër – Referenca NATM134

Trëndafil i eger (i maceruar në alkool me origjinë bimore dhe ujë të pastruar për të paktën 21 ditë).

error: Content is protected !!