Xhel me kripë të Detit të Vdekur – Gel purificante

  • Kripë minerale me përqendrimet më të larta në botë
  • Përmirëson elasticitetin dhe përshkueshmërinë e lëkurës
  • Ndihmon në rast të ekzemës dhe psoriasis

100 ml

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

L 1.150

Produkt i disponueshem

  • Përshkrimi dhe përdorimi
  • Përbërësit

Përshkrimi dhe përdorimi

Xhel me kripë të Detit të Vdekur – Fytyre , Trupi

Deti i Vdekur është i pasur me kripëra minerale dhe elementë si kloruri natriumit, klorur kalciumi, bromur magnezi, squfur, klorur kaliumi dhe klorur magnezi, me perqendrimet më të larta në botë: 10 herë më të larta se ato të ujërave të deteve te tjera.
Këto kripëra, të aplikuara në lëkurë në forme xheli, përmirësojnë elasticitetin dhe përshkueshmërinë e lëkurës ndërsa përmbajtja e lartë e squfurit i bën ato shumë të dobishme për eliminimin e papastërtive të lëkurës. Xheli i bazuar në kripërat e Detit të Vdekur është gjithashtu një ndihmës i shkëlqyer në rast të skuqjeve të lëkurës, ekzemës dhe psoriazës.

Kripërat e Detit të Vdekur janë konsideruar gjithmonë aleatët më të mirë të bukurisë dhe shëndetit. Në fakt, tashmë në kohët e lashta, Deti i Vdekur, një liqen i madh kripë midis Izraelit dhe Jordanisë, ishte i njohur për vetitë e tij terapeutike të pabesueshme, aq sa Kleopatra e bëri atë banjën e saj personale. Formuar në një pellg të pasur mineral, në nivelin më të ulët. pika e tokës (423 metra nën nivelin e detit), ky thesar natyror, i përcaktuar si “burimi i rinisë së përjetshme”, krenohet me kushtet unike mjedisore në botë. Ky oaz natyror në mes të një shkretëtirë përmban përqendrimin më të lartë dhe më të larmishëm të mineraleve hidratues në botë. Kjo i bën ujërat e saj një koncentrat unik të lëndëve të para që janë të shkëlqyera për shëndetin dhe mirëqenien e lëkurës. Elementet kryesore të ujit të Detit të Vdekur (në aspektin sasior) janë:
Magnezi: përshpejton metabolizmin qelizor dhe ndikon në elasticitetin e fibrave të kolagjenit në inde, duke e bërë lëkurën më kompakte dhe rrezatuese;
Kaliumi: kontribuon në formimin e energjisë qelizore;
Kalciumi: mbron indet dhe forcon membranat qelizore;
Natriumi: ruan presionin brenda qelizave, duke parandaluar kufizimin e tyre dhe duke kryer një veprim efektiv kundër rrudhave;
Bromi: relakson muskujt dhe njihet për efektin e tij qetësues në sistemin nervor.
Përfitimet dhe vetitë e kripërave të të vdekurve
Uji i Detit të Vdekur përmban minerale dhe minerale gjurmë në një numër shumë të lartë (26) dhe në një përqindje jashtëzakonisht të lartë në krahasim me detet e tjera. Në fakt, një litër ujë nga Deti i Vdekur përmban rreth 345 g/l, një përqendrim rreth 10 herë më i lartë se ai i oqeaneve. Kur aplikohen në sipërfaqen e lëkurës, në formën e preparateve kozmetike, kripërat e Detit të Vdekur veprojnë përmes mekanizmit të osmozës së kundërt: përmes poreve të lëkurës, ato lëshojnë përmbajtjen e tyre minerale dhe elementët gjurmë në trup, në të njëjtën kohë, trupi lëshon lëngje dhe toksina. Ky proces është baza e vetive të jashtëzakonshme pastruese dhe kulluese të kripërave të Detit të Vdekur, të cilat janë veçanërisht të përshtatshme për të ushqyer dhe rigjallëruar lëkurën, duke e bërë atë më të shndritshme dhe më të lëmuar dhe për të trajtuar papërsosmëritë e lëkurës, falë aftësisë së tyre për të stimuluar qarkullimin e lëkurës. lëkurë, gjak. Për më tepër, këto kripëra trajtojnë dhe sjellin përfitime për patologji të veçanta si psoriasis dhe dermatit, si dhe lehtësojnë dhimbjet në nyje dhe muskuj. Por le të zbulojmë në detaje të gjitha vetitë kozmetike dhe shëndetësore të kripërave të Detit të Vdekur:
Ato luftojnë mbajtjen e ujit dhe celulitin;
Ata hidratojnë thellësisht lëkurën;
Kryejnë një veprim dekongestant, detoksifikues dhe riparues në nivelin e epidermës;
Ato kundërshtojnë relaksimin e lëkurës dhe e rivitalizojnë lëkurën, duke e bërë atë më të tonifikuar dhe kadifeje;
Ato zvogëlojnë thellësinë e rrudhave dhe nxisin përtëritjen e lëkurës;
Ato eliminojnë qelizat e vdekura duke favorizuar oksigjenimin e qelizave të epidermës;
Ato pakësojnë aknet;
Ata kanë një efekt të dobishëm në psoriasis, ekzemë, vitiligo dhe fibromialgji;
Lehtësojnë format reumatizmale dhe dhimbjet në muskuj, kyçe dhe kocka.

Dyqani fizik: Rruga Bardhyl 5 Tiran

Xhel me kripë të Detit të Vdekur

Shënim:
Testuar dermatologjikisht Nuk është testuar te kafshët – Nikel i testuar

Nuk përmban:
PARFUM, ALKOOL, PARABEN, SILIKONE, PARAFINA OSE DERIVATE NAFTE, CESORË FORMALDEHID, BYRA, DERIVATE KAFSHORE, FENOKSIETANOL, EDTA, BHA / BHT, PEG / PPG

.

.

Il Mar Morto è ricco di sali minerali e oligoelementi come cloruro di sodio, cloruro di calcio, bromuro di magnesio, zolfo, cloruro di potassio e cloruro di magnesio, in concentrazioni che risultano essere tra le più elevate al mondo: ben 10 volte superiori a quelle delle acque del mare. Questi sali, applicati sulla pelle in una formulazione in gel migliorano l’elasticità e la permeabilità della pelle mentre l’alto contenuto di zolfo li rende molto utili per eliminare le impurità della pelle. Il gel a base di Sali del Mar Morto risulta essere anche un ottimo coadiuvante in caso di eruzioni cutanee, eczemi e psoriasi.

Sali del Mar Morto sono considerati da sempre i migliori alleati di bellezza e salute. Già nell’antichità, infatti, il Mar Morto, grande lago salato tra Israele e la Giordania, era noto per le sue incredibili proprietà terapeutiche, tanto che Cleopatra ne fece la sua personale Spa. Formatosi in un ricco bacino minerale, nel punto più basso della terra (423 metri sotto il livello del mare), questo tesoro naturale, definito “fonte di eterna giovinezza”, vanta condizioni ambientali uniche al mondo. Quest’oasi naturale nel mezzo di un deserto, racchiude la più alta e varia concentrazione al mondo di minerali idratanti. Questo rende le sue acque un concentrato unico di materie prime eccellenti per la salute e il benessere della pelle. Gli elementi principali dell’acqua del Mar Morto (in termini quantitativi) sono:

  • Magnesio: accelera il metabolismo cellulare e influisce su l’elasticità delle fibre di collagene nei tessuti, apportando maggiore compattezza e luminosità alla pelle;
  • Potassio: contribuisce alla formazione di energia cellulare;
  • Calcio: protegge i tessuti e rinforza le membrane cellulari;
  • Sodio: mantiene la pressione all’interno delle cellule, prevenendone la restrizione e svolgendo un’efficace azione antirughe;
  • Bromo:  rilassa i muscoli ed è noto per il suo effetto calmante sul sistema nervoso.

Benefici e proprietà (Xhel me kripë të Detit të Vdekur )

L’acqua del Mar Morto contiene minerali e oligominerali in numero elevatissimo (26) e in una percentuale straordinariamente alta rispetto agli altri mari. Un litro di acqua del Mar Morto contiene infatti circa 345 g/l, una concentrazione di circa 10 volte superiore a quella degli Oceani. Quando vengono applicati sulla superficie cutanea, sotto forma di preparazioni cosmetiche, i sali del Mar Morto agiscono tramite il meccanismo di osmosi inversa: attraverso i pori della pelle, cedono all’organismo il loro contenuto di minerali e di oligoelementi, nel contempo, l’organismo rilascia liquidi e tossine. Questo processo è alla base delle straordinarie proprietà depurative e drenanti dei Sali del mar morto, che sono particolarmente indicati per nutrire e rivitalizzare la pelle, rendendola più luminosa e liscia, e curare gli inestetismi della pelle, grazie alla loro capacità di stimolare la circolazione del sangue. Inoltre, questi Sali curano e apportano benefici anche a particolari patologie come la psoriasi e la dermatite, oltre ad alleviare i dolori alle articolazioni e ai muscoli. Ma scopriamo nel dettaglio tutte le proprietà cosmetiche e salutistiche dei Sali del Mar Morto:

  1. Contrastano la ritenzione idrica e la cellulite;
  2. Idratano la pelle in profondità;
  3. Svolgono un’azione decongestionante, detossificante e riparatrice a livello dell’epidermide;
  4. Contrastano il rilassamento cutaneo e rivitalizzano la cute, rendendola più tonica e vellutata;
  5. Riducono la profondità delle rughe e favoriscono il ringiovanimento cutaneo;
  6. Eliminano le cellule morte favorendo l’ossigenazione delle cellule dell’epidermide;
  7. Riducono l’acne;
  8. Hanno un effetto benefico su psoriasi, eczema, vitiligine e fibromialgia;
  9. Alleviano le forme reumatiche ed i dolori a livello muscolare, articolare ed osseo.

Note:

Dermatologicamente testato Non testato su animali (Reg. 1223/2009) Nichel tested

Non contiene:

PROFUMO, ALCOL, PARABENI, SILICONI,PARAFFINE O DERIVATI DEL PETROLIO, CESSORI DI FORMALDEIDE, COLORANTI, DERIVATI ANIMALI, FENOSSIETANOLO, EDTA,BHA/BHT,PEG/PPG

Kodi referues NASM01

Ujë, kripe nga deti i vdekur, Glicerinë, Propanediol, Çamçakëz Xanthan, Çamçakëz sklerotium, Benzoat natriumi, Sorbat kaliumi, Acidi laktik, Fitat natriumi.

error: Content is protected !!